ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

II

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

9-9-рд

Дата реєстрації:

16.12.2020

Проголосовано:

24.12.2020 12:15:53

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    38
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 9-9-рд























































































































Проєкт рішення
 № 9-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про затвердження міської програми фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств (закладів охорони здоров’я) Черкаської міської ради на 2021-2023 роки
Відповідно до ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою збереження  здоров’я населення незалежно від їх віку, статі, соціального статусу, характеру захворювання та  подальшого удосконалення роботи в галузі охорони здоров’я, забезпечення конкурентоспроможності закладів охорони здоров’я міста, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити міську програму фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств (закладів охорони здоров’я) Черкаської міської ради на 2021-2023 роки (додається).

2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я (Тронц Т.В.).
Міський голова А.В. Бондаренко




 








ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення Черкаської міської ради

від _______________ № _______

 

Програма фінансової підтримки комунальних некомерційних

підприємств (закладів охорони здоров’я) Черкаської міської ради

на 2021-2023 роки

 

  1. Загальні положення


Програма фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств (закладів охорони здоров’я) Черкаської міської ради на 2021-2023 роки (далі – Програма) розроблено на підставі пп. “ґ”, “д” п.3 ч.1 ст.89 Бюджетного кодексу України, Цивільного кодексу України, Господарського кодексу України, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Основи законодавства України про охорону здоров’я», «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб», та інших нормативних актів з питань охорони здоров’я населення.

Програму створено з метою реалізації державної політики у сфері охорони здоров’я. Доступність, якісність, сучасність, функціональність, ефективність, ресурсна забезпеченість та своєчасність медичної допомоги є основою забезпечення високого рівня здоров’я та покращення якості життя населення.

Програма розповсюджується на суб’єкти господарювання комунальної форми власності, що здійснюють господарську діяльність для задоволення потреб територіальної громади міста Черкаси, засновником яких є Черкаська міська рада, управління якими здійснюється департаментом охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради (далі – департамент). Програма не поширюється на суб’єкти господарювання, засновані міською радою, щодо яких порушено справу про банкрутство, які визнані в установленому порядку банкрутами, які перебувають у стадії ліквідації.

Територіальна громада міста Черкаси в особі Черкаської міської ради є засновником 15 комунальних некомерційних підприємств (далі – КНП), які є закладами охорони здоров’я (далі – ЗОЗ). КНП створені з метою провадження медичної практики, надання медичної допомоги дорослим та дітям, що мешкають на території міста Черкаси, та є неприбутковими організаціями, здійснюють господарську некомерційну діяльність, спрямовану на досягнення соціальних та інших результатів без мети одержання прибутку, а також беруть участь у виконанні державних і місцевих програм у сфері охорони здоров’я.

У Програмі викладено правові, організаційні, економічні та соціальні засади охорони здоров’я в м. Черкаси, метою яких є забезпечення високої працездатності і довголітнього активного життя громадян, усунення факторів, що шкідливо впливають на їх здоров’я, упередження і зниження захворюваності, інвалідності та смертності, а також забезпечення ефективного використання майна комунальної власності територіальної громади міста Черкаси.

Програма є одним із важливих інструментів реалізації положень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», активізації фінансово-господарської діяльності підприємств з метою покращення обслуговування та умов перебування пацієнтів, забезпечення гідного рівня лікувально-діагностичного процесу, належного санітарно-технічного стану будівель, якісних і безпечних умов праці в ЗОЗ міста. Окрім того використання програмного фінансування заходів Програми забезпечує прозорість бюджетного процесу в соціальній сфері міста.

 

  1. Паспорт Програми


Паспорт визначає суму коштів, які необхідні для виконання Програми, законодавчої підстави її реалізації, мету, завдання, напрямки діяльності, відповідальних виконавців, результативні показники та інші характеристики Програми, на підставі яких здійснюється контроль за цільовим та ефективним використанням бюджетних коштів і аналіз бюджетної програми.

Паспорт Програми підлягає затвердженню в порядку, визначеному чинним законодавством.

 

  1. Проблема, на розв’язання якої спрямована Програма


Потреби мешканців міста у наданні медичних послуг задовольняють 15 закладів охорони здоров’я, зокрема: 5 центрів первинної медико-санітарної допомоги, 4 поліклініки, 6 стаціонарних лікарняних закладів.

Заклади охорони здоров’я міста мають господарсько-правовий статус комунальних некомерційних підприємств. Некомерційна господарська діяльність здійснюється суб’єктами господарювання комунального сектору економіки у галузях (видах діяльності), в яких відповідно до ст.12 Господарського кодексу України забороняється підприємництво, на основі рішення відповідного органу місцевого самоврядування. Тобто кошти Національної служби здоров’я України (далі – НСЗУ), державного та місцевого бюджетів залишаються основним джерелом доходів закладів.

Програмою медичних гарантій передбачене відшкодування НСЗУ вартості медичної послуги, наданою ЗОЗ, відповідно до стандартів, клінічних протоколів та адаптованих клінічних настанов, затверджених МОЗ України. При наданні пацієнтам медичних послуг в межах програми медичних гарантій, заклад має забезпечити медичні вироби, витратні матеріали і лікарські засоби, що внесені до Національного переліку основних лікарських засобів. У тариф також включена заробітна плата, харчування (для стаціонарного лікування), робота господарської частини. Згідно з вимогами Бюджетного кодексу, до тарифу не включені витрати на комунальні послуги. Обсяг коштів, виділений державою на реалізацію програми медичних гарантій у 2020 році, для повного забезпечення функціонування закладів виявився недостатнім.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.89 Бюджетного кодексу України до видатків, що здійснюються з бюджетів міст обласного значення належать видатки на співфінансування оплати медичних послуг, що надаються в рамках програми державних гарантій медичного обслуговування населення, для покриття вартості комунальних послуг та енергоносіїв комунальних закладів охорони здоров’я, які належать відповідним територіальним громадам, а також місцеві програми розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я, які належать відповідним територіальним громадам.

Механізм укладення договорів з НСЗУ та отримання коштів за надані медичні послуги є досить тривалим і не дає змогу оперативно реагувати на непередбачувані ситуації. Так у 2020 році з міського бюджету для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID2019), було додатково виділено більше 107 млн. грн. на придбання медикаментів, виробів медичного призначення, медичних виробів спеціального захисту для медичних працівників, обладнання, додаткової заробітної плати для працівників закладів охорони здоров’я міста.

Програма спрямована на забезпечення стійкості та спроможності функціонування закладів охорони здоров’я, засновником яких є територіальна громада міста Черкаси в особі Черкаської міської ради, при наданні медичної допомоги пацієнтам з інфекційними і неінфекційними хворобами.

 

  1. Мета Програми


Метою Програми є забезпечення сталого функціонування комунальних некомерційних підприємств міста Черкаси, що надають жителям міста Черкаси медичну допомогу та медичні послуги, спрямовані на збереження, поліпшення та відновлення здоров’я населення.

 

  1. Шляхи та способи вирішення проблеми, строки


та етапи виконання Програми

Вирішення проблеми планується шляхом надання КНП фінансової підтримки на безповоротній основі у формі поточних трансфертів комунальним некомерційним підприємствам (установам, організаціям) із застосуванням програмно-цільового методу на покриття (відшкодування) поточних витрат КНП, які виникають в процесі їх господарської діяльності, у разі якщо такі витрати не покриваються доходами підприємства:

1) на співфінансування оплати медичних послуг, що надаються в рамках програми державних гарантій медичного обслуговування населення, для покриття вартості комунальних послуг та енергоносіїв;

2) на забезпечення стійкості та спроможності функціонування закладів охорони здоров’я при наданні медичної допомоги пацієнтам з інфекційними, неінфекційними хворобами і при виникненні іншого характеру непередбачуваних обставин.

Строк виконання програми – 2021-2023 роки.

 

6. Завдання Програми та заходи для її виконання, обсяги та джерела

 фінансування

6.1. Основне завдання Приграми: забезпечення ефективного і якісного здійснення статутної діяльності комунальних некомерційних підприємств, засновником яких є територіальна громада міста Черкаси в особі Черкаської міської ради.

Головний розпорядник бюджетних коштів – департамент охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради.

Відповідальні виконавці: комунальні некомерційні підприємства – заклади охорони здоров’я, засновником яких є Черкаська міська рада.

6.2. Для виконання завдань Програми необхідно здійснення наступних заходів:

1) надання закладами фінансово-економічних розрахунків (обґрунтування) необхідності виділення відповідної фінансової підтримки до департаменту;

2) розгляд направлених матеріалів щодо фінансової підтримки підприємств за рахунок коштів міського бюджету та підготовка проєкту рішення Черкаської міської ради про виділення коштів з міського бюджету;

3) виділення коштів з міського бюджету на фінансову підтримку у формі поточних трансфертів комунальним некомерційним підприємствам (установам, організаціям);

4) забезпечення використання підприємствами (ЗОЗ) виділених коштів у повному обсязі за цільовим призначенням та звітування про досягнуті результати.

6.3. Напрямки використання бюджетних коштів:






































Напрямки використання Орієнтовні обсяги витрат по роках (проект), тис.грн.
2021 2022 2023 разом
1 Співфінансування оплати медичних послуг, що надаються в рамках програми державних гарантій медичного обслуговування населення, для покриття вартості комунальних послуг та енергоносіїв 36743,344  36743,344  36743,344  110230,032
2 Забезпечення стійкості та спроможності функціонування закладів охорони здоров’я при наданні медичної допомоги пацієнтам з інфекційними, неінфекційними хворобами і при виникненні непередбачуваних обставин іншого характеру 115601,949  2128,887  2241,394  119972,230
разом 152345,293 38872,231 38984,738 230202,262

Попередньо врахована потреба закладів на оплату енергоносіїв та комунальних послуг, на придбання засобів індивідуального захисту, на оплату послуг з технічного обслуговування ліфтів, промивання та гідравлічні випробування систем опалення, профілактичне обслуговування каналізаційних мереж, на відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах. В розрахунках не враховані індекси інфляції; тарифи на енергоносії та комунальні послуги враховані станом на серпень 2020 року. Щороку розрахунки підлягають корегуванню на прогнозні індекси інфляції. Протягом дії Програми обсяги витрат можуть бути змінені, виходячи з конкретних завдань, зокрема тих, що не були передбачені попередніми розрахунками, та реальних можливостей міського бюджету.


  1. Контроль за виконанням Програми


Контроль за виконанням Програми здійснюють міська рада, виконавчий комітет міської ради та департамент охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради.

Інформація про виконання Програми в грошовому виразі надається департаментом охорони здоров’я та медичних послуг щоквартально до 20 числа місяця, наступного за звітним періодом в департамент фінансової політики.

Головний розпорядник коштів складає заключний звіт про результати виконання програми на розгляд міської ради з узагальненими висновками про кінцеві результати виконання програми не пізніше ніж у тримісячний строк після закінчення встановленого строку виконання програми.

 

  1. Очікуваний результат виконання Програми


Виконання Програми дасть можливість:

- забезпечити належний рівень ефективного функціонування системи надання населенню міста доступної і високоякісної медичної допомоги

для збереження, поліпшення та відновлення здоров’я мешканців міста;

- запобігати виникненню та поширенню інфекційних хвороб;

- забезпечити покращення медичного обслуговування населення та діагностики неінфекційних соціально-значущих хвороб;

- здійснювати ефективне і якісне виконання визначеної статутної діяльності підприємств;

- забезпечити раціональне використання і збереження комунального майна.

Показники виконання Програми:












































































































































































































№ з/п Показники Од. вимі-

ру
Джерело

інформації
Показники по роках
2021 2022 2023
1. витрат
1.1. Обсяг видатків на фінансову підтримку КНП для покриття (відшкодування) поточних витрат, які виникають в процесі їх господарської діяльності, зокрема: грн. міський

бюджет
152 345 293  38 872 231  38 984 738 
1.1.1. для покриття вартості комунальних послуг та енергоносіїв грн. міський

бюджет
36 743 344  36 743 344  36 743 344 
1.1.2. для забезпечення сталості та спроможності функціонування закладів охорони здоров’я грн. міський

бюджет
115 601 949  2 128 887  2 241 394 
1.2. Кількість закладів од. мережа 15 15 15
1.3. Кількість ліжок у звичайних стаціонарах од. наказ про профілізацію 1445 1445 1445
1.4. Кількість ліжок у денних стаціонарах од. наказ про профілізацію 316 316 316
2. продукту
2.1. Кількість ліжко-днів у звичайни

 стаціонарах
од. статистична звітність 475212 475212 475212
2.2. Кількість пролікованих хворих у звичайних стаціонарах осіб статистична звітність 49885 49885 49885
2.3. Кількість пролікованих хворих у денних стаціонарах

 
осіб статистична звітність 14109 14109 14109
2.4. Кількість лікарських відвідувань од. статистична звітність 1200802 1200802 1200802
3. ефективності
3.1. Завантаженість ліжкового фонду у звичайних стаціонарах днів розрахунок 329 329 329
3.2. Середня тривалість лікування в стаціо

арі одного хворого
днів розрахунок 9,5 9,5 9,5
3.3. Середня вартість одного ліжко-дня грн. розрахунок 209,10 52,39 52,60
3.4. Середня вартість одного відвідування грн. розрахунок 44,12 11,64 11,65
4. якості
4.1. Зниження показника лікарняної летальності % статистична звітність 0,5 0,6 0,6
4.2. Зниження показника перинатальної смертності від нормативного % статистична звітність 0,1 0,1 0,1
4.3. Збільшення показника щеплення для профілактики дифтерії, правця та кашлюка дітей на першому році життя % статистична звітність 1,0 2,0 3,0

Фінансове забезпечення здійснюється у межах видатків, затверджених рішенням міської ради про міський бюджет на відповідний рік. Обсяги фінансування та інші показники Програми можуть уточнюватись у процесі виконання з урахуванням реальних можливостей міського бюджету та особливостей статутної діяльності закладів з відповідним відображенням у паспорті Програми без внесення змін до даної Програми.




 


































УКРАЇНА

Черкаська міська рада


Департамент охорони здоров’я та медичних послуг

вул.Б.Вишневецького,36, м.Черкаси, 18000, тел: (0472) 37-24-56, fax:(0472) 33-79-47

E-mail: dozmpchmr@gmail.com, код ЄДРПОУ 02013260

 

Пояснювальна записка

до проєкту рішення Черкаської міської ради

«Про затвердження міської програми фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств (закладів охорони здоров’я) Черкаської міської ради на 2021-2023 роки»

 

Програма фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств (закладів охорони здоров’я) Черкаської міської ради на 2021-2023 роки (далі – Програма) розроблено на підставі пп. “ґ”, “д” п.3 ч.1 ст.89 Бюджетного кодексу України, Цивільного кодексу України, Господарського кодексу України, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Основи законодавства України про охорону здоров’я», «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб», та інших нормативних актів з питань охорони здоров’я населення.

Програму створено з метою реалізації державної політики у сфері охорони здоров’я. Програма розповсюджується на суб’єкти господарювання комунальної форми власності, які здійснюють господарську діяльність для задоволення потреб територіальної громади міста Черкаси, засновником яких є Черкаська міська рада.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.89 Бюджетного кодексу України до видатків, що здійснюються з бюджетів міст обласного значення належать видатки на співфінансування оплати медичних послуг, що надаються в рамках програми державних гарантій медичного обслуговування населення, для покриття вартості комунальних послуг та енергоносіїв комунальних закладів охорони здоров’я, які належать відповідним територіальним громадам, а також місцеві програми розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я, які належать відповідним територіальним громадам.

Метою Програми є забезпечення сталого функціонування комунальних некомерційних підприємств міста Черкаси, що надають жителям міста Черкаси медичну допомогу та медичні послуги, спрямовані на збереження, поліпшення та відновлення здоров’я населення.

Основне завдання Приграми: забезпечення ефективного і якісного здійснення статутної діяльності комунальних некомерційних підприємств, засновником яких є територіальна громада міста Черкаси в особі Черкаської міської ради.

Механізм укладення договорів з НСЗУ та отримання коштів за надані медичні послуги є досить тривалим і не дає змогу оперативно реагувати на непередбачувані ситуації. Програма спрямована на забезпечення сталості та спроможності функціонування закладів охорони здоров’я, засновником яких є територіальна громада міста Черкаси в особі Черкаської міської ради, при наданні медичної допомоги пацієнтам з інфекційними і неінфекційними хворобами.

Проект рішення підготовлений департаментом охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради.

Фінансове забезпечення здійснюється у межах видатків, затверджених рішенням міської ради про міський бюджет на відповідний рік. Обсяги фінансування та інші показники Програми можуть уточнюватись у процесі виконання з урахуванням реальних можливостей міського бюджету та особливостей статутної діяльності закладів з відповідним відображенням у паспорті Програми без внесення змін до даної Програми.

Попередньо врахована потреба закладів на оплату енергоносіїв та комунальних послуг, на придбання засобів індивідуального захисту, на оплату послуг з технічного обслуговування ліфтів, промивання та гідравлічні випробування систем опалення, профілактичне обслуговування каналізаційних мереж, на відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах. В розрахунках не враховані індекси інфляції; тарифи на енергоносії та комунальні послуги враховані станом на серпень 2020 року (детальні розрахунки додаються). Щороку розрахунки підлягають корегуванню на прогнозні індекси інфляції. Протягом дії Програми обсяги витрат можуть бути змінені, виходячи з конкретних завдань, зокрема тих, що не були передбачені попередніми розрахунками, та реальних можливостей міського бюджету.

 

 
В.о.директора департаменту Н.А.Гетьман




 








Додаток 1

до пояснювальної записки

 

Розрахунок обсягів фінансування міської програми фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств (закладів охорони здоров’я) Черкаської міської ради на 2021 рік

 























































































































































































Показники Од.

виміру
Значення показників Лік.1 Лік.2 Лік.3 Лік.дит. Лік.інф. ЦМД КДП Астра Стом.дор. Стом.дит. ЦПМСД 1 ЦПМСД 2 ЦПМСД 3 ЦПМСД 4 ЦПМСД 5
Обсяг видатків на фінансову підтримку КНП, зокрема: грн. 152 345 293  23 102 956,19  3 049 035,62  19 966 966,56  21 608 409,94  29 801 894,04  8 557 654,10  13 916 604,14  1 815 676,00  959 054,30  1 008 275,52  5 416 176,04  5 758 870,42  5 751 972,56  4 699 664,14  6 932 083,03 
для покриття вартості комунальних послуг та енергоносіїв грн. 36 743 344  5 191 552,00  1 794 886,00  7 643 901,00  5 543 851,00  992 478,00  5 792 794,00  3 101 076,00  1 775 567,00  0,00  284 539,00  800 972,00  864 212,00  708 259,00  1 180 729,00  1 068 528,00 
для забезпечення сталості та спроможності функціонування закладів охорони здоров’я, із них: грн. 115 601 949  17 911 404,19  1 254 149,62  12 323 065,56  16 064 558,94  28 809 416,04  2 764 860,10  10 815 528,14  40 109,00  959 054,30  723 736,52  4 615 204,04  4 894 658,42  5 043 713,56  3 518 935,14  5 863 555,03 
на придбання засобів індивідуального захисту грн. 113 248 347,15  17 667 684,20  1 233 000,00  11 775 721,25  15 677 129,00  28 583 865,00  2 499 320,10  10 683 840,00  862 854,30  719 750,00  4 581 855,20  4 760 537,00  5 017 057,00  3 429 554,00  5 756 180,10 
на оплату послуг з технічного обслуговування ліфтів грн. 512 387,23  14 400,00  54 000,00  96 300,00  114 540,00  97 518,07  16 248,00  20 934,12  18 600,00  26 656,56  12 090,00  41 100,48 
на оплату послуг з промивання та гідравлічні випробування систем опалення грн. 482 600,00  5 000,00  85 000,00  135 000,00  90 000,00  15 000,00  12 600,00  35 000,00  35 000,00  35 000,00  35 000,00 
на профілактичне обслуговування каналізаційних мереж грн. 244 317,98  35 909,63  16 149,62  35 384,31  47 022,10  61 000,00  4 673,47  11 261,00  3 986,52  4 794,70  11 462,18  12 674,45 
на відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах грн. 1 114 296,24  193 410,36  372 960,00  109 107,84  225 551,04  14 496,60  61 200,00  12 414,72  75 726,72  30 828,96  18 600,00 

 

Розрахунок обсягів фінансування міської програми фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств (закладів охорони здоров’я) Черкаської міської ради на 2022 рік

 



































































































































































Показники Одиниця виміру Значення показників Лік.1 Лік.2 Лік.3 Лік.дит. Лік.інф. ЦМД КДП Астра Стом.дор. Стом.дит. ЦПМСД 1 ЦПМСД 2 ЦПМСД 3 ЦПМСД 4 ЦПМСД 5
Обсяг видатків на фінансову підтримку КНП, зокрема: грн. 38 872 231  5 438 151,99  1 816 235,62  8 118 245,31  5 931 280,94  1 218 029,04  5 985 794,00  3 232 828,35  1 818 148,00  61 200,00  288 525,52  838 557,56  967 020,30  773 493,24  1 237 528,14  1 147 193,33 
для покриття вартості комунальних послуг та енергоносіїв грн. 36 743 344  5 191 552,00  1 794 886,00  7 643 901,00  5 543 851,00  992 478,00  5 792 794,00  3 101 076,00  1 775 567,00  0,00  284 539,00  800 972,00  864 212,00  708 259,00  1 180 729,00  1 068 528,00 
для забезпечення сталості та спроможності функціонування закладів охорони здоров’я, із них: грн. 2 128 887  246 599,99  21 349,62  474 344,31  387 429,94  225 551,04  193 000,00  131 752,35  42 581,00  61 200,00  3 986,52  37 585,56  102 808,30  65 234,24  56 799,14  78 665,33 
на оплату послуг з технічного обслуговування ліфтів грн. 582 473,12  17 280,00  66 000,00  96 300,00  132 000,00  112 582,28  18 720,00  25 170,84  22 286,88  30 234,24  14 508,00  47 390,88 
на оплату послуг з промивання та гідравлічні випробування систем опалення грн. 187 800,00  5 200,00  135 000,00  12 600,00  35 000,00 
на профілактичне обслуговування каналізаційних мереж грн. 244 317,98  35 909,63  16 149,62  35 384,31  47 022,10  61 000,00  4 673,47  11 261,00  3 986,52  4 794,70  11 462,18  12 674,45 
на відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах грн. 1 114 296,24  193 410,36  372 960,00  109 107,84  225 551,04  14 496,60  61 200,00  12 414,72  75 726,72  30 828,96  18 600,00 

 

Розрахунок обсягів фінансування міської програми фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств (закладів охорони здоров’я) Черкаської міської ради на 2023 рік

 



































































































































































Показники Одиниця виміру Значення показників Лік.1 Лік.2 Лік.3 Лік.дит. Лік.інф. ЦМД КДП Астра Стом.дор. Стом.дит. ЦПМСД 1 ЦПМСД 2 ЦПМСД 3 ЦПМСД 4 ЦПМСД 5
Обсяг видатків на фінансову підтримку КНП, зокрема: грн. 38 984 738  5 441 631,99  1 880 835,62  8 130 245,31  5 931 280,94  1 218 029,04  6 004 814,00  3 250 620,67  1 820 608,00  61 200,00  288 525,52  878 604,16  971 473,42  742 776,40  1 209 654,18  1 154 438,45 
для покриття вартості комунальних послуг та енергоносіїв грн. 36 743 344  5 191 552,00  1 794 886,00  7 643 901,00  5 543 851,00  992 478,00  5 792 794,00  3 101 076,00  1 775 567,00  0,00 284 539,00  800 972,00  864 212,00  708 259,00  1 180 729,00  1 068 528,00 
для забезпечення сталості та спроможності функціонування закладів охорони здоров’я, із них: грн. 2 241 394  250 079,99  85 949,62  486 344,31  387 429,94  225 551,04  212 020,00  149 544,67  45 041,00  61 200,00  3 986,52  77 632,16  107 261,42  34 517,40  28 925,18  85 910,45 
на оплату послуг з технічного обслуговування ліфтів грн. 661 208,44  20 760,00  78 000,00  96 300,00  151 020,00  130 374,60  21 180,00  30 217,44  26 740,00  34 517,40  17 463,00  54 636,00 
на оплату послуг з промивання та гідравлічні випробування систем опалення грн. 252 400,00  69 800,00  135 000,00  12 600,00  35 000,00 
на профілактичне обслуговування каналізаційних мереж грн. 244 317,98  35 909,63  16 149,62  35 384,31  47 022,10  61 000,00  4 673,47  11 261,00  3 986,52  4 794,70  11 462,18  12 674,45 
на відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах грн. 1 083 467,28  193 410,36  372 960,00  109 107,84  225 551,04  14 496,60  61 200,00  12 414,72  75 726,72  18 600,00 

 

 

 




 

Додаток 2

до пояснювальної записки

 

Розрахунок обсяг видатків на фінансову підтримку комунальних некомерційних підприємств

для покриття вартості комунальних послуг та енергоносіїв на рік

Оплата теплопостачання





























































































































































































































































































































Заклад Оплата теплопостачання  гаряче водопостачання абонплата Разом
нат.2021 (гкал) тариф Сума (тис.грн.) нат.2021 (гкал) тариф Сума (тис.грн.) нат.2021 (гкал) тариф Сума (тис.грн.) Сума (тис.грн.)
1 Лікарня 1 1723,0 1070,78 1 844,954 7,50 83,196 623,970 14,862 58656,04 871,746 3340,670
2 Лікарня 2 860,0 1070,78 920,871 5,52 58656,04 323,781 1244,652
3 Лікарня 3 2670,0 1149,86 3 070,126 3070,126
4 Інфекційна лікарня 417,0 1149,86 479,492 479,492
5 Дитяча лікарня   ТКЕ 282,0 1070,78 301,960 2,5 58656,04 146,640 448,600
ТЕЦ 2893,0 1149,86 3 326,545 3326,545
6 Пологовий будинок ЦМД 3144,0 1149,86 3 615,160 3615,160
7 ЦПМСД 1 347,0 1070,78 371,561 2,0 58656,04 117,312 488,873
8 ЦПМСД 2 432,0 1149,86 496,740 496,740
9 ЦПМСД 3 370,0 1149,86 425,448 0,024 76,67 1,840 427,288
10 ЦПМСД 4               ТКЕ 460,0 1070,78 492,559 4,9 58656,04 287,415 779,974
ТЕЦ 11,0 1149,86 12,648 12,648
11 ЦПМСД 5 585,0 1149,86 672,668 672,668
12 КДП ТКЕ 407,0 1070,78 435,807 0,2 83,196 16,639 452,446
ТЕЦ 1127,0 1149,86 1 295,892 1295,892
13 РОП "Астра" 460,0 1149,86 528,936 9,0 76,67 690,030 1218,966
14 Стомат. дитяча 91,0 1149,86 104,637 0,19 76,67 14,567 119,204
 РАЗОМ :
ТКЕ 4079,0 1070,78 4 367,711 7,70 83,196 640,609 5008,321
ТЕЦ 12200,0 1149,86 14 028,292 9,21 76,67 706,437 14734,730
Усього: 16279,0 1070,78/

1149,86
18 396,004 16,914 83,196 / 76,67 1 347,046 29,782 58656,04 1 746,894 21 489,944

 

 

 

Оплата водопостачання і водовідведення
























































































































































































Заклад холодне водопостачання водовідведення Разом
нат.2021 (тис. м3) тариф (грн/м3) Сума (тис.грн.) нат.2021 (тис. м3) тариф (грн/м3) Сума (тис.грн.) Сума (тис.грн.)
1 Лікарня 1 12,6 12,624 159,062 20,100 10,104 203,090 362,152
2 Лікарня 2 3,2 12,624 40,397 3,200 10,104 32,333 72,730
3 Лікарня 3 57,0 12,624 719,568 57,000 10,104 575,928 1 295,496
4 Інфекційна лікарня 5,6 12,624 70,694 5,600 10,104 56,582 127,276
5 Дитяча лікарня 20,6 12,624 260,054 20,600 10,104 208,142 468,196
6 Пологовий будинок ЦМД 19,9 12,624 251,218 19,900 10,104 201,070 452,288
7 ЦПМСД 1 2,4 12,624 30,29730 2,400 10,104 24,249 54,546
8 ЦПМСД 2 4,7 12,624 59,33280 4,700 10,104 47,489 106,822
9 ЦПМСД 3 3,3 12,624 41,65920 3,324 10,104 33,586 75,245
10 ЦПМСД 4 2,9 12,624 36,60960 2,900 10,104 29,302 65,911
11 ЦПМСД 5 4,1 12,624 51,75840 4,100 10,104 41,426 93,185
12 КДП 12,0 12,624 151,488 12,200 10,104 123,269 274,757
13 РОП "Астра" 9,0 12,624 113,616 18,000 10,104 181,872 295,488
14 Стомат дитяча 2,6 12,624 32,823 2,790 10,104 28,190 61,013
РАЗОМ : 159,9 12,624 2 018,577 176,814 10,104 1 786,528 3 805,105

Оплата електроенергії




















































































































Заклад нат.2021 (план тис. кВт/год) тариф Сума, тис.грн.
1 Лікарня 1 454,00 2,94106 1 335,239
2 Лікарня 2 140,00 3,111 435,540
3 Лікарня 3 1000,00 3,111 3 111,000
4 Інфекційна лікарня 115,00 3,111 357,765
5 Дитяча лікарня 395,80 3,111 1 231,334
6 Пологовий будинок ЦМД 533,20 3,111 1 658,785
7 ЦПМСД 1 78,50 3,111 244,214
8 ЦПМСД 2 78,30 3,111 243,591
9 ЦПМСД 3 61,00 3,111 189,771
10 ЦПМСД 4 102,00 3,111 317,322
11 ЦПМСД 5 91,50 3,111 284,657
12 КДП 326,40 3,111 1 015,430
13 РОП "Астра" 82,00 3,111 255,102
14 Стомат дитяча 31,70 3,111 98,619
РАЗОМ : 3489,4 3,111 10 778,369

 

Оплата інших комунальних послуг (ТПВ)

 



















































































































Заклад нат.2021 (план м3) тариф Сума, тис.грн.
1 Лікарня 1 951,00 161,40 153,491
2 Лікарня 2 260,00 161,40 41,964
3 Лікарня 3 1029,60 162,47 167,279
4 Інфекційна лікарня 172,00 162,47 27,945
5 Дитяча лікарня 428,60 161,40 69,176
6 Пологовий будинок ЦМД 412,40 161,40 66,561
7 ЦПМСД 1 82,10 162,47 13,339
8 ЦПМСД 2 105,00 162,47 17,059
9 ЦПМСД 3 98,20 162,47 15,955
10 ЦПМСД 4 30,00 162,47 4,874
11 ЦПМСД 5 110,90 162,47 18,018
12 КДП 385,00 162,47 62,551
13 РОП "Астра" 37,00 162,47 6,011
14 Стомат дитяча 35,10 162,47 5,703
РАЗОМ : 4136,90 162,47/161,40 669,926


 

Додаток 3

до пояснювальної записки

 

Розрахунок необхідної кількості (запасу) засобів індивідуального захисту в закладах охорони здоров’я для забезпечення медичних працівників в період спалаху коронавірусної хвороби та інших інфекційних захворювань на 2021 рік







































































Показники Одноразові ЗІЗ Багаторазові ЗІЗ Разом
Костюм захисний від інфекційних агентів Халат захисний від інфекційних агентів Рукавички із довгими манжетами нетальковані нітрилові Рукавички нетальковані нітрилові Бахіли захисні від інфекційних агентів Фартух медичний Шапочка медична захисна від інфекційних агентів Респіратор класу захисту FFP2 Маска хірургічна (медична) Захисні окуляри Захисний щиток Рукавички захисні
кількість 70 729  509 755  794 400  1 226 524  202 318  14 295  344 780  116 667  2 393 176  4 385  44 495  126 680 
середня ціна (грн.) 450,00  49,00  26,00  10,00  15,00  22,05  0,90  47,00  3,90  50,00  80,00  10,00 
сума (грн.) 31828050 24977995 20654400 12265240 3034770 315204,75  310302 5483349 9333386,40  219250 3559600 1266800 113248347

 



Додаток 4

до пояснювальної записки

 

Розрахунок витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, на рік























































































Заклад кількість осіб середньомісячний розмір на 1 особу (грн.) місячна сума (грн.) річна сума (грн.)
Лікарня 1 12 1343,13 16 117,53  193 410,36 
Лікарня 3 14 2220,00 31 080,00  372 960,00 
Дитяча лікарня 2 4546,16 9 092,32  109 107,84 
Інфекційна лікарня 13 1445,84 18 795,92  225 551,04 
КДП 1 1208,05 1 208,05  14 496,60 
Стомат. поліклініка 3 1700,00 5 100,00  61 200,00 
ЦПМСД 1 1 1034,56 1 034,56  12 414,72 
ЦПМСД 2 3 2103,52 6 310,56  75 726,72 
ЦПМСД 4 2569,08 2 569,08  30 828,96 
ЦПМСД 5 1 1550,00 1 550,00  18 600,00 
Разом по галузі 51 1820,75 92 858,02  1 114 296,24 

 

 

 



 

ДОДАТКИ

1 9-9-рд 16.12.20 зауваження.pdf Переглянути