ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

III

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

184-9-з

Дата реєстрації:

12.01.2021

Проголосовано:

09.02.2021 12:38:08

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    37
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 184-9-з






















































































































Проєкт рішення
№ 184-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ЧМОСТ «САДІВНИК» дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в районі вулиці Чиковані (вільна земельна ділянка)
Розглянувши заяву ЧЕРКАСЬКОГО МІСЬКОГО ОБ'ЄДНАННЯ САДІВНИЧИХ ТОВАРИСТВ «САДІВНИК» щодо надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, враховуючи викопіювання з плану міста  від 09.09.2020, пункти 3, 6, 7 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, відповідно до статей 12, 93, 123, 124, 125, 134 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

1. Надати ЧЕРКАСЬКОМУ МІСЬКОМУ ОБ'ЄДНАННЮ САДІВНИЧИХ ТОВАРИСТВ «САДІВНИК» дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0400 га в оренду в районі вулиці Чиковані під розміщення трансформаторної підстанції.

 

2. Доручити розробнику документації із землеустрою в процесі землевпорядного проєктування врахувати дані Державного земельного кадастру.

 

3. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).

 

 
Міський голова А.В. Бондаренко

 



 

























Пояснювальна записка

до проєкту рішення:

«Про надання ЧМОСТ «САДІВНИК» дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в районі вулиці Чиковані

(вільна земельна ділянка)»

 

          Підстава: заява від 06.10.2020 № 01-06/58517.

          Граничний термін прийнятті рішення: 06.11.2020.

          Площа: 0,0036 га.

          Під розміщення трансформаторної підстанції.

          В оренду.

 

Згідно зі статтею 134 Земельного кодексу України не підлягають продажу на конкурентних засадах (земельних торгах) земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них у разі будівництва, обслуговування та ремонту об'єктів інженерної, транспортної, енергетичної інфраструктури, об'єктів зв'язку та дорожнього господарства (крім об'єктів дорожнього сервісу).

Відповідно до статті 1 Закону України «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об'єктів» об'єкт енергетики - електрична станція (крім ядерної частини атомної електричної станції), електрична підстанція, електрична мережа, підключені до об'єднаної енергетичної системи України, а також котельня, підключена до магістральної теплової мережі, магістральна теплова мережа, споруда альтернативної енергетики тощо;

Згідно зі статтею 14 Закону України «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об'єктів» земельні ділянки державної та комунальної власності надаються у власність і користування (у тому числі в оренду) для потреб енергетики за рішенням  органів  виконавчої влади або органів місцевого самоврядування відповідно до їх повноважень  та  в порядку, встановленому Земельним кодексом України.

Об'єкти передачі електричної енергії можуть розміщуватися на земельних  ділянках  усіх  категорій земель без зміни їх цільового призначення.

 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою

 
 

Р.Г. Донець