ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент охорони здоров`я та медичних послуг


Доповідачі:



Департамент охорони здоров`я та медичних послуг

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LIX

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

2539-9-рд

Дата реєстрації:

19.06.2024

Проголосовано:

20.06.2024 10:55:00

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    19

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2539-9-рд



















































































































              Проєкт рішення
            № 2539-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про надання згоди на безоплатну передачу у власність Черкаської міської територіальної громади об’єктів соціальної інфраструктури          
               
                 

Відповідно до ст.49 Конституції України, п.30 ст.26 та п.5 ст.60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи важливе значення об’єкту для забезпечення соціальних потреб громади міста Черкаси, з метою врегулювання відносин щодо права власності будівлі, її утримання, та забезпечення сталої роботи КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

1. Надати згоду на передачу із спільної власності територіальних громад області в особі Черкаської обласної військової адміністрації у власність територіальної громади міста Черкаси нежитлові приміщення за адресою: місто Черкаси, проспект Перемоги, 16/1, загальною площею 542,1 м2.

2. Після передачі у власність територіальної громади міста Черкаси передати з балансу комунального некомерційного підприємства «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради» на баланс комунальному некомерційному підприємству «Черкаська міська інфекційна лікарня».

3. Доручити департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради забезпечити прийняття майна, зазначеного у пункті 1 цього рішення, відповідно до вимог чинного законодавства.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Удод І.І. та постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я (Тронц Т.В.).
                 
                 
Міський голова     Анатолій БОНДАРЕНКО



 

 































 
Пояснювальна записка

до проєкту рішення Черкаської міської ради

«Про надання згоди на безоплатну передачу у власність Черкаської міської територіальної громади об’єктів соціальної інфраструктури»

 


КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» — це заклад з особливим режимом роботи, що унеможливлює розташування в одній будівлі з нею інших лікувальних закладів, особливо пов’язаних з діяльністю Обласного перинатального центру.

Станом на поточний момент будівля за адресою: м. Черкаси, проспект Перемоги, 16/1, перебуває у спільній частковій власності двох закладів охорони здоров'я, а саме:



  • КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» (загальна площа приміщення 13 152,9 м2, що є 24/25 частки спільної власності);

  • КНП «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради» (загальна площа приміщення 542,1 м2, що є 1/25 частки спільної власності).



Щодо частини приміщення, яке перебуває на балансі КНП «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради»:

-         25 грудня 2002 року рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради від 25.12.2002 №918 «Про переоформлення права власності Черкаській обласній раді» було надано дозвіл оформити право власності Черкаській обласній раді на перинатальний центр, а саме: другий поверх пологового комплексу (літ. Б-4, В-4), площею 392,0 м2 та частину підвального приміщення, площею 150,1 м2, розміщені за адресою: вулиця 30 років Перемоги, 16/1;

-         27 вересня 2003 року відповідно до рішення Черкаської обласної ради від 27.09.2003 № 3-15 «Про прийняття спеціалізованих закладів охорони здоров'я у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст, що перебувають в управлінні обласної ради /обласну комунальну власність/», було прийнято з міської комунальної власності в обласну комунальну власність приміщення та майно Черкаського перинатального центру, що займає другий поверх та частину підвального приміщення пологового будинку за адресою: місто Черкаси, вулиця 30 років Перемоги, 16/1.

Частина приміщення, яке перебуває на балансі КНП «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради», фактично не використовується обласною лікарнею, що зокрема підтверджує і керівництво цього обласного закладу у своєму листі від 31.03.2023 №01-26/723.

КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» за рахунок власних коштів забезпечує утримання всього приміщення, зокрема відшкодовує комунальні платежі. Загалом, інженерні мережі усієї будівлі за адресою: проспект Перемоги, 16/1, потребують капітального ремонту. Здійснення ж капітального ремонту будівлі за наявності двох співвласників, підпорядкованих різним органам місцевого самоврядування, є проблематичним питанням.

Враховуючи важливе соціальне значення об’єкту, з метою врегулювання відносин щодо права власності будівлі, її утримання, та забезпечення сталої роботи КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня», існує необхідність прийняти рішення міської ради про надання згоди на безоплатну передачу у власність територіальної громади міста Черкаси приміщень комунального некомерційного підприємства «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради» за адресою: місто Черкаси, проспект Перемоги, 16/1.

Проєкт рішення підготовлений департаментом охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради. Реалізація рішення не потребує виділення додаткових коштів з міського бюджету.

 

 
В.о. директора департаменту     Лілія МАЛІЩУК