ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Майборода Любов Володимирівна


Депутат міської ради

Доповідачі:



депутат Майборода Л.В.

Рішення:

Прийнято

Сесія:

IV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

154-9-рд

Дата реєстрації:

11.02.2021

Проголосовано:

25.02.2021 12:31:23

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    38
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 154-9-рд


































































































































              Проект рішення
            № 154-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    


 

 

 

 
               
                 
Про звернення Черкаської міської ради до Верховної Ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України щодо розробки та прийняття Закону України про колабораціонізм          
               
                 
Керуючись ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в України»,  з метою зміцнення національної безпеки України, державного суверенітету, територіальної цілісності, конституційного ладу в Україні, Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

         1. Звернутись до Верховної Ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України щодо розробки та прийняття Закону України про колабораціонізм (додається).

 
                 
                 
Міський голова         А. В. Бондаренко



 



                                                                                                                             проект

      

 

Звернення

Черкаської міської ради до Верховної Ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України щодо розробки та прийняття Закону України про колабораціонізм

 

 

Збройна агресія Російської Федерації проти України триває з 20 лютого 2014 року і призвела до численних людських жертв як серед військовослужбовців та правоохоронців, так і серед цивільного населення, окупації Автономної Республіки Крим і частини Донецької та Луганської областей, значних економічних втрат для нашої країни.

Статус РФ, як країни-агресора закріплений Законом України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях». В той же час, ряд громадян України та юридичних осіб сприяли чи продовжують сприяти РФ у здійсненні агресивних дій, розгортанні збройного конфлікту проти України, включаючи підтримку збройних формувань та окупаційних адміністрацій держави-агресора та інші дії, які кваліфікуються як колабораціонізм.

 Більше того, наразі особи, причетні до колабораціонізму, продовжують займати або претендувати на високі посади в державі, впливати на формування державної політики чи інформаційного простору України, що є неприпустимим в умовах продовження збройної агресії та ведення бойових дій.

 Колабораціонізм, як явище підриває національну безпеку України та становить безпосередню загрозу державному суверенітету, територіальній цілісності, конституційного ладу та іншим національним інтересам України, тому повинен нести за собою відповідальність, встановлену законом.

Враховуючи вищевикладене, виходячи з інтересів жителів Черкаської області та України в цілому, звертаємось з проханням вжити всіх заходів щодо якнайшвидшого розроблення та прийнятті Закону України про колабораціонізм.

Сподіваємось на розуміння та підтримку.

 

 

 

 



                                                                                                                  

Черкаська міська  рада

Майборода Любов Володимирівна

виборчий округ  № 6 Фракція «За майбутнє»

 



18000, м.Черкаси, вул. Байди Вишневецького, 36,  e-mail:  mayborodalubov2@gmail.com тел.067-979-42-35

 

 

 

Пояснювальна записка

 

           до проекту рішення «Про звернення Черкаської міської ради до Верховної ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України щодо розробки та прийняття Закону України про колабораціонізм»

 

         Збройна агресія  Російської Федерації проти України триває з 20 лютого 2014 року і призвела до численних людських жертв як серед військовослужбовців та правоохоронців, так і серед цивільного населення, окупації Автономної Республіки Крим, частини Донецької та Луганської областей, значних втрат для нашої країни.

        Разом з тим, ряд громадян України та юридичних осіб сприяли чи продовжують сприяти РФ у здійсненні агресивних дій, розгортанні збройного конфлікту проти України, включаючи підтримку збройних формувань та окупаційних адміністрацій держави-агросора та  інші дії, які кваліфікуються як колабораціонізм.

        Відповідно до Вікіпедії колабораціонізм – це співпраця населення та громадян держави з ворогом в інтересах ворога-загарбника на шкоду державі та участь у переслідуванні патріотів країни.

        Прийняття Закону України про колабораціонізм  сприятиме зміцненню національної безпеки України, державному суверенітету, територіальній цілісності, конституційному ладу та іншим національним інтересам України та визначить відповідальність осіб, які порушують державний устрій України.

 

10.02.2021