ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

II

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

76-9-рд

Дата реєстрації:

18.12.2020

Проголосовано:

24.12.2020 14:13:52

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    38
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 76-9-рд


 












































































 

 

 

 

 
          Проєкт рішення  
          №76-9-рд  
  ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА      
                 
                 
Про затвердження Програми фінансування заходів, пов’язаних із нагородженням міськими відзнаками громадян, трудових колективів на 2021-2025 роки          



 

Відповідно до пункту 22 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 11 Бюджетного кодексу України, рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради від 18.12.2007                              № 1722 «Про складання паспортів місцевих програм», з метою заохочення                           та стимулювання трудових і творчих здобутків громадян, колективів підприємств, установ і організацій міста, активну участь у суспільному житті міської громади та високосвідому громадянську позицію, спрямованих                                на зміцнення економічної, соціальної, науково-освітньої, культурно-мистецької сфер міста, розбудову Черкас із розвиненими галузями охорони здоров’я, фізкультури і спорту, створення сучасної інфраструктури                                                     з забезпеченням комфортних умов проживання та дозвілля містян, привабливих для інвесторів та цікавих для туристів, меценатську, миротворчу, доброчинну діяльність, мужність і відвагу при захисті територіальної цілісності та незалежності України, врятуванні людей, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та стихійного лиха тощо, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити Звіт про виконання Програми фінансування заходів, пов’язаних із нагородженням міськими відзнаками громадян, трудових колективів на 2016-2020 роки за І півріччя 2020 року (додаток 1).

2.   Затвердити Програму фінансування заходів, пов’язаних                                            із нагородженням міськими відзнаками громадян, трудових колективів                                   на 2021-2025 роки (далі – Програма, додаток 2), дія якої розпочинається                                     з 01.01.2021.

3. Затвердити інформацію щодо визначення ювілейних дат, а також перелік державних, міських та професійних свят, до яких на адресу міського голови (за потреби) подаються клопотання про відзначення міськими нагородами, чи вітаннями (незалежно від форм власності) колективи підприємств, установ, організацій, у їх числі й громадських, фахівців різноманітних професій (додаток 3).

4. Усі витрати, пов’язані з виконанням цього рішення, здійснювати департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради (Гончар Ю.Г.) у межах кошторису Програми фінансування заходів, пов’язаних із нагородженням міськими відзнаками громадян, трудових колективів на 2021-2025 роки.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на начальника відділу «Патронатна служба» Черкаської міської ради Ткаченка О.О. та постійну комісію міської ради з питань місцевого самоврядування, депутатської діяльності, етики, регламенту, інформації, законності та правопорядку (Шевченко Р.В.).

 

 

Міський голова                                                           А.В. Бондаренко

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пояснювальна записка

до проєкту рішення Черкаської міської ради 

«Про затвердження Програми фінансування заходів, пов’язаних

із нагородженням міськими відзнаками громадян, трудових

колективів на 2021-2025 роки»

 

Метою прийняття рішення є забезпечення належного безперервного процесу нагородження громадян та трудових колективів м. Черкаси з метою заохочення та стимулювання трудових і творчих здобутків громадян                                             та колективів підприємств, установ і організацій міста, активну участь                                             у суспільному житті міської громади та високосвідому громадянську позицію, спрямованих на зміцнення економічної, соціальної, науково-освітньої, культурно-мистецької сфер міста, розбудову Черкас із розвиненими галузями охорони здоров’я, фізкультури і спорту, створення сучасної інфраструктури                            з забезпеченням комфортних умов проживання та дозвілля містян, привабливих для інвесторів та цікавих для туристів, меценатську, миротворчу, доброчинну діяльність, мужність і відвагу при захисті територіальної цілісності та незалежності України, врятуванні людей, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та стихійного лиха тощо.

До уваги депутатів пропонується проєкт звіту виконання показників Програми за І півріччя 2020 року (звіт за попередні 4 роки дії Програми затверджено рішенням Черкаської міської ради від 10.04.2020 № 2-5921).

Програмою фінансування заходів, пов’язаних із нагородженням міськими відзнаками громадян, трудових колективів на 2021-2025 роки передбачено продовження виплати пожиттєвої грошової винагороди в розмірі 2-х прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених чинним законодавством на 1 число місяця, за який проводиться нарахування. Ці виплати здійснюються за раніше прийнятими рішеннями Черкаської міської ради олімпійському та паралімпійському чемпіонам: Хімічу А.І.                                            та Скачкову А.О.

Для інформування депутатів також надається перелік ювілеїв, державних, міських, професійних свят, до яких на адресу міського голови надходять клопотання про відзначення міськими відзнаками, чи вітаннями колективи підприємств, організацій, установ, фахівців різноманітних професій.

 

 

Начальник відділу

«Патронатна служба»

Черкаської міської ради                                                      О.О. Ткаченко

 

 

Тел.: 54-46-65

 

Додаток 1

                                                                                 до рішення Черкаської

                                                                                 міської ради від ___№___

 

Звіт про виконання Програми фінансування заходів, пов’язаних                                       із нагородженням міськими відзнаками громадян, трудових колективів                                    на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням Черкаської міської ради від 13.09.2016 № 2-899 (зі змінами, далі – Програма) станом на 1 липня 2020 року (звіт за попередні 4 роки дії Програми затверджено рішенням Черкаської міської ради від 10.04.2020 № 2-5921)

 

Програма фінансування заходів, пов’язаних із нагородженням міськими відзнаками громадян, трудових колективів на 2016-2020 роки (далі – Програма) затверджена рішенням Черкаської міської ради від 13.09.2016                           № 2-899 (зі змінами). Звіт виконання Програми за 4 роки затверджено рішенням Черкаської міської ради від 10.04.2020 № 2-5921.

На виконання Програми у 2020 році виділено 1064,200 тис. грн.

Протягом звітного періоду – за І півріччя 2020 року в рамках виконання Програми проведено кілька церемоній нагороджень, приурочених                                              до загальнодержавних заходів, урочистих дат, професійних свят, ювілеїв тощо.

Так, до Дня Соборності України (22 січня) подяками міського голови відзначено відомих у місті громадських діячів: Громовського Ю.Д., Майбороду Л.В., Кривдика П.А., Масненка В.В., Присяжнюка Ю.П.                                     До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав                                (15 лютого) нагрудні знаки «За мужність і героїзм» вручено 7 активістам афганського руху. 24 таких нагороди отримали моряки мінного тральщика «Черкаси», на чолі з капітаном корабля Юрієм Федашем. Відзначено подяками міського голови, цінними подарунками до Дня  українського добровольця                       (14 березня) та річниці пам’яті українських військових у Дебальцівському котлі активістів громадських організацій «Спілка ветеранів ПДВ і військ спецпризначення» та Черкаської філії ВГО «Об’єднання дружин і матерів бійців – учасників АТО», воїнів військової частини 3061. З нагоди святкування Міжнародного дня прав жінок і миру (8 березня) нагороджено жінок-військовослужбовців та МНС-ників, до вшанування річниці Чорнобильської трагедії – ліквідаторів аварії на ЧАЕС (26 квітня). Міськими нагородами відзначено черкаських пожежників, які брали особисту участь у ліквідації масштабних пожеж, що трапилися нинішнього року в зоні, потерпілій внаслідок атомної катастрофи, в Київській та Житомирській областях.

 За сумлінну працю та з нагоди відзначення ювілейних дат міськими відзнаками нагороджено активістів Черкаської обласної організації Національної спілки письменників України, працівників ДНЗ № 91 «Кобзарик», працівників творчої майстерні науково-творчого виробничого підприємства «Арта», Черкаського державного технологічного університету,  ветеранів черкаського футболу.

З нагоди професійних свят (Дня житлово-комунального господарства, Дня хіміка, Дня працівника охорони здоров’я) та з нагоди державного свята – Дня Конституції України заохочено міськими нагородами найкращих професійних працівників зазначених галузей та військовослужбовців Збройних Сил України і прикордонників.

Міськими відзнаками нагороджено активістів волонтерських організацій та рухів, зокрема, до Міжнародного Дня захисту дітей, за допомогу у боротьбі з коронавірусною хворобою, за надання допомоги бідним                                       і малозабезпеченим жителям міста тощо.

Відділом «Патронатна служба» Черкаської міської ради підготовлено проєкт рішення Черкаської міської ради «Про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Черкаси 2020» Захарченка В.І. (посмертно)», який подано для розгляду депутатами Черкаської міської ради.

Наведені приклади засвідчують, що Програма добре відома                             в місті, охоплює різні верстви населення і не обходить увагою жодну                                                з суспільно-важливих подій, що проходять у Черкасах, та сприяє дієвому діалогу між міською владою й місцевою громадою.

Слід зазначити, що обсяг річних бюджетних призначень на 2020 рік  становив 1064,200 тис. грн., касові видатки за І півріччя 2020 року становлять – 399,65120 тис. грн.

Програмою продовжується виплата щомісячної грошової винагороди                        (за раніше прийнятими рішеннями Черкаської міської ради) у розмірі двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених чинним законодавством на 1 число місяця, за який проводиться нарахування олімпійському та паралімпійському чемпіонам Хімічу А.І. та Скачкову А.О., сума вказаних виплат за І півріччя 2020 року становить 50448,00 грн.

Протягом І півріччя 2020 року придбано:

  • 5 грамот Черкаської міської ради, на загальну суму – 1750,00 грн.;

  • 110 нагрудних знаки «За мужність і героїзм» у футлярах та з посвідченнями, на загальну суму – 69998,50 грн.;

  • 100 медалей «За сумлінну працю», на загальну суму – 40000,00 грн.;

  • 119 цінних подарунків, на загальну суму (з податками) –                                186529,70 грн.

  • 854 рамки 21*30 (см), на загальну суму – 32025,00 грн.

  • вітальні листівки в конвертах із логотипом Черкаської міської ради на загальну суму 18900,00 грн.


Станом на 1 липня 2020 року нагороджено:


  • подяками міського голови, поміщеними у фоторамки – 362 осіб;

  • грамотами виконавчого комітету, поміщеними у фоторамки – 62 особи;

  • грамотами Черкаської міської ради – 5 осіб;

  • нагрудними знаками «За мужність і героїзм» – 59 осіб;

  • медалями «За сумлінну працю» –  22 осіб;

  • цінними подарунками міського голови – 38 осіб;

  • вітальними адресами та вітання – 144 особи;

  • вітальними листівками – 259 осіб.


Значна частина нагороджень планується на ІІ півріччя, зокрема, на День Незалежності України, День знань, День міста Черкаси, День захисника України, День місцевого самоврядування та інші.

Остаточні підсумки виконання Програми буде підбито за результатами 2020 року.

Вшанування громадян за вагомий особистий внесок у розвиток Черкас триває та охоплює представників усіх сфер життєдіяльності міста: економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, охорони здоров’я, спорту, громадських організацій тощо.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 2

                                                                                

                                                                                 до рішення Черкаської

                                                                                 міської ради від ___№___

 

Програма фінансування заходів, пов’язаних із нагородженням міськими відзнаками громадян, трудових колективів на 2021-2025 роки»

 

І. Загальні положення та визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

 

Програму фінансування заходів, пов’язаних із нагородженням міськими відзнаками громадян, трудових колективів на 2021-2025 роки (далі – Програма), розроблено на основі чинного законодавства з метою врегулювання питань нагородження й заохочення жителів міста, колективів підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності, інститутів громадянського суспільства та інших осіб, які зробили вагомий внесок у розвиток певних сфер життєдіяльності Черкас, проявили високий професіоналізм у виробничій, військовій, громадській, доброчинній, волонтерській діяльності, досягли визначних успіхів у науковій чи творчій роботі тощо.

Визначення зазначених питань можливо через сприяння розвитку й утвердженню засад місцевого самоврядування в м. Черкаси, спрямованихна проведення конкретних заходів, пов`язаних із нагородженням громадян міськими нагородами до державних, міських, професійних свят, ювілейних дат, інших важливих подій, забезпечення виготовлення, придбання і вручення відзнак та вітань.

Крім того, обов’язковим є виконання вимог, визначених положеннями про відзначення громадян, трудових колективів міськими нагородами, затверджених рішенням Черкаської міської ради від 10.04.2020 № 2-5914.

 

ІІ. Головна мета Програми

 

Мета Програми:

- вшанування громадян за вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер життєдіяльності міста: економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, охорони здоров’я, спорту, відродження матеріальних та духовних цінностей, миротворчу, доброчинну діяльність, мужність і відвагу при захисті України, врятуванні людей, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та стихійних лих тощо.

 

 

 

 

 

ІІІ. Перелік завдань та заходів Програми

 

Реалізація Програми обов’язково передбачає виконання завдань                                     та заходів, що забезпечать нагородження громадян, трудових колективів міськими відзнаками.

Основними завданнями Програми є:

- забезпечення своєчасної виплати грошових винагород громадянам міста Черкаси;

- вирішення питань фінансового та матеріально-технічного забезпечення нагородної справи.

Заходами Програми визначено:

  • замовлення, забезпечення виготовлення та закупівлі заохочувальних відзнак Черкаської міської ради, її виконавчого комітету, міського голови та іншої супутньої продукції (нагородних бланків: грамот виконавчого комітету, подяк міського голови, вітальних адрес міського голови, вітань Черкаської міської ради, її виконавчого комітету; нагрудних знаків «За мужність і героїзм» та медалей «За сумлінну працю» у футлярах          та з посвідченнями, значків, грамот та дипломів Черкаської міської ради, відзнаки «Людина ____ року», цінних подарунків міського голови, пам’ятних знаків   «За заслуги перед містом Черкаси» відповідного ступеня та свідоцтв                                про нагородження, почесних відзнак «Почесний громадянин міста Черкаси» у футлярах із посвідченнями, фотопортретів для Галереї слави міста, листівок, конвертів, марок та іншої продукції;

  • співучасть у проведенні державних і професійних свят, ювілейних дат, подій державного і місцевого значення з врученням міських нагород, цінних подарунків, квітів, презентаційної продукції;

  • виплата грошових винагород (Почесним громадянам міста Черкаси; особам, нагороджених пам’ятними знаками «За заслуги перед містом Черкаси» відповідного ступеня; тренерам – жителям міста Черкаси, які виховали чемпіонів та призерів Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських ігор, спортсменів-переможців чемпіонатів світу, Європи та інших грошових винагород);

  • вітання громадян та колективів підприємств, установ, організацій, громадських організацій (вітальними адресами міського голови, вітаннями Черкаської міської ради та її виконавчого комітету, вітальними листівками міського голови).


 


  • V. Обсяги та джерела фінансування


 

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів міського бюджету у межах планових призначень, що передбачені рішенням міської ради про міський бюджет на відповідний бюджетний рік.

 

Обсяги прогнозних показників видатків по роках наведено в таблиці.

 














































№ з/п Назва витрат Джерела фінансування Прогнозні показники по роках, тис. грн.
























Інші виплати населенню Міський бюджет



















2. Предмети, матеріали, обладнання та інвентар Міський бюджет



























Міський бюджет




















 


  1. . Паспорт Програми


 

Паспорт Програми визначає суму коштів, необхідних для виконання Програми, законодавчі підстави її реалізації, мету, завдання, напрямки діяльності, а також результативні показники, на підставі яких здійснюється контроль за цільовим використанням бюджетних коштів і аналіз бюджетної програми.

Паспорт Програми затверджується у встановлений законодавством термін після затвердження бюджету міста на відповідний бюджетний період та протягом року, в разі внесення змін до нього.

 

  1. . Контроль за виконанням Програми.


 

Контроль за виконанням Програми покладається на начальника відділу «Патронатна служба» Черкаської міської ради Ткаченка О.О.

Моніторинг виконання Програми здійснює відділ «Патронатна служба» Черкаської міської ради на постійній основі.

Інформація щодо виконання Програми за підсумками І півріччя та року надається відділом «Патронатна служба» Черкаської міської ради директору департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради та департаменту фінансової політики Черкаської міської радидо 10 липня та 10 січня відповідно.

Поточна інформація щодо виконання Програми за потребою надається відділом «Патронатна служба» Черкаської міської ради управлінню інформаційної політики Черкаської міської ради для оприлюднення на офіційному сайті Черкаської міської ради та директору департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради.

Реалізація показників Програми покладається на відділ «Патронатна служба» Черкаської міської ради, у тому числі підготовка та оформлення документації, яка супроводжує процес реалізації Програми, та визначає особу, відповідальну за цінності, які будуть придбані в процесі нагородження.

 

 

VIІ. Прогнозні результативні показники на період дії Програми

 




























































































































































































































































































































з/п
Назва показника 2021

(проєкт)
2022

(проєкт)
2023

(проєкт)
2024

(проєкт)
2025

(проєкт)
І. Завдання 1. Забезпечення своєчасної виплати грошових винагород громадянам  міста Черкаси
  затрат
1.1 Інші виплати населенню, ( грн.) 648 091 704 420 758 699 812 890 892 110
1.1.1 Виплата   грошової винагороди (пожиттєвої щомісячної у розмірі 2 прожиткових мінімумів для працездатних осіб) 3-м особам, яким присвоєно та буде присвоєно почесне звання «Почесний громадянин міста Черкаси» 167 976 183 420 198 294 213 450 235 320
1.1.2 Виплата одноразової грошової винагороди членам родин, у разі присвоєння 1 особі почесного звання «Почесний громадянин міста Черкаси» посмертно 59 475 65 000 70 325 75 600 83 350
1.1.3 Виплата одноразової грошової премії особі, яка нагороджена пам’ятним знаком «За заслуги перед містом Черкаси» відповідного ступеня ( у т.ч. 3-х загиблих військовослужбовців в зоні АТО/ООС, загалом 9 осіб) 380 640 416 000 450 080 483 840 533 440
1.1.4 Відзначення одноразовою грошовою винагородою тренерів - жителів міста Черкаси, які виховали чемпіонів та призерів Олімпійських чи Параолімпійських ігор, спортсменів-переможців чемпіонатів Європи та світу (2 особи - по 20000 грн. кожному) 40 000 40 000 40 000 40 000 40 000
1.2 Кількість осіб, яким планується здійснювати вищезазначені грошові виплати 15 15 15 15 15
2. продукту (одиниць)
2.1. Кількість осіб, яким здійснено вищезазначені грошові виплати 15 15 15 15 15
3. ефективності (грн.)
3.1 Середньорічний розмір виплат на 1 особу 43 206 46 961 50 580 54 194 59 474
4. якості (%)          
4.1 Відсоток осіб, яким здійснено грошові виплати до потреби 100 100 100 100 100
ІІ. Завдання 2. Вирішення питань фінансового та матеріально-технічного забезпечення нагородної справи
  затрат
2.1 Предмети, матеріали, обладнання та інвентар (грн.) 738 258 794 867 848 474 906 054 979 192
2.1.1 Придбання нагородних бланків (грамот виконавчого комітету, подяк, вітальних адрес міського голови, вітань Черкаської міської ради, її виконавчого комітету), грамот, дипломів, відзнаки «Людина ___ року у м. Черкаси» Черкаської міської ради, виготовлених на металевих пластинах жовтого кольору шляхом нанесення гравіювання, поміщених на дерев’яній основі форматом А4, та значків до них, папок (зокрема, вітальних, з державною символікою), вітальних листівок міського голови, конвертів, поштових марок, рамок для грамот, подяк, вітальних адрес Черкаського міського голови, вітань Черкаської міської ради, її виконавчого комітету 141 145 149 813 157 680 167 766 177 182
2.1.2

 

 

 

 
Придбання почесних відзнак, нагрудних знаків «Почесний громадянин міста Черкаси», пам’ятних знаків «За заслуги перед містом Черкаси» відповідних ступенів, медалей «За сумлінну працю», нагрудних знаків «За мужність і героїзм», футлярів для них та інших атрибутів 179 013 190 054 200 194 212 088 224 909
2.1.3 Придбання цінних подарунків міського голови із нанесеною символікою

м. Черкаси
356 900 390 000 422 000 453 600 500 100
2.1.4 Придбання букетів квітів для вручення особам, які нагороджуються (в окремих випадках) 61 200 65 000 68 600 72 600 77 000
2.2.1 Кількість осіб, яких планується нагородити відзнаками 2 636 2 636 2 636 2 636 2 636
2.2.2 Кількість осіб, яких планується нагородити почесними відзнаками 221 221 221 221 221
2.2.3 Кількість осіб, яких планується нагородити цінними подарунками 100 100 100 100 100
2.2.4 Кількість осіб, яким планується вручити букети квітів 200 200 200 200 200
3. продукту (одиниць)
3.1 Кількість осіб, нагороджених відзнаками 2 636 2 636 2 636 2 636 2 636
3.2 Кількість осіб, нагороджених почесними відзнаками 221 221 221 221 221
3.3 Кількість осіб, нагороджених цінними подарунками 100 100 100 100 100
3.4 Кількість осіб, яким вручено букети квітів 200 200 200 200 200
4. ефективності
4.1 Середня вартість однієї відзнаки 53,55 56,83 59,82 63,64 67,22
4.2 Середня вартість почесної відзнаки та атрибутів до неї 810,01 859,97 905,855 959,67 1 017,69
4.3 Середня вартість цінного подарунку 3 569 3 900 4 220 4 536 5 001
4.4 Середня вартість букета квітів 306 325 343 363 385
5. якості (%)          
5.1 Відсоток осіб, вшанованих міськими відзнаками, вітаннями, цінними подарунками, квітами до потреби 100 100 100 100 100
5.2. Відсоток забезпечення нагородної справи матеріально-технічними засобами 100 100 100 100 100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 3

                                                                                 до рішення Черкаської

                                                                                 міської ради від ___№__

 

Про ювілейні та святкові дати

 

Ювілейними датами від дня народження претендентів на привітання вітальними адресами міського голови, вітаннями Черкаської міської ради та її виконавчого комітету вважати:

- для громадян - 50-річчя від дня народження та кожне наступне 5 річчя;

         - для підприємств, установ, організацій, також і громадських – 10-річчя від дня заснування та кожне наступне 5-річчя.

         Клопотання щодо вищезазначених привітань мають підтверджуватися інформацією про успішну діяльність фізичної чи юридичної особи.

Міськими відзнаками також буде відзначено колективи та працівників підприємств, установ, організацій, також і громадських із нагоди інших підстав, згідно з положеннями про міські відзнаки, наприклад, при проведенні патріотичних чи інших іміджевих заходів, що відбуваються протягом року за участю міського голови, секретаря міської ради, його заступників, членів виконавчого комітету та виконавчих органів Черкаської міської ради, депутатів Черкаської міської ради.














































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































 

№ з/п
 

Дата, місяць  року
 

Календар державних, загальноміських і професійних свят

та визначних дат
 

Орієнтовна кількість міських відзнак у рамках вказаних заходів
1. 25 грудня,

1,7 січня
Новий рік, Різдво Христове 125 вітань ЧМР, її виконавчого комітету (школи, ДНЗ, інші навчальні заклади міста)




22 січня День Соборності України 125 звернень-вітань від імені  ЧМР, її виконавчого комітету (школи, ДНЗ, інші навчальні заклади міста)




25 січня 25 січня, понеділок - День студентів (Тетянин день); День подяки наставнику 25 міських відзнак




26 січня День працівника контрольно-ревізійної служби України; Міжнародний день митника 10 міських відзнак




15 лютого День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, День комп’ютерника 5 міських відзнак




20 лютого День Героїв Небесної Сотні 5 міських відзнак




28 лютого День працівників патрульно-постової служби України 5 міських відзнак




1 березня Всесвітній день цивільної оборони; День «Поділися усмішкою» 5 міських відзнак




3 березня Всесвітній день письменника 5 міських відзнак




8 березня Міжнародний день захисту прав жінок і миру 20 міських відзнак




8-9 березня Шевченківські дні 10 міських відзнак




14 березня День українського добровольця 20 міських відзнак




17 березня Вшанування пам’яті героїв Української революції 1917-1920 років  




18 березня День працівника податкової та митної справи України 10 міських відзнак




21 березня День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення 100 міських відзнак




25 березня День служби безпеки України 5 міських відзнак




26 березня День Національної гвардії України 15 міських відзнак




27 березня Міжнародний день театру 5 міських відзнак




6 квітня День робітника слідчих органів 5 міських відзнак




8 квітня День працівників військових комісаріатів 5 міських відзнак




12 квітня Всесвітній день авіації і космонавтики (Міжнародний день польоту людини в космос); День працівників ракетно-космічної галузі України; День скаута в Україні 5 вітань ветеранам космодромів




14 квітня День вшанування учасників антитерористичної операції 10 міських відзнак




15 квітня День працівників кримінального розшуку України 5 міських відзнак




17 квітня День пожежної охорони 10 міських відзнак




20 квітня День вдячності волонтерам 50 міських відзнак




26 квітня Річниця Чорнобильської трагедії, Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф 10 міських відзнак




27 квітня День кадровика в Україні 5 міських відзнак




30 квітня День прикордонника 15 міських відзнак




1 травня Свято Весни і Праці та Міжнародний день солідарності трудящих 5 вітань від імені  ЧМР, її виконавчого комітету галузевим представництвам профспілок




2 травня Великдень 10 звернень-вітань від імені  ЧМР, її виконавчого комітету до релігійних конфесій




6 травня, День піхоти в Україні 5 міських відзнак




7 травня День радіо 5 міських відзнак




8-9 травня День пам’яті та примирення, День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 125 листів-вітань ЧМР, її виконавчого комітету ветеранам війни і праці, дітям війни




8 травня Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця 5 міських відзнак




9 травня День матері в Україні 15 міських відзнак багатодітним родинам




12 травня Всесвітній день медичних сестер; Міжнародний день медичної сестри 25 міських відзнак




15 травня День науки в Україні 15 міських відзнак




Третя субота травня День Європи 5 вітальних адрес




Третя неділя травня День пам’яті жертв політичних репресій 5 міських відзнак




17 травня День пульмонолога 5 міських відзнак




18 травня Міжнародний день музеїв;  День резервіста України 5 міських відзнак




20 травня Всесвітній день метролога; Всесвітній день травматолога; День банківських працівників України 15 міських відзнак




25 травня День філолога 15 міських відзнак




29 травня День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження України 5 міських відзнак




30 травня День хіміка 10 міських відзнак




1 червня Міжнародний день захисту дітей 15 міських відзнак переможцям різноманітних дитячих конкурсів




6 червня День журналіста України;  День працівників місцевої промисловості України 45 міських відзнак




13 червня День працівників текстильної і легкої промисловості 5 міських відзнак




20 червня Трійця 10 звернень-вітань від імені  ЧМР, її виконавчого комітету до релігійних конфесій




20 червня День медичного працівника, День батька (День тата) 70 міських відзнак




22 червня День скорботи і вшанування жертв війни в Україні 5 міських відзнак




23 червня День державної служби України 5 міських відзнак




25 червня День митної служби України 5 міських відзнак




27 червня День мікро-, малих і середніх підприємств; День молодіжних і дитячих громадських організацій України; Міжнародний день рибальства 10 міських відзнак




28 червня День Конституції України 25 міських відзнак




29 червня День "Взяти дітей на свою роботу"  




1 липня День архітектури України;  День слідства в Україні 5 міських відзнак




4 липня День Військ Протиповітряної оборони України; День Військово-Морських Сил Збройних Сил України (День флоту України, День Військово-Морських Сил України); День Національної поліції України; День працівників морського і річкового флоту; День судового експерта України 20 міських відзнак




7 липня День працівника природно-заповідної справи, народне свято Івана Купала 15 вітальних адрес  учасникам фольклорно-етнографічного свята




15 липня День українських миротворців 5 міських відзнак




25 липня День працівників торгівлі 10 міських відзнак




30 липня День системного адміністратора 5 міських відзнак




8 серпня День будівельника; День військового зв’язку України 15 міських відзнак




14 серпня День фізкультурника 10 міських відзнак




15 серпня День археолога 5 міських відзнак




23, 24 серпня День Українського Прапора, День Незалежності України 70 міських відзнак




29 серпня День скорботи за загиблими в Іловайській трагедії 10 міських відзнак учасникам АТО/ООС




1 вересня День знань 125 вітальних адрес міського голови




5 вересня День підприємця України 5 міських відзнак




7 вересня День воєнної розвідки України (День військової розвідки) 5 міських відзнак




8 вересня День медсестри відділень дитячої гематології та онкології; Всесвітній день фізичної терапії, День фізіотерапевта або Міжнародний день фізіотерапії 5 міських відзнак




11 вересня День українського кіно; День фізичної культури і спорту України; Тиждень освіти дорослих 30 міських відзнак, 50 вітальних адрес міського голови




17 вересня День працівників цивільного захисту України (День рятівника) 15 міських відзнак




18 вересня День винахідника і раціоналізатора України; День фармацевтичного працівника України 10 міських відзнак




19,20 вересня День міста Черкаси 100 міських відзнак




19 вересня День хірурга 5 міських відзнак




22 вересня День партизанської слави 5 міських відзнак




26 вересня Всеукраїнський день дошкілля; День машинобудівника України 55 міських відзнак




3 жовтня День працівників освіти 25 міських відзнак




8 жовтня День юриста України 5 міських відзнак




10 жовтня День працівників державної санітарно-епідеміологічної служби України; День працівників стандартизації та метрології України; День професійних спілок України; День художника України 20 міських відзнак




12 жовтня Всесвітній день економіста ; День економіста в Україні 5 міських відзнак




14 жовтня День захисника України, День українського козацтва, День Покрови Святої Богородиці 30 міських відзнак




17 жовтня День працівників харчової промисловості 5 міських відзнак




25 жовтня День народження Національної спілки художників України; Міжнародний день шкільних бібліотек 5 міських відзнак




28 жовтня День вигнання нацистських окупантів із України 5 міських відзнак




31 жовтня День автомобіліста 60 міських відзнак




4 листопада День залізничника України 5 міських відзнак




7 листопада Річниця прийняття Третього Універсалу Української Центральної Ради, День працівника соціальної сфери України 10 міських відзнак




9 листопада Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва; День української писемності та мови 10 міських відзнак




10 листопада Всесвітній день молоді; Всесвітній день науки; Міжнародний день бухгалтерії 10 міських відзнак




16 листопада День працівників радіо, телебачення та зв’язку України 15 міських відзнак




21 листопада День гідності і свободи 10 міських відзнак




28 листопада День пам’яті жертв голодоморів в Україні 125 листів-звернень від імені  ЧМР, її виконавчого комітету «Запали свічку пам’яті загиблим від голодної смерті»




1 грудня День працівників прокуратури України 5 міських відзнак




6 грудня День Збройних Сил України 20 міських відзнак




7 грудня День місцевого самоврядування в Україні 30 міських відзнак




14 грудня День визволення міста від фашистських окупантів 125 листів пам’яті – звернень до учнівської і студентської молоді міста




14 грудня День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 10 міських відзнак
100. 15 грудня День працівників суду України 5 міських відзнак




17 грудня День працівника державної виконавчої служби 5 міських відзнак




18 грудня День працівників органів РАГСу (РАЦСу) 5 міських відзнак




19 грудня День адвокатури України 5 міських відзнак




22 грудня День енергетика 10 міських відзнак




25 грудня День пам’яті загиблих в Афганістані 10 листів-подяк родинам загиблих воїнів




24 грудня День працівників архівних установ України 5 міських відзнак
Загалом до вищезазначених свят і визначних дат орієнтовно пропонується відзначити міськими відзнаками і вітаннями: Міськими відзнаками 845
Вітаннями ЧМР, її виконавчого комітету, Вітальними адресами міського голови 1315