ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Неприйнято

Сесія:

II

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

1369 -8-рд

Дата реєстрації:

19.08.2019

Проголосовано:

20.02.2020 14:30:13

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    17
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    3
  • Не голосували
    11
  • Відсутні
    12

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1369 -8-рд




 

 



















































































































Проект рішення
1369 -8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про затвердження в новій редакції Положення про управління інспектування Черкаської міської ради»
Керуючись ч.4 ст. 54 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Цивільним кодексом України, з метою затвердження в новій редакції  Положення про управління інспектування Черкаської міської ради, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити в новій редакції положення про упраління інспектування Черкаської міської ради (додається).

2. Визнати таким, що втратило чинність рішення Черкаської міської ради від 12.06.2018 № 2-3397 «Про затвердження в новій редакції Положення про управління інспектування Черкаської міської ради».

2. Контроль за виконанням рішення покласти на начальника управління інспектування Черкаської міської ради Косяка В.П. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
 

 
Міський голова А.В. Бондаренко



 

































 

 

Пояснювальна записка

до проекту рішення Черкаської міської ради

Про затвердження в новій редакції Положення про управління інспектування Черкаської міської ради

 

 

Рішенням Черкаської міської ради від 12.06.2018 року № 2-3397 затверджено Положення про управління інспектування Черкаської міської ради (далі - Положення), яким визначено основні напрямки діяльності управління інспектування, його повноваження та права.

У зв’язку з реорганізацією департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради, який здійснював матеріально-технічне забезпечення роботи адміністративної комісії виконавчого комітету Черкаської міської ради, дану функцію було вирішено покласти на управління інспектування Черкаської міської ради.

За таких умов, з метою приведення у відповідність Положення про управління інспектування Черкаської міської ради до фактичних повноважень, що реалізуються управлінням інспектування буде доцільним:

1) внести зміни до пункту 2 розділу 2 Положення «Основні напрямки діяльності управління інспектування та його повноваження» та викласти його у наступній редакції:

             «- взаємодія з органами державної виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, депутатами всіх рівнів, постійними депутатськими комісіями, тимчасовими контрольними комісіями, адміністративною комісією виконавчого комітету Черкаської міської ради та іншими органами, утвореними міською радою, підприємствами, установами, організаціями, об’єднаннями громадян;».

2) доповнити розділ 2 Положення пунктом 3 наступного змісту:

«-  здійснення матеріально-технічного забезпечення роботи адміністративної комісії Черкаської міської ради;».

 
 

 

Начальник управління

інспектування
 

 

 

          В.П. Косяк

    
Небот Н.В..

360573



                                                                   ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                  рішення Черкаської міської ради

                                                                   від __________№ ____________

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про управління інспектування Черкаської міської ради


  1. Загальні положення


1.1. Управління інспектування Черкаської міської ради (далі – управління інспектування), є виконавчим органом Черкаської міської ради, підконтрольний та підзвітний Черкаській міській раді, підпорядкований її виконавчому комітету та міському голові міста Черкаси.

Управління інспектування Черкаської міської ради є правонаступником управління інспектування департаменту архітектури, містобудування та інспектування Черкаської міської ради та діє на підставі рішення Черкаської міської ради, яким затверджено це Положення про управління.

 

1.2. У своїй діяльності управління інспектування керується Конституцією України, Законами України, нормативними актами Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, рішеннями Черкаської міської ради та її виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови міста Черкаси, цим Положенням та іншими законодавчими актами.

1.3. Управління інспектування є самостійною юридичною особою (самостійним структурним підрозділом Черкаської міської ради), зареєстрованою у встановленому порядку, має самостійний баланс, розрахунковий рахунок, круглу печатку із зображенням Державного Герба України, печатки, штампи та відповідні бланки із своїм найменуванням, рахунки спеціальних коштів та інші рахунки, передбачені чинним законодавством України, може бути позивачем та відповідачем у судах.

Працівники управління інспектування мають спеціальну форму одягу, нашивки, нагрудні знаки та посвідчення встановленого зразку, в разі необхідності забезпечуються засобами спеціального захисту у відповідності до чинного законодавства України.

Майно управління інспектування належить йому на правах оперативного управління. Управління інспектування володіє та користується майном, що є в його управлінні. Розпорядження майном управління інспектування здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства України.

1.4. Підрозділи управління інспектування (відділи) не мають статусу юридичної особи, діють у складі управління інспектування, керуючись цим Положенням.

1.5. Працівники управління інспектування отримують заробітну плату за рахунок міського бюджету та є посадовими особами місцевого самоврядування, які наділені повноваженнями щодо здійснення організаційно-розпорядчих та консультативно-дорадчих функцій.

1.6. Управління інспектування забезпечує реалізацію державної політики (в межах власних і делегованих повноважень) щодо контролю за виконанням суб’єктами господарювання законодавства України з питань екології та раціонального природокористування, архітектури, містобудування та рекламної діяльності, землекористування, торгівлі, побутового обслуговування, послуг, ресторанного господарства, ринків, вуличної інфраструктури, транспортного обслуговування та зв’язку.

 

2. Основні напрямки діяльності управління інспектування та його повноваження:


  • забезпечення в межах своїх повноважень контролю з метою дотримання законодавства та захисту прав і законних інтересів територіальної громади міста Черкаси за виконанням відповідними підприємствами усіх форм власності, установами, організаціями, юридичними, фізичними особами, мешканцями міста рішень міської ради та її виконкому, розпоряджень міського голови з питань екології та раціонального природокористування, архітектури, містобудування та рекламної діяльності, землекористування, торгівлі, побутового обслуговування, послуг, ресторанного господарства, ринків, вуличної інфраструктури, транспортного обслуговування та зв’язку, інформаційних технологій та дорожнього господарства;

  • взаємодія з органами державної виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, депутатами всіх рівнів, постійними депутатськими комісіями, тимчасовими контрольними комісіями, адміністративною комісією виконавчого комітету Черкаської міської ради та іншими органами, утвореними міською радою, підприємствами, установами, організаціями, об’єднаннями громадян;

  • здійснення матеріально-технічного забезпечення роботи адміністративної комісії Черкаської міської ради;

  • залучення до роботи інспекторів інших контролюючих органів, Національної поліції (за згодою керівництва);

  • здійснення контролю за підтриманням належного санітарного стану відповідних територій суб’єктами господарювання;

  • організація та забезпечення виконання нормативно-правових актів;

  • підготовка проектів рішень Черкаської міської ради, її виконавчого комітету, розпоряджень міського голови міста Черкаси;

  • створення інформаційної бази для забезпечення діяльності підрозділів управління інспектування;

  • забезпечення зберігання документів згідно з чинним законодавством;

  • розгляд пропозицій, заяв і скарг громадян та здійснення відповідних заходів щодо усунення причин, що породжують скарги;

  • організація контролю за дотриманням законодавства України, рішень Черкаської міської ради, її виконавчого комітету, розпоряджень міського голови міста Черкаси;

  • подання пропозицій до міського бюджету щодо фінансування програм соціально-економічного розвитку міста;

  • забезпечення в межах чинного законодавства безпеки діяльності працівників управління інспектування, захисту їх від протиправних посягань, пов’язаних з виконанням службових обов’язків.


З питань бухгалтерського обліку та звітності:


  • самостійно здійснює бухгалтерський облік коштів та майна управління інспектування, надає відомості на вимогу органів, яким надано право контролю за його діяльністю;

  • веде облік і складає бухгалтерську звітність по субвенціях з державного бюджету. Проводить аналіз фінансування виконаних робіт та подає звіти у відповідні інстанції;

  • проводить фінансування, веде облік і складає звітність, проводить аналіз використання коштів та подає відповідні звіти.


З питань кадрової роботи:


  • бере участь у проведенні підготовки, перепідготовки, професійної переорієнтації та підвищення кваліфікації працівників департаменту.


 

3. Права управління інспектування

Управління інспектування має право здійснювати:

  • в установленому чинним законодавством порядку перевірку об’єктів у галузях торгівлі, побутового обслуговування, ресторанного господарства; Правил благоустрою міста Черкаси, Правил торгівлі на ринках міста Черкаси, дотримання тиші, розміщення рекламних щитів та рекламної продукції, будівництва, реконструкції, капітального ремонту об’єктів житлово-цивільного, виробничого та іншого призначення, реставрації архітектурних пам’ятників, будівництва об’єктів інженерної та транспортної інфраструктури і зв’язку, екології та природокористування, тощо;

  • контроль за дотриманням існуючих норм та правил землекористування, ведення земельних робіт та усуненням недоліків і порушень, виявлених при веденні вказаних робіт;

  • складати обов’язкові для виконання Приписи та Акти щодо усунення порушень з питань, які входять до компетенції управління інспектування;

  • вносити подання відповідним органам про анулювання або зупинення дії дозволів, ліцензій на право здійснення окремих видів господарської діяльності;

  • звертатися та отримувати в установленому порядку від структурних підрозділів Черкаської міської ради, комунальних підприємств, установ та організацій міста, підприємств, установ та організацій інших форм власності, розташованих на території міста, необхідну інформацію та документи, необхідні для виконання покладених завдань;

  • аналізувати та узагальнювати матеріали з питань, що відносяться до компетенції управління інспектування, готувати пропозиції відповідним органам щодо удосконалення норм і правил.

  • з метою належного виконання своїх обов’язків працівники управління інспектування мають право безперешкодного доступу на підприємства, установи, організації, об’єкти будівництва, торгівлі, побуту, послуг, ресторанного господарства, комунального господарства, розважального бізнесу, ринків незалежно від форм власності, а на території режимних об’єктів з дотриманням відповідних правил та погоджень. В межах чинного законодавства отримувати від підвідомчих підприємств бухгалтерську і статистичну звітність, нормативно-технічну, проектну чи іншу документацію, необхідну для здійснення покладених на управління інспектування функцій;

  • повідомляти відповідні органи про факти порушень встановленого порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів;

  • в порядку передбаченому чинним законодавством, складати протоколи про адміністративні правопорушення, направляти їх на розгляд адміністртативної комісії та у інші відповідні інстанції для накладання штрафів відповідно до чинного законодавства та готувати документи по відшкодуванню збитків, завданих порушниками інтересам населення, господарствам міської громади внаслідок порушення законодавства та невиконання рішень міської ради та міськвиконкому;

  • розробляти проекти нормативно-правових актів органу місцевого самоврядування, а саме – рішень Черкаської міської ради, її виконавчого комітету, розпоряджень міського голови міста Черкаси;

  • направляти у відрядження працівників управління інспектування. Начальник управління інспектування направляється у відрядження за розпорядженням міського голови.


 

4. Керівництво та склад управління інспектування


  • Положення про управління інспектування затверджує Черкаська міська рада;

  • граничну чисельність та фонд оплати праці управління інспектування затверджує Черкаська міська рада;

  • штатний розпис управління інспектування затверджує міський голова міста Черкаси;

  • керівництво управлінням інспектування здійснює начальник управління інспектування, який безпосередньо підпорядкований міському голові міста Черкаси;

  • організаційно- правовий статус, права, обов’язки та відповідальність начальника управління інспектування визначається цим Положенням.


На посаду начальника управління інспектування призначається особа, яка має повну вищу освіту (спеціаліст, магістр). Стаж роботи на керівній посаді в органах місцевого самоврядування або державній службі не менше одного року.



Начальник управління інспектування:


  • керує роботою та діяльністю управління інспектування;

  • затверджує посадові інструкції працівників управління інспектування;

  • вносить на розгляд міського голови пропозиції щодо призначення на посади, звільнення з посад працівників управління інспектування та присвоєння їм рангів, порушує питання про застосування заохочень та притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників управління інспектування, встановлення їм розмірів надбавки за високі досягнення в праці або за виконання особливо важливої роботи та преміювання, а також інших кадрових питань;

  • надає на затвердження міському голові проект штатного розпису управління інспектування з розрахунками видатків на його утримання;

  • організовує виконання рішень міської ради, виконавчого комітету та розпоряджень міського голови міста Черкаси;

  • в межах повноважень видає накази, які є обов’язковими для виконання працівниками управління інспектування, організовує та контролює їх виконання. Видає накази по особовому складу тільки стосовно відряджень працівників управління інспектування;

  • відкриває банківські рахунки, розпоряджається коштами в межах затвердженого кошторису витрат на утримання управління інспектування та цільових фондів;

  • в разі необхідності здійснює погодження з державними органами та отримує відповідні дозволи і ліцензії для забезпечення виконання завдань, покладених на управління інспектування;

  • представляє управління інспектування в межах своїх повноважень у відносинах з державними та громадськими організаціями, іншими органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, фізичними та юридичними особами-суб’єктами господарювання та громадянами;

  • веде особистий прийом громадян;

  • забезпечує підготовку проектів рішень і внесення їх на розгляд Черкаської міської ради та її виконкому, а також проектів розпоряджень міського голови міста Черкаси, доведення до виконавців нормативних та розпорядчих документів з питань, віднесених до їх повноважень;

  • здійснює інші повноваження відповідно до Положення про управління інспектування, а також повноваження, покладені на управління інспектування окремими рішеннями Черкаської міської ради, її виконкому, розпорядженнями міського голови міста Черкаси, а також доручень посадових осіб керівництва міської ради та виконкому;

  • начальник управління інспектування діє від імені управління інспектування та представляє його у відносинах з державними і недержавними організаціями, підприємствами та установами без доручення;

  • начальник управління інспектування призначається на посаду та звільняється з посади міським головою міста Черкаси в порядку, визначеному чинним законодавством України;

  • заступник начальника управління інспектування виконує обов’язки начальника управління інспектування під час його відсутності;

  • посадові особи органу місцевого самоврядування управління інспектування приймаються на службу та призначаються на посади міським головою міста Черкаси на конкурсній основі чи за іншою процедурою, передбаченою чинним законодавством України.


Звільнення та переведення посадових осіб органу місцевого самоврядування, службовців та робітників управління інспектування здійснюється за розпорядженням міського голови міста Черкаси в порядку, передбаченому чинним законодавством України.

 

5. Відповідальність

Начальник управління інспектування несе персональну відповідальність за:

- виконання покладених на управління інспектування завдань та здійснення ним функцій і повноважень відповідно до цього Положення та законодавства України;

  • відповідність прийнятих ним рішень вимогам чинного законодавства України;

  • виконання рішень Черкаської міської ради, її виконавчого комітету, доручень та розпоряджень міського голови міста Черкаси, а також доручень посадових осіб керівництва міської ради та виконкому;

  • своєчасну та достовірну інформацію та надання звітів з питань, що входять до повноважень управління інспектування;

  • стан справ в підпорядкованих підрозділах;

  • стан діловодства, бухгалтерського обліку та звітності в управлінні інспектування;

  • своєчасний та якісний розгляд звернень громадян та службової кореспонденції.


 

6. Фінансування видатків управління інспектування

Фінансування видатків управління інспектування здійснюється з міського бюджету згідно з кошторисом.

Управління інспектування є головним розпорядником коштів.

Доходи (прибутки) або їх частини та майно не підлягають розподілу серед (засновників) членів організації, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов’язаних з ними осіб.

Доходи (прибутки) використовуються виключно для фінансування видатків на утримання такої неприбуткової організації, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами (статутом).

Начальник управління інспектування наділяється правом вносити пропозиції щодо уточнення кошторису витрат.

 

7. Заключні положення

Ліквідація та реорганізація управління інспектування проводиться Черкаською міською радою у порядку, визначеному чинним законодавством України.

У разі припинення організації (у результаті її ліквідації, злиття, поділу приєднання або переутворення) її активи повинні бути передані одній або кільком неприбутковим організаціям відповідного виду або зараховані до доходу відповідного бюджету.

Зміни та доповнення до цього Положення вносяться рішеннями Черкаської міської ради.