ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

IV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

156-9-рд

Дата реєстрації:

16.02.2021

Проголосовано:

11.03.2021 14:41:06

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    30
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    2
  • Не голосували
    5
  • Відсутні
    6

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 156-9-рд


































































































































Проект рішення
№ 156-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
 

 
Про розгляд електронної петиції від 04.12.2020 № Че/1369-еп щодо влаштування регульованого пішохідного переходу по вулиці Сумгаїтській, навпроти багатоквартирного житлового будинку за адресою: вул. Сумгаїтська, 21

 Розглянувши електронну петицію від 04.12.2020 № Че/1369-еп щодо влаштування регульованого пішохідного переходу по вулиці Сумгаїтській, навпроти багатоквартирного житлового будинку за адресою: вул. Сумгаїтська, 21, відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції» від 02.07.2015 № 577-VIII, рішення Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143 «Про електронні петиції», враховуючи постанову Кабінету Міністрів України від 10.10.2001 №1306 «Про Правила дорожнього руху», ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці та дороги населених пунктів»,  керуючись статтею 31 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 
1. Електронну петицію від 04.12.2020 № Че/1369-еп щодо встановлення світлофорного об’єкту регульованого пішохідного переходу по вулиці Сумгаїтській, навпроти багатоквартирного житлового будинку за адресою: вул. Сумгаїтська, 21 не підтримати.

2. Результати розгляду електронної петиції оприлюднити на офіційному веб-сайті Черкаської міської ради.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову Бондаренка А.В.

Міський голова А. В. Бондаренко

 Пояснювальна записка


до проекту рішення:

 

«Про розгляд електронної петиції від 04.12.2020 № Че/1369-еп щодо влаштування регульованого пішохідного переходу по вулиці Сумгаїтській, навпроти багатоквартирного житлового будинку за адресою: вул. Сумгаїтська, 21»

 

На замовлення департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради підрядна організація, визначена через систему електронних публічних закупівель ProZorro, ПП «Дорстрой» виконує будівельні роботи по об’єкту «Капітальний ремонт вул. Сумгаїтська (від вул. Одеська до вул. 30-річчя Перемоги) в м. Черкаси».

Вартість будівельних робіт згідно договору генпідряду складає 156 409 000,00 грн. Обсяг фінансування 2020 року по зазначеному об’єкту становив лише 38 323 906,64 грн., що не дозволило у повному обсязі розрахуватися вже за виконані підрядником роботи. Для завершення виконання робіт по зазначеному об’єкту в 2021 році необхідно забезпечити стабільне фінансування обсягом 96 416 398,70 грн.

У зв’язку з електронною петицією № Че/1369-еп від 04.12.2020), яка набрала необхідну кількість голосів щодо небезпечного пішохідного переходу та концентрації на ньому дорожньо-транспортних пригод, 28.12.2020 проведено фахову нараду за участі сертифікованих інженерів, фахівців відповідальних за проведення авторського та технічного нагляду, представника підрядної організації та інспектора ВБДР УПП в Черкаській області ДПП.

 Під час роботи наради розглянули:

-з метою забезпечення безпеки руху по вул. Сумгаїтській в проектній документації розроблений розділ «Організація дорожнього руху» в якому передбачено влаштування підвищених острівців безпеки очікування пішоходів, пішохідну розмітку, серію  дорожніх знаків та світловідбиваючих елементів,  необхідних для регулювання пішохідного переходу та по всій осі дороги передбачено влаштування секції огорожі для унеможливлення руху пішоходів у невстановленому місці.

- проектом передбачено навпроти багатоквартирного житлового будинку за адресою: вул. Сумгаїтська, 21, пішохідний перехід який влаштований безпечним підвищеним острівцем безпеки. Даний елемент безпеки організації дорожнього руху, додатково оздоблено відбиваючими елементами, пішохідною та дорожньою розмітками, дорожнім огородженням, що повністю забезпечить безпеку руху всіх учасників при дотримані правил дорожнього руху. 

- відповідно до проектних рішень відстань від перехрестя вул. Сумгаїтська та вул. Ярославська до пішохідного переходу біля буд. Сумгаїтська, 21 становить близько 280м. Згідно з ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці та дороги населених пунктів»

п.6.4.1 пішохідні переходи та велосипедні переїзди в одному рівні з проїзною частиною улаштовуються через вулиці (дороги) на відстані один від одного на магістральних вулицях (дорогах) загальноміського значення з регульованим рухом не менше ніж 300м.

- окрім того в проектній документації в розділі «Організація дорожнього руху» погоджено управлінням патрульної поліції в Черкаській області світлофор який буде установлений на перехресті вул. Сумгаїтська та вул. Квіткова.

З огляду на вищезазначене схема організації дорожнього руху, яка є у складі проекту по зазначеному об’єкту, в тому числі на ділянці по якій порушується питання, погоджена управлінням патрульної поліції в Черкаській області та відповідає нормам безпеки всіх учасників руху, чинним будівельним нормам і правилам

Додатково повідомляємо що внесення будь яких змін до проектних рішень по зазначеному об’єкту потребуватиме витрачання додаткових коштів з бюджету міста, проходження комплексної державної експертизи об’єкту в цілому та процедури дозакупівлі додаткових будівельних робіт, що призведе до затягування термінів виконання будівельних робіт та додаткових та додаткових витрат бюджетних коштів.

 

 Директор департаменту                                                                                                                                          А.О. Савін




 



 

ДОДАТКИ

1 156-9-рд 16.02.21 Петиція.pdf Переглянути