ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

IV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

152-9-рд

Дата реєстрації:

08.02.2021

Проголосовано:

25.02.2021 12:30:32

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    38
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 152-9-рд




































































































































              Проект рішення
            № 152-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про внесення змін до Регламенту Черкаської міської ради 9 скликання, затвердженого рішенням  міської ради від 10.12.2020

№ 1-2
         
               
                 
Відповідно до пункту 1 частини 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

         1.Внести зміни до Регламенту Черкаської міської ради 9 скликання, затвердженого рішенням міської ради від 10.12.2020 № 1-2, а саме:

         1.1 У статті 25. Підготовка питань, що виносяться на розгляд Ради

         п. 16 (перший абзац) викласти у новій редакції:

«Усі проекти рішень разом з пояснювальними записками, експертними висновками оприлюднюються на сайті міської ради та надаються депутатам у електронному вигляді не менше ніж за 10 днів до сесії. Кількість паперових примірників по кожному проєкту рішення може визначатись секретарем ради, але становить не менше 12 примірників: один – для розгляду у комісіях (6 комісій), один – для розгляду у фракціях (6 фракцій). У випадку, коли депутат бажає отримати проєкт рішення на паперових носіях, він повідомляє про це відділ з питань роботи ради. Відділ з питань роботи ради забезпечує депутата проєктом рішення на паперових носіях.»

         1.2. У статті 25. Підготовка питань, що виносяться на розгляд Ради п. 6 (шостий абзац) викласти у новій редакції: «до проєкту рішення, яким вносяться зміни, доповнення до чинного рішення  міської ради, додається пояснювальна записка  та порівняльна таблиця діючої та запропонованої редакції.»   

         1.3. У статті 25.  Підготовка питань, що виносяться на розгляд Ради п. 15 викласти у новій редакції:

«Завізовані проєкти рішень подаються і реєструються у відділі з питань роботи ради для розгляду в постійних комісіях не пізніше, ніж за 10 днів до початку роботи сесії або наступного пленарного засідання, крім випадків, визначених чинним законодавством.»    

          2.  Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради та голів постійних комісій.
                 
                 
Міський голова         А. В. Бондаренко








                                                                            проект

Черкаська міська  рада

Постійна комісія з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту

 



18000, м.Черкаси, вул. Байди Вишневецького, 36,  e-mail:  mayborodalubov2@gmail.com тел.067-979-42-35

 

 

 

Пояснювальна записка

 

до проєкту рішення «Про внесення  змін до Регламенту Черкаської міської ради 9-го скликання, затвердженого рішенням міської ради від 10.12.2020 № 1-2»

 

         На виконання протокольного доручення міського голови Бондаренка А.В. від 24.12.2020 № ПД.-9-8 з приводу  вивчення питання щодо внесення змін до Регламенту у частині можливості мінімізації виготовлення проектів рішень міської ради для депутатів на паперових носіях,  постійна комісія з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту (далі – Комісія) провела анкетне опитування депутатів.

          Враховуючи, що розробники проектів рішень висловлюють занепокоєння з приводу значної кількості паперу, що використовується на підготовку проектів рішень для кожного депутата  - 42 примірники,   депутатам  пропонувалось висловити свою думку щодо кількості примірників проектів рішень у паперовому вигляді, які надаються розробниками у відділ з питань роботи ради для розгляду.

          У опитуванні прийняло участь  36 депутатів. Надішли пропозиції:

           - залишити діючий регламент:  у відділ ради надається 42 примірники для  кожного депутата  (запропонувало 12 депутатів);

           - надається 12 примірників проектів рішень: для  кожної фракції та кожної комісії  (запропонувало 18 депутатів)

 -  інші варіанти – 6 депутатів.

         Враховуючи результати опитування, Комісія пропонує внести зміни до Регламенту  Стаття 25 Підготовка питань, що виносяться на розгляд Ради п.16. (перший абзац)

 











Діюча редакція Запропонована редакція
Усі проекти рішень надаються розробником у відділ з питань ради в кількості примірників, необхідних для забезпечення депутатів та на електронних носіях для оперативного відпрацювання після іх прийняття. Усі проекти рішень разом з пояснювальними записками, експертними висновками оприлюднюються на сайті міської ради  та надаються депутатам у електронному вигляді не менше ніж за 10 днів до сесії. Кількість паперових

примірників по кожному проекту рішення може визначатись секретарем ради, але становить не менше 12 примірників: один – для розгляду у комісіях (6 комісій) , 1 – розгляд на фракціях (6 фракцій). У випадку, коли депутат бажає отримати проект рішення на паперових носіях, він повідомляє про це відділ з питань роботи ради. Відділ ради забезпечує депутата проектом рішення на паперових носіях.

 

        

        Депутати   міської ради висловлюють занепокоєння з приводу труднощів у опрацюванні змін до прийнятих рішень  через відсутність порівняльної таблиці діючої за запропонованої редакції  змін.    Комісія пропонує внести зміни до Регламенту ст. 25 Підготовка питань, що виносяться на розгляд Ради, п.6 (шостий  абзац)

 











Діюча редакція Запропонована редакція
-до проєкту рішення, яким вносяться зміни, доповнення до чинного рішення міської ради, в обов`язковому порядку додається копія такого чинного рішення ради - до проєкту рішення, яким вносяться зміни, доповнення до чинного рішення міської ради, додається пояснювальна записка та порівняльна таблиця діючої та запропонованої редакції.

 

Комісія пропонує внести зміни до Регламенту ст. 25 Підготовка питань, що виносяться на розгляд Ради, п. 15

 











Діюча редакція Запропонована редакція
Завізовані проєкти рішень подаються і реєструються у відділі з питань роботи ради для розгляду в постійних комісіях не пізніше, ніж за 20 днів до початку роботи сесії або наступного пленарного засідання, крім випадків, визначених чинним законодавством. Завізовані проєкти рішень подаються і реєструються у відділі з питань роботи ради для розгляду в постійних комісіях не пізніше, ніж за 10 днів до початку роботи сесії або наступного пленарного засідання, крім випадків, визначених чинним законодавством.

 

 

Голова  комісії                                                                                       Л.В. Майборода

 

03.02.2021