ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LX

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

2563-9-рд

Дата реєстрації:

10.07.2024

Проголосовано:

11.07.2024 12:45:58

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    30
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2563-9-рд

 














































































   

 
        № 2563-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
 

 
Про створення об`єкта благоустрою у м. Черкаси

         
               
                 

Відповідно до п. а ст. 12 Земельного Кодексу України, ст. 25, п. 34 та п. 44 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», п. 9 ч. 1 ст. 2 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», ст. 13 та ст. 20 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», враховуючи п. 2.1 статуту комунального підприємства «Дирекція парків», з метою організації об`єктів благоустрою та забезпечення належного їх утримання, на виконання протокольного доручення міської ради від 20.06.2024 № ПД-9-1258, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 
1. Надати статус парку земельній ділянці в межах наданого викопіювання з плану міста Черкаси згідно з додатком по вул. Надпільній (між вул. Смілянська та вул. Свято-Макаріївська) площею 8,7291 га і присвоїти йому назву: «Соборний».


2. Визначити комунальне підприємство  «Дирекція парків» (Шевченко Г.Ю.) балансоутримувачем парку (для його утримання в належному стані та благоустрою) згідно з викопіюванням з плану міста, що додається.


3. Зобов`язати комунальне підприємство «Дирекція парків» (Шевченко Г.Ю.) здійснити дії, направлені на оформлення земельної ділянки по вул. Надпільній (між вул. Смілянська та вул. Свято-Макаріївська) відповідно до вимог Земельного кодексу України.


4. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту дорожньо-транспортної інфраструктури та екології Сергія Отрешка та постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології  (Карина Абрамова).

 

 
               
Міський голова                        Анатолій БОНДАРЕНКО
Пояснювальна записка

 до проєкту рішення міської ради «Про створення об`єкта благоустрою у м. Черкаси»

                    


Парк «Соборний» площею 8,7291 га розташований в центрі міста по вул. Надпільній. Дана земельна ділянка з 1950-х років активно використовувалась жителями міста Черкаси як парк та зона відпочинку (колишній парк «Першотравневий»). Однак, з 2009 року земельна ділянка перебувала в постійному користуванні Управління Черкаської єпархії Української православної церкви. Рішенням шостого апеляційного адміністративного суду 19.03.2024 року задоволено позов Черкаської міської ради та вилучено цю земельну ділянку для суспільних потреб створення міського парку.

Основною метою діяльності Парку буде організація вільного часу, активного відпочинку, задоволення культурних запитів різноманітних груп населення, створення умов для відновлення фізичних, духовних сил, спілкування людей та збереження цінних природних комплексів.

Парк розташований в центрі міста, проте є затишною місциною, що позбавлена шуму та метушні. Тут знаходиться велика кількість листяних та хвойних дерев: туя, ялина звичайна, липа, софора японська, гледичія, робінія, акація, клен, берест, ясен, каштан, катальпа, тополя, тощо і різновид кущів: барбарис, падуб, бузок, ялівець, спірея Вангутта, бірючина звичайна.

Також це територія гніздування представників орнітофауни, місце існування різних видів плазунів, гризунів та комах.

Враховуючи вищезазначене, прошу розглянути та підтримати проєкт рішення «Про створення об`єкта благоустрою у м. Черкаси».

        

 

Директор департаменту                                                                Сергій ОТРЕШКО

 

Бакум Ольга

540009

 























 



ДОДАТКИ

1 2563-9-рд 10.07.2024 додаток.pdf Переглянути