ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Департамент управління справами та юридичного забезпечення

Рішення:

Неприйнято

Сесія:

II

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

1684-8-рд

Дата реєстрації:

03.06.2020

Проголосовано:

01.09.2020 16:45:39

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    3
  • Не підтримали
    1
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    21
  • Відсутні
    18

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1684-8-рд





























































































Проєкт рішення
№ 1684-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд електронної петиції щодо скасування преміювання та надбавок міському голові та вищому керівництву міської ради
Розглянувши електронну петицію, подану 24.03.2020 за № Че/1067-еп, щодо розгляду питання стосовно скасування преміювання та надбавок міському голові і вищому керівництву міської ради, відповідно до статей 25 та 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 29 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143, керуючись Законом України «Про звернення громадян», Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Не підтримати електронну петицію, подану 24.03.2020 за № Че/1067-еп, щодо скасування преміювання та надбавок міському голові та вищому керівництву міської ради.

  2. Контроль за виконанням рішення покласти на депутатську комісію              з питань економічного розвитку, інвестиційної політики, дерегуляції, бюджету, фінансів, тарифів та регуляторної політики (Тренкін Ю.В.)


 
 

 

 

Міський голова
 

 

 
А.В. Бондаренко



 















 

 

Пояснювальна записка

до проєкту рішення:

 

«Про розгляд електронної петиції щодо скасування преміювання та надбавок міському голові та вищому керівництву міської ради»










 

На офіційному веб-порталі Черкаської міської ради 24.03.2020 розміщено електронну петицію щодо скасування преміювання та надбавок міському голові та вищому керівництву міської ради та направлення виділених коштів в інфекційну лікарню.

Відповідно до абзацу 2 статті 2 Закону України «Про оплату праці»,доплати, надбавки, гарантійні і компенсаційні виплати, передбачені чинним законодавством, премії, пов'язані з виконанням виробничих завдань і функцій входять в структуру заробітної плати. Встановлення надбавок та преміювання працівникам органів місцевого самоврядування передбачено в тому числі і постановою Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів». Скасуванняпреміювання та надбавок вказаною постановою не передбачено.

Крім того, відповідно до пункту 10 Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», Закон України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» доповнено статтею 29, де встановлено, що у квітні 2020 року та на період до завершення місяця, в якому відміняється карантин, установлений Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, заробітна плата, грошове забезпечення працівників, службових і посадових осіб бюджетних установ (включаючи органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування) нараховуються у розмірі, що не перевищує 10 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня 2020 року. При цьому у зазначеному максимальному розмірі не враховуються суми допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги для оздоровлення, матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та оплата щорічної відпустки.

З огляду на зазначені вище норми законодавства України, підготовлено проєкт рішення про непідтримання електронної петиції щодо скасування преміювання та надбавок міському голові та вищому керівництву міської ради.

 

 
Директор департаменту управління справами та юридичного забезпечення Ю.Г. Гончар



 



 

ДОДАТКИ

1 1684-8-рд 03.06.20 Петиція.pdf Переглянути