ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Радуцький Олександр Романович


Депутат міської ради

Доповідачі:



Радуцький О.Р. - депутат міської ради

Рішення:

Прийнято

Сесія:

II

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

1499-8-рд

Дата реєстрації:

25.11.2019

Проголосовано:

13.12.2019 13:14:18

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    32
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    6

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1499-8-рд






























































































































 

 
Проект рішення
№ 1499-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про скасування рішення виконавчого комітету  Черкаської міської ради від 27.06.2019 № 726
Відповідно до статті 144 Конституції України, ст. ст. 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Скасувати рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради від 27.06.2019 №726  «Про встановлення тарифів на послугу з вивезення, знешкодження та захоронення побутових відходів (ремонтних та великогабаритних)».


2. Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову Бондаренка А.В.

 
Міський голова А.В. Бондаренко



 























 

Депутатам Черкаської

міської ради

 

Пояснення до проекту рішення міської ради

«Про скасування рішення виконавчого комітету  Черкаської міської ради від 27.06.2019 № 726»

 

Стаття 144 Конституції України передбачає, що органи місцевого самоврядування в межах повноважень, визначених законом, приймають рішення, які є обов'язковими до виконання на відповідній території.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 Конституції України органи державної влади та  органи  місцевого  самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти  лише  на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією  та  законами України.

Статтею 140 Конституції України визначено, що місцеве самоврядування здійснюється територіальною громадою в порядку, встановленому законом, як безпосередньо, так і через органи місцевого самоврядування.

Таким чином, дотримання вимог Конституції та Законів України є обов'язком для кожного, і в першу чергу органів місцевого самоврядування, їх порушення є прямою ознакою порушення інтересів територіальної громади.

Відповідно до Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №130 від 05.06.2018 року  виконавці комунальних послуг здійснюють розрахунки економічно обґрунтованих витрат на виробництво (надання) комунальних послуг і подають їх для встановлення тарифів органам, уповноваженим встановлювати тарифи.

Протягом 5 робочих днів з дня подання відповідних розрахунків до органу, уповноваженого встановлювати тарифи, виконавці комунальних послуг інформують споживачів про намір здійснити зміну тарифів (або встановити тарифи) у спосіб, визначений цим Порядком, та доводять до відома споживачів інформацію, передбачену цим Порядком.

Строк, протягом якого від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються зауваження і пропозиції, встановлюється виконавцем комунальних послуг, але він не може бути меншим за 7 календарних днів та більшим ніж 14 календарних днів з дня повідомлення споживачів про намір здійснити зміну тарифів на комунальні послуги (або встановлення нового тарифу).

Виконавцями комунальних послуг, що надають послуги з поводження з побутовими відходами, до відома споживачів доводиться така інформація:

загальний розмір планованого тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами для кінцевого споживача, поданого до органу, уповноваженого встановлювати тарифи, та його структура (плановані витрати за елементами, прибуток, податок на додану вартість), розмір планованих тарифів окремо за кожною послугою з поводження з побутовими відходами (вивезення, перероблення та захоронення побутових відходів) та видами побутових відходів (тверді, великогабаритні, ремонтні, рідкі) та їх структура;

періодичність надання послуги, графік вивезення побутових відходів;

обґрунтування причин зміни тарифу (зазначення розміру діючого тарифу та відсотка відшкодування затвердженим тарифом собівартості, планованого економічно обґрунтованого тарифу, дати, коли тариф востаннє переглядався, причин перегляду тарифу із визначенням форми (способу) його зміни, відсотка зміни основних складових тарифу (заробітної плати, електроенергії, паливно-мастильних матеріалів), визначення відсотка зміни тарифу тощо);

Відповідно до статті 3 Конституції України права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави.

З урахуванням того, що Рішенням №726 всупереч вимогам законодавства  були встановлені тарифи лише на окрему складову послуги з поводження з побутовими відходами, від жителів міста кожного дня надходять нарікання щодо необґрунтованості даного  тарифу та недотримання вимог щодо інформування  споживачів про намір змінити тарифи на послугу з вивезення побутових відходів, необхідно рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради №726 від 27.06.2019 року скасувати.

 

 

Депутат Черкаської міської ради                                               О.Р.Радуцький



 

                                                                                                        



 

ДОДАТКИ

1 1499-8-рд 25.11.19 Зауваження.pdf Переглянути