ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Департамент освіти та гуманітарної політики

Рішення:

Прийнято

Сесія:

III

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

106-9-рд

Дата реєстрації:

05.01.2021

Проголосовано:

26.01.2021 11:55:30

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    34
  • Не підтримали
    1
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 106-9-рд


 

 



















































































































              Проект рішення
            106-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про створення комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Черкаської міської ради          
               
 

Відповідно до абзацу другого частини третьої статті 52, пункту 5 розділу Х Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про повну загальну середню освіту» від 16.01.2020 №463-ІХ та Положення про Центр професійного розвитку педагогічних працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 672, керуючись статтею 25, пунктом 10 частини 4 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 87 Цивільного Кодексу України та роз’ясненнями, наданими листом Міністерства освіти і науки України від 21.08.2020 №1/9-466, з метою сприяння професійному розвитку педагогічних працівників, їх психологічній підтримці та консультування, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Створити комунальну установу «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Черкаської міської ради.

  2. Затвердити Статут комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Черкаської міської ради (додаток 1).

  3. Затвердити штатний розпис комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Черкаської міської ради (додаток 2).

  4. Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради забезпечити державну реєстрацію комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Черкаської міської ради відповідно до встановленого чинним законодавством України порядку.

  5. Затвердити Порядок проведення конкурсу на призначення директора та педагогічних працівників комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Черкаської міської ради (додаток 3).

  6. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань гуманітарної та соціальної політики (Холупняк К.О.).


 
                 
Міський голова         А.В. Бондаренко
Пояснювальна записка до проекту рішення:

 Про створення комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Черкаської міської ради

 

З метою забезпечення професійного розвитку педагогічних працівників, здійснення їх науково-методичної підтримки у системі загальної середньої освіти відповідно абзацу другого частини третьої статті 52 Закону України «Про повну загальну середню освіту» від 16.01.2020 №463-ІХ, у системі загальної середньої освіти мають функціонувати центри професійного розвитку педагогічних працівників.



Відповідно до пункту 5 розділу Х Прикінцевих та перехідних положень цього ж Закону, органи місцевого самоврядування зобов’язані забезпечити створення районних, міських (районних у містах) центрів професійного розвитку педагогічних працівників шляхом реорганізації науково-методичних (методичних) установ (центрів, кабінетів), крім закладів післядипломної освіти, та організувати і забезпечити відбір працівників до зазначених центрів на конкурсних засадах.



Згідно з роз’ясненнями, наданими листом Міністерства освіти і науки України від 21.08.2020 №1/9-466 «Про центри професійного розвитку», у разі припинення юридичної особи її засновник є повноважним прийняти одне з двох управлінських рішень – припинення її в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації.



Здійснити реорганізацію районного (міського) науково-методичного центру як юридичної особи можливо лише після прийняття рішення органом місцевого самоврядування про створення Центру як нової юридичної особи. При цьому прийняттю рішення засновником про створення Центру як нової юридичної особи може передувати рішення про ліквідацію районного (міського) науково-методичного центру як юридичної особи.



У зв’язку з викладеним вище, виникла необхідність прийняти рішення «Про створення комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Черкаської міської ради», яким визначити процедуру створення Центру як нової юридичної особи, затвердження його статуту, штатного розпису та Порядок проведення конкурсу на призначення директора та педагогічних працівників комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників.



Враховуючи вищевикладене та, керуючись ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», п. 5 р. Х Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про повну загальну середню освіту», ст. 87 Цивільного Кодексу України, прошу прийняти рішення «Про створення комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Черкаської міської ради».





Т.в.о. директора департаменту освіти та гуманітарної політики          

 

Б.О. Бєлов
           



 Додаток 1

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення Черкаської

міської ради

від                    №_______

                                               

СТАТУТ

КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ

 «ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

  1. Комунальна установа «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Черкаської міської ради є  юридичною особою, що утворюється як бюджетна установа, яка відповідно до чинного законодавства здійснює сприяння професійному розвитку педагогічних працівників, їх психологічну підтримку та консультування.

  2. Даний Статут визначає правовий статус та основні засади діяльності комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Черкаської міської ради (далі - Центр).

  3. Повне найменування українською мовою –  комунальна установа «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Черкаської міської ради, скорочене найменування – КУ «ЦПРПП» ЧМР.

  4. Засновником Центру є Черкаська міська рада.

  5. Уповноваженим органом управління є департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради  (далі – уповноважений орган).

  6. Центр в своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про позашкільну освіту», «Про інноваційну діяльність», «Про місцеве самоврядування в Україні», указами і розпорядженнями Президента України, постановами Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами та своїм Статутом, затвердженим Засновником.

  7. Центр є юридичною особою, має печатку, штамп і бланки зі своїм найменуванням, може мати самостійний баланс,  рахунки в органах Державної казначейської служби України. Уповноважений орган здійснює фінансування Центру.

  8. Центр самостійно приймає рішення і здійснює діяльність в межах компетенції, передбаченої чинним законодавством і цим Статутом.

  9. Мовою спілкування та ведення документації у Центрі є державна мова України.

  10. Адреса: 18000, м. Черкаси, вул. Гоголя, 251


 

 

 

ІІ. МЕТА ТА ПРЕДМЕТ ДІЯЛЬНОСТІ


  1. Діяльність Центру спрямована на реалізацію завдань, основними з яких є:

  2.  узагальнення та поширення інформації з питань професійного розвитку педагогічних працівників;




  • координація діяльність професійних спільнот педагогічних працівників;

  •  формування та оприлюднення на власному веб-сайті бази даних програм підвищення кваліфікації педагогічних працівників, інших джерел інформації (веб-ресурси), необхідних для професійного розвитку педагогічних працівників;

  •  забезпечення надання психологічної підтримки педагогічним працівникам;

  • організація та проведення консультування педагогічних працівників, зокрема з питань: планування та визначення траєкторії їх професійного розвитку; проведення супервізії; розроблення документів закладу освіти; особливостей організації освітнього процесу за різними формами здобуття освіти, у тому числі з використанням технологій дистанційного навчання; впровадження компетентнісного, особистісно орієнтованого, діяльнісного, інклюзивного підходів до навчання здобувачів освіти і нових освітніх технологій.

    1. Центр не може виконувати завдання, не передбачені цим  Статутом та іншими актами законодавства.




 

ІІІ. ПРАВОВИЙ СТАТУС

 

3.1. Центр є неприбутковою установою та не має на меті отримання доходів. Діяльність та утримання Центру здійснюється за рахунок коштів міського бюджету м.Черкаси (загального і спеціального фондів), субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам та інших надходжень, передбачених чинним законодавством.

Забороняється розподіляти отримані доходи (прибутки) або їх частини для розподілу серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов’язаних з ними осіб.

Доходи (прибутки) Центру використовуються виключно для фінансування видатків на утримання Центру, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених його установчими документами.

Для здійснення господарської діяльності Центр залучає і використовує матеріально-технічні, фінансові, трудові та інші види ресурсів, використання яких не заборонено законодавством.

3.2. Центр користується закріпленим за ним комунальним майном в установленому законодавством порядку.

3.3. Збитки, завдані Центру внаслідок виконання рішень органів державної влади чи органів місцевого самоврядування, які було визнано судом незаконним або недійсними, підлягають відшкодуванню зазначеними органами добровільно або за рішенням суду.

3.4. Для здійснення статутної діяльності Центр залучає і використовує матеріально-технічні, фінансові, трудові та інші види ресурсів, використання яких не заборонено законодавством.

3.5. Засновник та уповноважений орган управління не відповідають за зобов'язаннями Центру, а Центр не відповідає за зобов'язаннями Засновника та уповноваженого органу управління.

3.6. Центр має право укладати угоди, набувати майнові та особисті немайнові права, нести обов'язки, бути особою, яка бере участь у справі, що розглядається в судах України, міжнародних та третейських судах.

 

IV. УПРАВЛІННЯ ТА КАДРОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЦЕНТРУ

 

4.1. Безпосереднє керівництво діяльністю Центру здійснює його директор, який призначається на посаду міським головою за результатами конкурсу та звільняється ним з посади. До моменту призначення директора його обов’язки виконує  тимчасово виконуючий обов’язки директора, який призначається міським головою.

4.2. Директор центру:

1) розробляє стратегію розвитку центру та подає на затвердження засновнику;

2) затверджує план діяльності центру та організовує його роботу відповідно до стратегії розвитку центру, подає засновнику пропозиції щодо штатного розпису та кошторису центру;

3) призначає на посаду працівників центру, звільняє їх із займаної посади відповідно до законодавства, затверджує посадові інструкції працівників центру, заохочує працівників центру і накладає на них дисциплінарні стягнення;

4) залучає юридичних та фізичних осіб до виконання завдань центру шляхом укладення з ними цивільно-правових договорів відповідно до своєї компетенції;

5) створює належні умови для ефективної роботи працівників центру, підвищення їх фахового і кваліфікаційного рівня;

6) видає відповідно до компетенції накази, контролює їх виконання;

7) використовує в установленому засновником порядку майно центру та його кошти, укладає цивільно-правові договори;

8) забезпечує ефективність використання майна центру;

9) забезпечує охорону праці, дотримання законності у діяльності центру;

10) діє від імені центру без довіреності;

11) може вносити засновнику центру пропозиції щодо вдосконалення діяльності центру;

12) подає засновнику центру річний звіт про виконання стратегії розвитку центру.

4.3. Обов’язки директора та інших працівників центру визначаються законодавством, їх посадовими інструкціями.

4.4. Штатний розпис центру затверджує його засновник відповідно до законодавства. Штатний розпис може передбачати посади консультанта, психолога, бухгалтера, працівників, які виконують функції з обслуговування. Кількість посад консультантів, психологів, бухгалтерів, а також найменування та кількість посад працівників, які виконують функції з обслуговування, визначаються засновником центру. За рішенням засновника до штатного розпису центру можуть вводитися додаткові посади за рахунок спеціального фонду.

4.5. На посади директора, інших педагогічних працівників центру призначаються особи, які є громадянами України, вільно володіють державною мовою, мають вищу педагогічну освіту ступеня не нижче магістра, стаж педагогічної та/або науково-педагогічної роботи не менш як п’ять років та які пройшли конкурсний відбір і визнані переможцями конкурсу відповідно до порядку, затвердженого засновником центру.

 

V.УПРАВЛІННЯ ДІЯЛЬНІСТЮ ЦЕНТРУ

5.1. Управління Центром здійснюється відповідно до цього Статуту та діючого законодавства.

5.2. Засновник:

5.2.1. Приймає рішення про створення, реорганізацію та ліквідацію Центру; затверджує граничну чисельність фахівців Центру, штатний розпис, Статут і зміни до нього, Положення про конкурси на посади директора та педагогічних працівників Центру.

5.2.3. Забезпечує створення матеріально-технічних умов, необхідних для функціонування Центру, здійснює інші передбачені законодавством повноваження як засновника юридичної особи;

5.3. Уповноважений орган:

5.3.1. Затверджує кошториси, в межах наявного фінансового ресурсу, затвердженого рішенням засновника;

5.3.2. Здійснює організацію та проводить конкурси на заняття посади директора Центру та педагогічних працівників Центру.

 

VI.  МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНА БАЗА

ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ

 

  1.  Фінансування Центру здійснюється його Засновником відповідно до законодавства.

  2.  Матеріально-технічну базу Центру складає: приміщення, обладнання, майно, вартість якого відображена у балансі. Майно, закріплене за Центром, не може бути вилучене, крім випадків, визначених законодавством.

  3. Фінансово-господарська діяльність центру провадиться відповідно до законодавства. Центр здійснює фінансово-господарську діяльність згідно кошторису, що затверджується уповноваженим органом. Бухгалтерський облік здійснюється через централізовану бухгалтерію №1 департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

  4. Джерелами фінансування Центру є кошти Засновника, благодійні внески юридичних та фізичних осіб, інші джерела, не заборонені законодавством.

  5. Центр може надавати платні освітні та інші послуги у порядку, визначеному законодавством (крім послуг, що надаються центром для виконання завдань, визначених цим Положенням та іншими актами законодавства).

  6. Доходи (прибутки) Центру використовуються виключно для фінансування видатків на утримання Центру,  реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених установчими документами. Центр використовує доходи (прибутки), отримані від будь-якої діяльності, виключно на реалізацію своєї статутної діяльності без розподілу таких доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов'язаних з ними осіб.


Виплати, спрямовані Центром на оплату праці працівників (у т. ч. оплата листів непрацездатності) інші виплати, що входять до витрат на оплату праці, а також компенсаційні витрати на відрядження, підвищення кваліфікації за профільним напрямком вважаються витратами в межах статутної діяльності.


  1. Керівництво Центру несе відповідальність перед Засновником, уповноваженим органом та перед іншими органами за достовірність і своєчасність подання фінансової, статистичної та іншої інформації.


 

VII. КОНТРОЛЬ ЗА ДІЯЛЬНІСТЮ ЦЕНТРУ

 

  1. Контроль за дотриманням центром вимог законодавства, зокрема цього Положення, здійснюють засновник Центру та уповноважений орган.


 

VIIІ. ПОВНОВАЖЕННЯ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ

 

8.1.Трудовий колектив Центру складається з усіх громадян, які своєю працею беруть участь у його діяльності на основі трудового договору (контракту, угоди) або інших форм, що регулюють трудові відносини працівника  з Центром.

  1. Трудові та соціальні відносини трудового колективу з адміністрацією Центру регулюються колективним договором.

  2. Право укладання колективного договору від імені Засновника надається директору Центру за погодженням з уповноваженим органом, а від імені трудового колективу - уповноваженому ним органу.


Сторони колективного договору звітують на загальних зборах колективу не менш ніж один раз на рік.


  1. Питання щодо поліпшення умов праці, життя і здоров’я, а також інші питання соціального розвитку вирішуються трудовим колективом відповідно до законодавства, цього Статуту та колективного договору.

  2. Працівникам Центру встановлюється заробітна плата згідно з тарифними розрядами посад Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери, затверджених постановою Кабінету Міністрів України, відповідно до чинного законодавства.

  3. Оплата праці працівників Центру здійснюється у першочерговому порядку. Усі інші платежі здійснюються Центром після виконання зобов’язань щодо оплати праці.


 

ІХ. ПРИПИНЕННЯ ЦЕНТРУ

 

9.1.Діяльність Центру припиняється в результаті його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. Рішення про реорганізацію або ліквідацію Центру приймається Засновником. Припинення діяльності Центру здійснюється комісією з припинення (комісією з реорганізації, ліквідаційною комісією), утвореною в установленому законодавством порядку.

9.2. Під час реорганізації Центру його права та обов’язки переходять до правонаступника, що визначається Засновником.

 9.3. Центр вважається реорганізованим (ліквідованим) з дня внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань відповідного запису в установленому порядку.

 

Х. ВНЕСЕННЯ ЗМІН ТА ДОПОВНЕНЬ ДО СТАТУТУ

10.1. Цей Статут набирає чинності з моменту його державної реєстрації відповідно до чинного законодавства України.

10.2. Зміни та доповнення до цього Статуту у разі потреби вносяться Засновником шляхом викладення його у новій редакції, реєструються в установленому законом порядку та набувають юридичної сили з моменту їх державної реєстрації.



Додаток 2

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення Черкаської

міської ради

від                 №________

                                               

 

ШТАТНИЙ РОЗПИС

комунальної установи «Центр Черкаської міської ради





























 №з/п Назва структурного підрозділу та посад Кількість штатних одиниць
1 Директор 1
3 Психолог 1
4 Консультанти 13
Всього 15

 

Додаток 3

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення Черкаської

міської ради

від                    №_______

 

 

 

                                               

 

ПОРЯДОК

проведення конкурсу  на заміщення вакантної посади директора та педагогічних працівників комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників»

Черкаської міської ради

 

І. Конкурс на заміщення вакантної посади директора

КУ «ЦПРПП»ЧМР

 

1.      Цей Порядок визначає процедуру проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Черкаської міської ради (далі – КУ «ЦПРПП ЧМР») і розроблений відповідно до вимог Положення про Центр професійного розвитку педагогічних працівників (затвердженого відповідною постановою Кабінету Міністрів України).

2.      Посаду директора Центру може обіймати особа, яка є громадянином України, має вищу педагогічну освіту ступеня не нижче магістра (спеціаліста), стаж педагогічної та/або науково-педагогічної роботи не менше п'яти років, досвід впровадження педагогічних інновацій і технологій у системі освіти, пройшла конкурсний відбір та визнана переможцем конкурсу відповідно до цього Порядку.

Не може обіймати посаду директора КУ «ЦПРПП ЧМР» особа, яка:

1) є недієздатною або цивільна дієздатність якої обмежена;

2) має судимість за вчинення злочину;

3) позбавлена права обіймати відповідну посаду;

4) за рішенням суду визнана винною у вчиненні корупційного правопорушення;

5) підпадає під заборону, встановлену Законом України «Про очищення влади».

3.      Конкурс на посаду директора Центру проводиться при його утворенні, реорганізації та за наявності вакантних посад.

4.      Призначення директора КУ «ЦПРПП» ЧМР здійснюється міським головою за результатами конкурсу, що проводиться відповідно цього Порядку та звільняється ним з посади.

5.      Рішення про проведення конкурсу приймає директор уповноваженого органу управління (департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради) не пізніше 20 робочих днів від дня настання підстав, для його проведення.

6.      Конкурс оголошується Департаментом освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради і складається з таких етапів:

  • прийняття рішення про оголошення конкурсу та затвердження персонального складу конкурсної комісії в кількості 5 осіб;

  • оприлюднення оголошення про проведення конкурсу на заміщення посади;

  • прийом та розгляд документів від осіб, які бажають взяти участь у конкурсі;

  • попередній розгляд поданих документів на відповідність встановленим чинним законодавством вимогам;

  • проведення презентації стратегії розвитку;

  • проведення співбесіди та визначення її результатів;

  • визначення переможця конкурсного відбору;

  • оголошення результатів конкурсу.


7.      Головою комісії може бути директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради

До складу конкурсної комісії входять представники департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, представники керівників закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти, представник міської профспілки працівників освіти.

Персональний склад конкурсної комісії затверджується наказом директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

8. До складу конкурсної комісії не може бути включена особа, яка:

- визнана в установленому законом порядку недієздатною або цивільна дієздатність якої обмежена;

 - має судимість або на яку протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення;

- відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» є близькою особою учасника конкурсу або особою, яка може мати конфлікт інтересів

9. Члени конкурсної комісії зобов’язані:

- брати участь у роботі конкурсної комісії та голосувати з питань порядку денного;

 - заявляти самовідвід у разі наявності чи настання підстав, передбачених пунктом 8 Порядку, що унеможливлюють їх участь у складі конкурсної комісії.

10. Конкурсна комісія є повноважною за умови присутності на її засіданні не менше двох третин від її затвердженого складу. Рішення конкурсної комісії вважається прийнятим, якщо за нього проголосували більшість членів затвердженого складу комісії. Члени конкурсної комісії можуть висловити свою окрему думку з відповідного питання, яка додається до протоколу засідання.

11.  Рішення конкурсної комісії оформляється протоколом, який підписується всіма присутніми членами конкурсної комісії та оприлюднюється на офіційному веб-сайтах Черкаської міської ради та департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради протягом наступного робочого дня з дня проведення засідання конкурсної комісії.

Конкурсна комісія та її члени діють на засадах неупередженості, об’єктивності, незалежності, недискримінації, відкритості, прозорості, доброчесності. Не допускаються будь-які втручання в діяльність конкурсної комісії, тиск на членів комісії та учасників конкурсу.

12. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови конкурсної комісії.

13. Загальна тривалість конкурсу не може перевищувати двох місяців з дня його оголошення.

14.    Оголошення про проведення конкурсу оприлюднюється на офіційних веб-сайтах Черкаської міської ради ти департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

15.    Особи, які бажають взяти участь у конкурсі, подають секретареві конкурсної комісії, створеної при департаменті освіти  та гуманітарної політики Черкаської міської ради такі документи:

  • копію паспорту громадянина України;

  • письмову заяву про участь у конкурсі;

  • резюме;

  • копію документа про освіту із додатками, присвоєння вченого звання, присудження наукового ступеня та їх копії;

  • копію трудової книжки ;

  • письмову згоду на збір та обробку персональних даних (додаток 1);


Особа може надати інші документи, що підтверджують її професійні та/або моральні якості

16.    Заява про участь у конкурсі та пакет документів подаються особисто (або уповноваженою згідно з довіреністю особою) до конкурсної комісії у визначений в оголошенні строк. Уповноважена особа (секретар конкурсної комісії) приймає документи за описом, копію якого надає особі, яка їх подає

17.    Строк подання документів для участі в конкурсі може становити від 20 до 30 календарних днів з дня оприлюднення оголошення про проведення конкурсу

18.    У разі невідповідності поданих документів встановленим вимогам, претенденти до конкурсного відбору не допускаються, про що їм повідомляється секретарем конкурсної комісії.

Документи, подані після закінчення встановленого строку, не розглядаються та повертаються особам, які їх подали.

Усі претенденти, які своєчасно подали документи для участі у конкурсі, повідомляються про прийняте рішення щодо їх кандидатур протягом одного робочого дня з дати закінчення строку подання документів.

19.    Конкурс передбачає:

- презентацію державною мовою стратегії розвитку комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Черкаської міської ради Черкаської області;

- знання основ управління діяльністю Центру професійного розвитку педагогічних працівників;

- співбесіда, яка проводиться з метою оцінки відповідності досвіду, досягнень, компетенції, особистих якостей вимогам до професійної компетентності кандидата та до відповідних посадових обов’язків.

20.    Оцінювання претендентів на заміщення вакантної посади директора  Центру здійснюється за 5-бальною шкалою: за презентацію стратегії , знання основ управління та співбесіду окремо (середній бал). Результати заносяться до протоколу, що підписуються кожним членом конкурсної комісії (додаток 2).

21.    Конкурсна комісія протягом одного робочого дня після завершення співбесіди надає претендентам висновок щодо результатів конкурсу.

22.    Конкурсна комісія визнає конкурс таким, що не відбувся, якщо:

- відсутні заяви про участь у конкурсі;

- до участі у конкурсі не допущено жодного кандидата;

- жодного з кандидатів не визначено переможцем конкурсу.

У разі визнання конкурсу таким, що не відбувся, проводиться повторний конкурс.

23. Подані документи та матеріали конкурсної комісії зберігаються в Департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

24. Про результати конкурсу комісія повідомляє міського голову шляхом подання відповідної службової записки.

 

ІІ. Порядок проведення конкурсу  на

 заміщення вакантних посад педагогічних працівників

КУ «ЦПРПП» ЧМР

 

  1. Цей Порядок визначає процедуру проведення конкурсу на заміщення вакантних посад педагогічних працівників  комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Черкаської міської ради (далі – КУ «ЦПРПП ЧМР») і розроблений відповідно Положення про Центр професійного розвитку педагогічних працівників, затвердженого відповідною постановою Кабінету Міністрів України).


Проведення конкурсу на посаду консультантів здійснюється за напрямками діяльності визначеними посадовими інструкціями.


  1. На посаду педагогічного  працівника Центру може бути призначена особа, яка є громадянином України, вільно володіє державною мовою, має вищу педагогічну освіту ступеня не нижче магістра (спеціаліста), стаж педагогічної та/або науково-педагогічної роботи не менше п'яти років, досвід впровадження інновацій, педагогічних новацій і технологій у системі освіти, пройшла конкурсний відбір та визнана переможцем конкурсу.


Не може обіймати посаду педагогічного працівника  КУ «ЦПРПП» ЧМР особа, яка:

1) є недієздатною або цивільна дієздатність якої обмежена;

2) має судимість за вчинення злочину;

3) позбавлена права обіймати відповідну посаду;

4) за рішенням суду визнана винною у вчиненні корупційного правопорушення;

5) підпадає під заборону, встановлену Законом України «Про очищення влади».

3.      Призначення на посади педагогічних працівників  КУ «ЦПРПП» ЧМР здійснюється його директор, за результатами конкурсу, що проводиться відповідно цього Порядку та звільняється ним з посади.

4. Рішення про проведення конкурсу приймає директор уповноваженого органу управління (департамент освіти та гуманітарної політики).

5. Конкурс оголошується департаментом освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради і складається з таких етапів:

  • прийняття рішення про оголошення конкурсу та затвердження персонального складу конкурсної комісії в кількості 5 осіб;

  • оприлюднення оголошення про проведення конкурсу на заміщення посади;

  • прийом та розгляд документів від осіб, які бажають взяти участь у конкурсі;

  • попередній розгляд поданих документів на відповідність встановленим чинним законодавством вимогам;

  • проведення презентації стратегії розвитку;

  • проведення співбесіди та визначення її результатів;

  • визначення переможця конкурсного відбору;

  • оголошення результатів конкурсу.


6.      Головою комісії може бути директор департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради

До складу конкурсної комісії входять представники департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, директор комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Черкаської міської ради Черкаської області, представники керівників закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти, представник міської профспілки працівників освіти.

Персональний склад конкурсної комісії затверджується наказом директора  департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

7.      До складу конкурсної комісії не може бути включена особа, яка:

- визнана в установленому законом порядку недієздатною або цивільна дієздатність якої обмежена;

 - має судимість або на яку протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення;

- відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» є близькою особою учасника конкурсу або особою, яка може мати конфлікт інтересів

8.      Члени конкурсної комісії зобов’язані:

- брати участь у роботі конкурсної комісії та голосувати з питань порядку денного;

 - заявляти самовідвід у разі наявності чи настання підстав, передбачених пунктом 8 Положення, що унеможливлюють їх участь у складі конкурсної комісії.

9. Конкурсна комісія є повноважною за умови присутності на її засіданні не менше двох третин від її затвердженого складу. Рішення конкурсної комісії вважається прийнятим, якщо за нього проголосували більшість членів затвердженого складу комісії. Члени конкурсної комісії можуть висловити свою окрему думку з відповідного питання, яка додається до протоколу засідання.

10.    Рішення конкурсної комісії оформляється протоколом, який підписується всіма присутніми членами конкурсної комісії та оприлюднюється на офіційних  веб-сайтах Черкаської міської ради та департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради протягом наступного робочого дня з дня проведення засідання конкурсної комісії.

Конкурсна комісія та її члени діють на засадах неупередженості, об’єктивності, незалежності, недискримінації, відкритості, прозорості, доброчесності. Не допускаються будь-які втручання в діяльність конкурсної комісії, тиск на членів комісії та учасників конкурсу.

11. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови конкурсної комісії.

12. Загальна тривалість конкурсу не може перевищувати двох місяців з дня його оголошення.

13.    Оголошення про проведення конкурсу оприлюднюється на офіційних веб-сайтах Черкаської міської ради та департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

14.    Особи, які бажають взяти участь у конкурсі, подають секретареві конкурсної комісії, створеної при Департаменті освіти  та гуманітарної політики Черкаської міської ради такі документи:

  • копію паспорту громадянина України (копія);

  • письмову заяву про участь у конкурсі;

  • резюме;

  • копію документа про освіту із додатками, присвоєння вченого звання, присудження наукового ступеня та їх копії;

  • копію трудової книжки ;

  • письмову згоду на збір та обробку персональних даних (додаток 1);


Особа може надати інші документи, що підтверджують її професійні та/або моральні якості

15.    Заява про участь у конкурсі та пакет документів подаються особисто (або уповноваженою згідно з довіреністю особою) до конкурсної комісії у визначений в оголошенні строк. Уповноважена особа (секретар конкурсної комісії) приймає документи за описом, копію якого надає особі, яка їх подає.

16.    Строк подання документів для участі в конкурсі може становити від 20 до 30 календарних днів з дня оприлюднення оголошення про проведення конкурсу.

17.    У разі невідповідності поданих документів встановленим вимогам, претенденти до конкурсного відбору не допускаються, про що їм повідомляється секретарем конкурсної комісії.

Документи, подані після закінчення встановленого строку, не розглядаються та повертаються особам, які їх подали.

Усі претенденти, які своєчасно подали документи для участі у конкурсі, повідомляються про прийняте рішення щодо їх кандидатур протягом одного робочого дня з дати закінчення строку подання документів.

18.    Конкурс передбачає:

- знання положення про діяльність Центру професійного розвитку педагогічних працівників;

- співбесіда, яка проводиться з метою оцінки відповідності досвіду, досягнень, компетенції, особистих якостей вимогам до професійної компетентності кандидата та до відповідних посадових обов’язків.

19.    Оцінювання претендентів на заміщення вакантних посад директора та Центру здійснюється за 5-бальною шкалою: за знання положення, співбесіду окремо (середній бал) та результати заносяться до протоколу, що підписуються кожним членом конкурсної комісії (додаток 3).

20.    Конкурсна комісія протягом одного робочого дня після завершення співбесіди надає претендентам висновок щодо результатів конкурсу.

21.    Конкурсна комісія визнає конкурс таким, що не відбувся, якщо:

- відсутні заяви про участь у конкурсі;

- до участі у конкурсі не допущено жодного кандидата;

- жодного з кандидатів не визначено переможцем конкурсу.

У разі визнання конкурсу таким, що не відбувся, проводиться повторний конкурс.

22. Подані документи та матеріали конкурсної комісії зберігаються в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

 

 

 

ДОДАТОК 1

до Порядку  проведення конкурсу на посаду директора  комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Черкаської міської ради

                                                                                     

ЗГОДА

на обробку персональних даних

Я,________________________________________________________________,

                                                     (прізвище, імꞌя, по батькові)

народився___________________р.,          документ, що посвідчує особу_________    серія____________№  виданий ____________________________________________________________________________________________________________________________________

відповідно до Закону України  «Про захист персональних даних» (далі - Закон) даю згоду на обробку  моїх персональних даних з первинних джерел у такому обсязі:

  • відомості про освіту, професію, спеціальність та кваліфікацію, трудову діяльність, науковий ступінь, вчене звання, паспортні дані, дані про зареєстроване або фактичне місце проживання, біографічні дані, номери телефонів;

  • використання персональних даних, що передбачає дії володільця персональних даних щодо їх обробки, у тому числі використання персональних даних відповідно до їх професійних чи службових або трудових обовꞌязків, дії щодо їх захисту, а також дії щодо надання часткового або повного права на обробку персональних даних іншим субꞌєктам відносин, повꞌязаних з персональними даними (стаття 10 Закону);

  • поширення персональних даних, що передбачає дії володільця персональних даних щодо передачі відомостей про фізичну особу (стаття 14 Закону);

  • доступ до персональних даних третіх осіб, що визначає дії володільця персональних даних у разі отримання запиту від третьої особи щодо доступу до персональних даних, доступ субꞌєкта персональних даних до відомостей про себе (стаття 16 Закону);


Зобовꞌязуюсь в разі зміни моїх персональних даних подати у найкоротший строк уточнену достовірну інформацію та оригінали відповідних документів для оновлення моїх персональних даних.

 



                                                                                                     (підпис)

 

 

 

ДОДАТОК 2                            

до Порядку проведення  конкурсу на посади  педагогічних                                                                                                                                                                                                                  працівників комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Черкаської міської ради

 

Протокол

 визначення загальної  суми балів,  набраних кожним учасником конкурсу

на посаду директора
















































































п/п
Прізвище, імꞌя,

по батькові

учасника конкурсу
Кількість балів Загальна сума балів

(сума граф 3, 4, 5) середній бал
Примітка
знання основ управління діяльністю Центру професійного розвитку педагогічних працівників; підсумковий результат співбесіди

 
підсумковий результат за презентацію перспективного плану розвитку закладу та відповіді на запитання членів комісії щодо презентації
1 2 3 4 5 6 7
             
             
             
             
             
             

 

«___»______        20 _   р.                                        Голова комісії: 

                                                                                             Члени комісії:    

                                                                                                             

                                                                                            

 

 

 

ДОДАТОК 3                         

до Порядку проведення  конкурсу на посади  педагогічних                                                                                                                                                                                                                     працівників комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників»

Черкаської міської ради

 

Протокол

 визначення загальної  суми балів,  набраних кожним учасником конкурсу

на посади педагогічних працівників








































































п/п
Прізвище, імꞌя,

по батькові

учасника конкурсу
Кількість балів Загальна сума балів

(сума граф 3, 4) середній бал
Примітка
підсумковий результат за перевірку

знання Положення
підсумковий результат співбесіди

 
1 2 3 4 6 7
           
           
           
           
           
           

 

«___»______        20 _   р.                                       Голова комісії: