ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

III

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

243-9-з

Дата реєстрації:

27.01.2021

Проголосовано:

09.02.2021 14:21:25

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    33
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 243-9-з



















































































































































Проєкт рішення
№ 243-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання КІРОВОГРАДСЬКОМУ ОБЛАСНОМУ ЦЕНТРУ З ГІДРОМЕТЕОРОЛОГІЇ дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Припортовій та по вул. Козацькій (вільні земельні ділянки)
Розглянувши заяву КІРОВОГРАДСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ З ГІДРОМЕТЕОРОЛОГІЇ щодо надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок, викопіювання з плану міста від 18.08.2020 року, враховуючи Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, відповідно до статей 12, 58, 59, 60, 92, 123, 134 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

1. Надати КІРОВОГРАДСЬКОМУ ОБЛАСНОМУ ЦЕНТРУ З ГІДРОМЕТЕОРОЛОГІЇ дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок орієнтовною загальною площею 0,0100 га у постійне користування, а саме, площею 0,0050 га по вул. Припортовій та площею 0,0050 га по вул. Козацькій під розміщення стаціонарних будівель самописа рівня води.

На земельні ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, пов’язані із пов’язані із розташуванням земельної ділянки в межах прибережної захисної смуги.

 

2. Доручити розробнику документації із землеустрою в процесі землевпорядного проєктування врахувати дані Державного земельного кадастру.

 

3. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).

 
Міський голова А.В. Бондаренко



 



 
















Пояснювальна записка

до проєкту рішення:

«Про надання КІРОВОГРАДСЬКОМУ ОБЛАСНОМУ ЦЕНТРУ З ГІДРОМЕ-ТЕОРОЛОГІЇ дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Припортовій та по вул. Козацькій (вільні земельні ділянки)»

 

          Підстава: заява від 12.08.2020 № 01-06/44240.

          Граничний термін прийняття рішення: 12.09.2020.

          Орієнтовна площа: 0,0100 га.

          Під розміщення стаціонарної будівлі самописа рівня води.

          У постійне користування.

          

Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.

Згідно зі статтею 92 Земельного кодексу України визначено коло осіб, зокрема підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності, які мають право набувати земельні ділянки на умовах постійного користування.

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР З ГІДРОМЕТЕОРОЛОГІЇ – Державна організація.

Відповідно до висновків від 18.08.2020 № 01-06/44240 управління планування та архітектури департаменту архітектури та містобудування повідомляє, що на земельну ділянку орієнтовною площею 0,005 га по вул. Припортовій та по вул. Козацькій, які пропонується під розміщення водомірних рейок та установки самописів рівня води, наявні містобудівні обмеження щодо землекористування, пов’язані із розташуванням земельних ділянок в межах прибережної захисної смуги.

Згідно з детальним планом території набережної від вантажного порту до вул. Сержанта Жужоми в місті Черкас, розробленим ТОВ «Інститут Харківпроєкт» та затвердженим рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради від 28.07.2017 № 785, на вказаних земельних ділянках передбачена територія об’єктів транспортної інфраструктури, (в якій передбачене розташування вищезазначених об’єктів).

Відповідно до статті 58 Земельного кодексу України землі, зайняті прибережними захисними смугами вздовж річок належать до земель водного фонду.

Відповідно до статті 59 Земельного кодексу України землі водного фонду за рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування надаються у постійне користування:

а) державним водогосподарським організаціям для догляду за водними об'єктами, прибережними захисними смугами, смугами відведення, береговими смугами водних шляхів, гідротехнічними спорудами, а також ведення аквакультури тощо;

б) державним підприємствам для розміщення та догляду за державними об'єктами портової інфраструктури;

в) державним рибогосподарським підприємствам, установам і організаціям для ведення аквакультури.

На земельних ділянках планується розміщення стаціонарних будівель самописів рівня води.

Додатково інформую, що самописні водомірні пости – це пости оснащення яких дозволяє безперервно регіструвати коливання рівнів води. Вони мають таку назву тому, що обладнані самописами рівнів води (СРВ).

СРВ необхідні при значному добовому ході рівня води в річках, різких його коливаннях при проходженні дощових паводків, згіннонагінних явищах, а також при змінах водного режиму під впливом режиму роботи гідротехнічних споруд.

 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою

 
 

Р.Г. Донець