ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Департамент освіти та гуманітарної політики

Рішення:

Прийнято

Сесія:

II

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

953-8-рд

Дата реєстрації:

24.04.2018

Проголосовано:

26.12.2019 12:26:48

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    10
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 953-8-рд






























































































































              Проект рішення
            953-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про заборону використання приміщень закладів освіти, власником яких є Черкаська міська рада, для розміщення громадських приймалень депутатів          
               
                 
Відповідно до частини 3 статті 31 Закону України «Про освіту»,  за результатами розгляду пропозиції членів постійної комісії Черкаської міської ради з питань економічного розвитку, інвестиційної політики, дерегуляції, бюджету, фінансів, тарифів та регуляторної політики від 21.02.2018, керуючись  статтею 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

        

ВИРІШИЛА:    

1. Заборонити депутатам Черкаської міської ради використовувати приміщення закладів освіти, власником яких є Черкаська міська рада, для розміщення депутатських приймалень громадян.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Коломойця І.А. та постійну комісію міської ради з питань охорони здоров`я, материнства, дитинства, сім`ї, соціального захисту, освіти, науки, культури, фізкультури та спорту (Цегвінцева А.В.).
                 
                 
Міський голова         А.В. Бондаренко
           





 






























Пояснювальна записка

до проекту рішення:

 

Про заборону використання приміщень закладів освіти

для розміщення громадських приймалень депутатів

 

На розгляд департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради  надійшла пропозиція членів постійної комісії з питань економічного розвитку, інвестиційної політики, дерегуляції, бюджету, фінансів, тарифів та регуляторної політики від 21.02.2018 щодо підготовки проекту рішення  міської ради про заборону депутатам вести прийом виборців у навчальних закладах міста.

Відповідно до ч. 3 ст. 31 Закону України «Про освіту» політичні партії (об’єднання) не мають права втручатися в освітню діяльність закладів освіти. У закладах освіти забороняється створення осередків політичних партій та функціонування будь-яких політичних об’єднань.

Також про заборону надання приміщень закладів освіти   в користування фізичним та юридичним особам для здійснення заходів політичних партій вказано в постанові КМУ від 27.08.2010 №796 «Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної і комунальної форми власності».

Враховуючи вищевикладене, з метою забезпечення безпечного навчання дітей та заборони функціонування будь-яких політичних об’єднань, їх представників та позафракційних депутатів міської ради в приміщеннях закладів освіти міста, керуючись ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», прошу прийняти рішення «Про заборону використання приміщень закладів освіти для розміщення громадських приймалень депутатів».

 
Директор департаменту освіти та гуманітарної політики          

 

     С.П. Воронов
           
вик. Юрко І.В.

37-54-78