ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Департамент економіки та розвитку

Рішення:

Неприйнято

Сесія:

II

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

1457-8-рд

Дата реєстрації:

11.10.2019

Проголосовано:

26.12.2019 12:29:38

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    12
  • Не підтримали
    1
  • Утримались
    13
  • Не голосували
    12
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1457-8-рд











































































































              Проект рішення
            № 1457-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про  встановлення Черкаському обласному  центру «Світло спасіння» Обєднаної Церкви Християн Віри Євангельської  пільги  зі  сплати за оренду обєкту міської комунальної власності, що розташований по вулиці  Рєпіна, 12/1 у місті  Черкаси          
               
                 
            Відповідно до частини 5 статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розглянувши лист Черкаського обласного центру «Світло спасіння» Об’єднаної Церкви Християн Віри Євангельської  від  12.09.2019  № 26 щодо встановлення пільгової плати за оренду об’єкту міської комунальної власності, що розташований по вулиці Рєпіна, 12/1 у місті Черкаси, та враховуючи, що центр надає послуги соціального значення уразливим групам населення, Черкаська міська  рада

ВИРІШИЛА:

 

          1. Встановити Черкаському обласному центру «Світло спасіння» Об’єднаної Церкви Християн Віри Євангельської пільгу зі сплати за оренду об’єкту міської комунальної власності, а саме частини першого та другого поверхів двоповерхової будівлі загальною площею 416,70 кв.м,  що  по вулиці Рєпіна, 12/1 у місті  Черкаси, у розмірі 1,00 (одна) гривня 20 копійок з ПДВ за  1 кв.м в місяць з 15 жовтня 2019 року.

  2. Департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради (Удод І.І.) укласти договір оренди об’єкта нерухомості на новий термін: з 15.10.2019 до 14.10.2029.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Удод І.І. та постійну комісію Черкаської міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).

 
 

 
               
Міський голова         А.В. Бондаренко





 






































УКРАЇНА

ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА

ДЕПАРТАМЕНТ ЕКОНОМІКИ ТА РОЗВИТКУ

DEPARTMENT OF ECONOMY AND DEVELOPMENT

18000, м. Черкаси, вул. Байди Вишневецького, 36, тел./факс.: (0 472) 36 01 88, е-mail: depec@ukr.net

 



______________ 2019 №_______

 

Пояснювальна записка

до проекту рішення Черкаської міської ради «Про  встановлення Черкаському  обласному центру «Світло спасіння» Об’єднаної Церкви Християн Віри Євангельської пільги  зі  сплати за оренду об’єкту міської комунальної власності, що розташований по вулиці  Рєпіна, 12/1 у місті  Черкаси»

 

            Запропонований для розгляду проект рішення розроблений на лист Черкаського обласного центру «Світло спасіння» Об’єднаної Церкви Християн Віри Євангельської  від  12.09.2019  № 26 (вх. ДОЗ ЧМР № 20072 – 01 – 15 від 16.09.2019)  щодо встановлення пільгової плати за оренду об’єкту міської комунальної власності, що розташований по вулиці Рєпіна, 12/1 у місті Черкаси.

   Основною метою діяльності Центру - об’єднання релігійних організацій є сприяння проповіді Євангелії, сприяння створенню нових церков та місій, проповідь ідей милосердя та християнської моралі і  сприяння їх впровадженню в життя. Для цього Центр засновує християнські місії, християнські організації, сприяє відродженню релігійних громад. Центр координує роботу релігійних організацій, надає їм необхідну допомогу, в тому числі орендує приміщення.

   Відповідно до положень Статуту Центр засновує благодійні центри, будинки для інвалідів та людей похилого віку, християнські дитячі табори для відпочинку та виховання дітей та молоді, організовує та проводить благодійні обіди, лекції-бесіди про милосердя,  духовну культуру.

   Центр кожного року організує та проводить дитячі табори в м. Черкаси та в Черкаській області, де оздоровлюються близько 2 тисяч дітей.

   У 2000 році побудований Центр реабілітації для людей, які перебувають в алко- та наркозалежності, ведуть аморальне життя, для людей, яким потрібне тимчасове проживання. Центр реабілітації для своїх потреб орендує нежитлові приміщення по вулиці  Рєпіна, 12/1. З метою забезпечити людей тимчасовим місцем проживання в приміщенні створено християнський гуртожиток, де мешкають вихідці з реабілітаційного центру, а також  діти-сироти, інваліди, переселенці з зони АТО та діти з багатодітних сімей, які навчаються в  місті Черкаси. Для виховання та підтримки духовності та здорового образу життя в гуртожитку проповідуються євангельські духовні цінності.

За договором № 717 Центр користується об’єктом нерухомості,  що  по вулиці Рєпіна, 12/1 у місті  Черкаси, з 2001 року. Дія договору закінчується 14 жовтня 2019 року. Рішенням Черкаської міської ради від 22.07.2010 № 5-931 Центру встановлена орендна плата  у розмірі 1,00 (одна) гривня 20 копійок з ПДВ за  1 кв.м в місяць та складає 500,04 грн.

   З огляду на викладене, пропонуємо встановити Центру розмір орендної плати 1,00 (одна) гривня 20 копійок з ПДВ за  1 кв.м в місяць.

            Відповідно до пункту 2.9. діючого Положення «Про оренду комунального майна територіальної громади м. Черкаси», затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 06.09.2012  № 3-1129 «Про порядок оренди майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Черкаси», розмір орендної плати для закладів соціального захисту для бездомних громадян, безпритульних дітей, для тимчасового або постійного перебування громадян похилого віку та інвалідів, центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, соціальних гуртожитків для сиріт, центрів для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді, центрів соціально - психологічної допомоги, тощо - 2 грн. з ПДВ за 1 кв.м в місяць.

  Тобто, орендна плата в місяць становитиме 833,40 грн.   

            У разі прийняття запропонованого рішення розмір орендної плати становитиме   500,04 грн. в місяць.

            Міський бюджет недоотримає в місяць 277,80 грн.
                 
 

 
               
Директор департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради         І.І. Удод