ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент житлово-комунального комплексу


Доповідачі:



Департамент житлово-комунального комплексу

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LIX

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

2537-9-рд

Дата реєстрації:

19.06.2024

Проголосовано:

20.06.2024 10:10:00

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    19

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2537-9-рд

 

 













































































































































              Проект рішення  
                №2537-9-рд               
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА      
                 
                   
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 28.05.2024 №58-38 «Про затвердження Статуту комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради» в новій редакції»
                   
                   

Керуючись пунктом 5 статті 57, статтею 78 Господарського Кодексу України, згідно зі статтею 25 та 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  рішення Черкаської міської ради від 04.11.2022 №976 «Про затвердження Програми капіталізації комунальних підприємств Черкаської міської ради на період воєнного станув Україні», рішення Черкаської міської ради від 14.02.2023 №36-13 «Про внесення змін до Програми капіталізації комунальних підприємств Черкаської міської рад на період воєнного стану в Україні» та задля забезпечення можливості здійснювати внески до статутного капіталу комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради на розрахунковий рахунок підприємства в банку, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 
1. Доповнити рішення міської ради від 28.05.2024 року № 58-38 «Про затвердження Статуту комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради» в новій редакції» пунктом 2 наступного змісту «2.Департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради здійснити внесок до статутного капіталу комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради грошовими коштами у сумі 30 753 760 грн. 78 коп. (тридцять мільйонів сімсот п’ятдесят три тисячі сімсот шістдесят гривень сімдесят вісім копійок) на розрахунковий рахунок комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради в банку».

2. Відповідно пункти 2,3,4 та 5 визначити пунктами 3,4,5 та 6.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент житлово-комунального комплексу (Андрій Наумчук) та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Катерина Абрамова).



  
                   
                   
Міський голова              Анатолій БОНДАРЕНКО  


 


Пояснювальна записка до

проекту рішення

«Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 28.05.2024

№58-38 «Про затвердження Статуту комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради» в новій редакції»»

 

 
Рішенням Черкаської  міської ради від 28.03.2024 №55-42 «Про  гуманітарну допомогу від ГО «ГОУЛОКАЛ»» було передбачено, що комунальному підприємству «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради потрібно прийняти в установленому порядку, відповідно до акта приймання-передачі, на баланс майно згідно з пунктом 2 цього Рішення та внести  відповідні зміни до статутного капіталу.

Далі рішенням Черкаської міської ради від 28.05.2024 №58-38 «Про затвердження Статуту комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради в новій редакції», - статутний капітал комунального підприємства «Черкасиводоканал» було збільшено у розмірі прийнятої на баланс як гуманітарної допомоги на суму 5 833 724 грн. 65 грн. та визнано таким, що втратило чинність рішення Черкаської міської ради від 28.03.2024 №55-36.

Станом на сьогодні рішення від 28.05.2024 №58-38 не враховує необхідності департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради здійснювати внесок до статутного капіталу комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради грошовими коштами у сумі 30 753 760 грн. 78 коп. (тридцять мільйонів сімсот п’ятдесят три тисячі сімсот шістдесят гривень сімдесят вісім копійок) на розрахунковий рахунок комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради в банку, - із вирахуванням вже проплачених коштів, що було передбачено у рішенні від 28.03.2024 №55-36.

Із метою забезпечення можливості здійснювати внески до статутного капіталу комунального підприємства теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради на розрахунковий рахунок підприємства в банку існує необхідність внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 28.05.2024 №58-38 «Про затвердження Статуту комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради в новій редакції».

 

 
В.о. директора департаменту                                                                       Андрій НАУМЧУК



 
Порівняльна таблиця

до проекту рішення міської ради

«Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 28.05.2024

№58-38
«Про затвердження Статуту комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради» в новій редакції»





























Чинна редакція Проект рішення
2.  Затвердити Статут комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради в новій редакції згідно з додатком. 2.  Департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради здійснити внесок до статутного капіталу комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради грошовими коштами у сумі 30 753 760 грн. 78 коп. (тридцять мільйонів сімсот п’ятдесят три тисячі сімсот шістдесят гривень сімдесят вісім копійок) на розрахунковий рахунок комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради в банку».
3.  Директору комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради Сухарькову І.В. здійснити реєстрацію Статуту у встановленому порядку . 3.  Затвердити Статут комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради в новій редакції згідно з додатком.
4.  Визнати таким, що втратило чинність рішення Черкаської міської ради від 28.03.2024 №55-36 «Про затвердження Статуту комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради в новій редакції». 4. Директору комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради Сухарькову І.В. здійснити реєстрацію Статуту у встановленому порядку .
5. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент житлово-комунального комплексу (Наумчук А.М.) та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Абрамова К.С.). 5.  Визнати таким, що втратило чинність рішення Черкаської міської ради від 28.03.2024 №55-36 «Про затвердження Статуту комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради в новій редакції».
6. відсутній 6.  Контроль за виконанням рішення покласти на департамент житлово-комунального комплексу (Наумчук А.М.) та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Абрамова К.С.).