ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Департамент управління справами та юридичного забезпечення

Рішення:

Прийнято

Сесія:

II

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

1306-8-рд

Дата реєстрації:

14.05.2019

Проголосовано:

20.02.2020 14:31:13

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    9
  • Відсутні
    12

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1306-8-рд

































































































































Проект рішення
№ 1306-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд електронної петиції щодо звільнення  заступника міського

голови з питань діяльності  иконавчих органів ради Ботнара Ю.А.
           Керуючись ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян»,  ст. 25, 26, 51  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 №2-143 та з метою оприлюднення порушених в електронній петиції питань, Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1.   Електронну петицію ( від 12.04.2019 № Че/821-еп) щодо звільнення заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ботнара Ю.А. не підтримати.

 

2.  Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову Бондаренка А.В., постійну комісію з питань сприяння децентралізації, розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства, свободи слова та інформації, депутатської діяльності, законності та антикорупційної політики, конфлікту інтересів та контролю за здійсненням публічних закупівель (Шевченко Р.В.)
Міський голова А.В. Бондаренко



 


























Пояснювальна записка

 

до проекту рішення Черкаської міської ради

«Про розгляд електронної петиції щодо звільнення заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ботнара Ю.А.»

 

 

12.04.2019 до Черкаської міської ради надійшла електронна петиція за № Че/821-еп щодо розгляду питання про звільнення заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ботнара Ю.А., оскільки останній не справляється зі своїми посадовими обов’язками.

Дана електронна петиція ґрунтується на Законі України «Про звернення громадян» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143. Загальна кількість осіб, які підписали електронну петицію – 250.

Підстави припинення служби в органах місцевого самоврядування визначені в статті 20 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування». Так, крім загальних підстав, передбачених Кодексом законів про працю України, служба в органах місцевого самоврядування припиняється на підставі і в порядку, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», цим та іншими законами України, а також у разі:

  • - порушення посадовою особою місцевого самоврядування Присяги, передбаченої статтею 11 цього Закону;

  • - порушення умов реалізації права на службу в органах місцевого самоврядування (стаття 5 цього Закону);

  • - виявлення або виникнення обставин, що перешкоджають перебуванню на службі, чи недотримання вимог, пов’язаних із проходженням служби в органах місцевого самоврядування (стаття 12 цього Закону);

  • - досягнення посадовою особою місцевого самоврядування граничного віку перебування на службі в органах місцевого самоврядування (стаття 18 цього Закону).


Посадові особи місцевого самоврядування, крім посадових осіб, зазначених у частині другій цієї статті, яких притягнуто до відповідальності за корупційні правопорушення, підлягають звільненню з посади у порядку, визначеному Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Також, служба в органах місцевого самоврядування на посаді заступника міського голови припиняється у разі припинення повноважень ради, яка утворила виконавчий комітет, та міського голови, враховуючи статтю 51 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в якій зазначено, що виконавчим органом міської ради є виконавчий комітет ради, який утворюється радою на строк її повноважень. Після закінчення повноважень ради, міського голови виконавчий комітет здійснює свої повноваження до сформування нового складу виконавчого комітету.

 

Окрім цього, стаття 34 Закону України «Про запобігання корупції» передбачає  звільнення особи, уповноваженої на виконання функцій місцевого самоврядування, з займаної посади у зв’язку з наявністю конфлікту інтересів.

Стаття 43 Конституції України передбачає, що кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Громадянам гарантується захист від незаконного звільнення. Отже, при звільненні заступника міського голови з посади та припинення його служби в органах місцевого самоврядування необхідно посилатись тільки на ті підстави, що передбачені законодавством України.

Враховуючи зазначене вище, пропонується не підтримати електронну петицію щодо звільнення заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ботнара Ю.А.

 

 
Директор департаменту управління

справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради
 

 

      Ю.Г. Гончар



 



 

ДОДАТКИ

1 1306-8-рд 14.05.19 Петиція.pdf Переглянути