ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Департамент управління справами та юридичного забезпечення

Рішення:

Прийнято

Сесія:

II

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

1505-8-рд

Дата реєстрації:

03.12.2019

Проголосовано:

13.12.2019 14:40:19

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    8
  • Відсутні
    11

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1505-8-рд











































































































              Проєкт рішення
            № 1505-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про здійснення заходів щодо поводження з побутовими відходами в місті Черкаси          
               
                 
На підставі частини 1 статті 59 Закону України «Про місцеве

самоврядування в Україні»,  частини 3 статті 4 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», статті 21 Закону України «Про відходи», Правил надання послуг з поводження з побутовими відходами, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10.12.2008 № 1070 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 27.03.2019 № 318), Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 26.07.2006 № 1010,  Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

1. Департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради спільно з департаментом житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради здійснити дії, направлені на встановлення тарифу комунальної послуги з поводження з побутовими відходами в місті Черкаси (як єдиного тарифу на комунальну послугу з поводження з побутовими відходами, включаючи  послуги  з  вивезення,  перероблення  та  захоронення побутових твердих, великогабаритних, ремонтних, рідких, небезпечних відходів) і подати пропозиції щодо встановлення відповідного тарифу виконавчому комітету Черкаської міської ради.

2. Комунальному підприємству «Черкаська служба чистоти» Черкаської міської ради забезпечувати санітарний стан в місті Черкаси. Контроль за забезпеченням санітарного стану в місті Черкаси здійснювати департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради.

3. Управлінню інспектування Черкаської міської ради забезпечити здійснення контролю за належною організацією обслуговування споживачів товариством з обмеженою відповідальністю «Управлінська компанія «Нова якість» Благоустрій» та належним виконанням цим товариством умов договору від 26.04.2019 № 1-26/04/19 про надання послуг з вивезення побутових відходів (великогабаритних та ремонтних) на території міста Черкаси.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію Черкаської міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища ( І.М. Кіта).
 

 

 

 

 
 

 
             
Міський голова         А.В. Бондаренко



 

 

 

 

 






Пояснювальна записка до проєкту рішення

 

«Про здійснення заходів щодо встановлення тарифу з поводження   

з побутовими відходами в місті Черкаси»

 

Відповідно до пункту 2 частини 1 статті 5 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» поводження з побутовими відходами є комунальною послугою.

Частина 3 статті 4 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» наділяє органи місцевого самоврядування повноваженнями щодо встановлення тарифів на комунальні послуги. Порядок формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами, затверджено постановою Кабінету Міністрів України  від 26.07.2006 р. № 1010. Так, відповідно до пункту 8 зазначеного Порядку тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами є сумою тарифів  на  послуги  з  вивезення,  перероблення  та  захоронення побутових відходів. Таким чином, проєктом рішення пропонується розпочати процедуру з встановлення тарифу на комунальну послугу з поводження з побутовими відходами, до якої включаються тарифи  на  послуги  з  вивезення,  перероблення  та  захоронення побутових відходів всіх видів побутових відходів (твердих, великогабаритних, ремонтних, рідких, небезпечних).

Також, до повноважень органів місцевого самоврядування згідно зі статтею 21 Закону України «Про відходи» належать:

-            організація збирання і видалення побутових відходів,

-            координація діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, що знаходяться на їх території, в межах компетенції;

-            здійснення контролю за додержанням юридичними та фізичними особами вимог у сфері поводження з виробничими та побутовими відходами відповідно до закону та розгляд справ про адміністративні правопорушення або передача їх матеріалів на розгляд інших державних органів у разі порушення законодавства про відходи.

На виконання таких повноважень проєктом рішення пропонується комунальному підприємству «Черкаська служба чистоти» Черкаської міської ради забезпечувати санітарний стан в місті Черкаси; Департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради здійснювати контроль за забезпеченням санітарного стану в місті.

Також, оскільки виконавчим комітетом Черкаської міської ради укладено договір з ТОВ «Управлінська компанія «Нова якість» Благоустрій» від 26.04.2019 № 1-26/04/19 про надання послуг з вивезення побутових відходів (великогабаритних та ремонтних) на території міста Черкаси та затверджено тариф на послугу з вивезення побутових відходів, проєктом  рішення передбачено здійснення управлінням інспектування Черкаської міської ради забезпечення контролю за належною організацією обслуговування споживачів товариством з обмеженою відповідальністю «Управлінська компанія «Нова якість» Благоустрій» та належним виконанням цим товариством умов договору № 1-26/04/19 про надання послуг з вивезення побутових відходів (великогабаритних та ремонтних) на території міста Черкаси.

 

Директор департаменту управління справами

та юридичного забезпечення

Черкаської міської ради                                                                              Ю.Г. Гончар