ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LVIII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

2516-9-рд

Дата реєстрації:

17.05.2024

Проголосовано:

28.05.2024 10:55:48

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    30
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    5
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2516-9-рд




































































































Проєкт рішення
   2516 -9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про організацію діяльності та забезпечення функціонування центру життєстійкості



 

 
Відповідно до статті 25, підпункту 1 пункту «а» статті 29, частини 5 статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 4 частини 4 статті 11 Закону України «Про соціальні послуги», абзацу 8 пункту 5 Порядку реалізації експериментального проекту із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості,  затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.10.2023 № 1049, пункту 3 Порядку організації діяльності та забезпечення функціонування центрів життєстійкості, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.01.2024 № 83,  Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 
1. Визначити департамент соціальної політики Черкаської міської ради виконавчим органом, відповідальним за організацію діяльності та забезпечення функціонування центру життєстійкості під час реалізації в Черкаській міській територіальній громаді експериментального проєкту із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості.

2. Визначити частину приміщень майнового комплексу (господарський корпус-рентгенкабінет з прибудовою та підвалом В-1, в, пд, загальною площею  206,95 кв. метрів), за адресою: м.Черкаси, вул. Благовісна, 148, місцем  функціонування центру життєстійкості та надання комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості в Черкаській міській територіальній громаді.

3. На період функціонування центру життєстійкості облаштування та утримання (оплата комунальних послуг, послуг з прибирання) частини приміщень майнового комплексу (господарський корпус-рентгенкабінет з прибудовою та підвалом В-1, в, пд, загальною площею 206,95 кв. метрів) за адресою: м.Черкаси, вул. Благовісна, 148, здійснювати за рахунок видатків, передбачених в бюджеті Черкаської міської територіальної громади на утримання та забезпечення діяльності центрів соціальних служб.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника директора  департаменту – начальника управління розвитку соціальної сфери департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Ніконенко Ю.В. та постійну комісію міської ради з питань гуманітарної та соціальної політики      (Холупняк К.О.).

Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО
 

 

 
Пояснювальна записка

до проекту рішення Черкаської міської ради «Про організацію діяльності та забезпечення функціонування центру життєстійкості»

 

Проєкт рішення вноситься на розгляд Черкаською міською радою з огляду на наступне.

03.10.2023 Урядом підтримано пропозицію Міністерства соціальної політики України стосовно реалізації експериментального проекту із запровадження в територіальних громадах комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості (далі - експериментальний проект) та постановою № 1049  затверджено Порядок реалізації експериментального проекту із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості (далі-комплексна послуга).

23.01.2024 Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 83, якою затверджено Порядок організації діяльності та забезпечення функціонування центрів життєстійкості. Урядом, зокрема, виконавчим органам міських рад рекомендовано взяти участь в організації діяльності центрів життєстійкості під час реалізації експериментального проєкту із запровадження комплексної послуги.

Так департаментом соціальної політики (далі-департамент) планується подача до Міністерства соціальної політики заявки про участь Черкаської міської територіальної громади в експериментальному проєкті. Умовами участі в експериментальному проєкті є: наявність у територіальної громади приміщення, що перебуває у комунальній власності; наявність рішення про виділення такого приміщення для надання комплексної послуги; облаштування приміщення для надання комплексної послуги та його утримання (оплата комунальних послуг, послуг з прибирання) за рахунок коштів учасника експериментального проєкту, тобто за рахунок коштів бюджету Черкаської міської територіальної громади. Тому для можливості участі в експериментальному проєкті та виконання умов, визначених зазначеними вище нормативно-правовими актами, департаментом підготовлено проєкт рішення, яким, зокрема, пропонується: визначити департамент виконавчим органом Черкаської міської ради, відповідальним за організацію діяльності та забезпечення функціонування центру життєстійкості; визначити приміщення для надання комплексної послуги, а також джерело фінансування для облаштування приміщення центру життєстійкості та його утримання (оплату комунальних послуг, послуг з прибирання). Утримання центру життєстійкості на період його функціонування планується здійснювати за рахунок видатків, виділених з міського бюджету на утримання Черкаського міського центру соціальних служб, як балансоутримувачу майнового комплексу за адресою: м.Черкаси, вул. Благовісна, 148.

 

В. о. директора департаменту

соціальної політики                                                          Юлія НІКОНЕНКО