ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент житлво-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

06.10.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 421-9-рд
Про надання дозволу комунальному підприємству «Черкаська служба чистоти» Черкаської міської ради на укладання договору фінансового лізингу

 
Проект рішення
№ 421-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання дозволу комунальному підприємству «Черкаська служба чистоти» Черкаської міської ради на укладання договору фінансового лізингу
Керуючись Законами України «Про фінансовий лізинг», «Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель», Цивільним кодексом України, Бюджетним кодексом України, ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», для виконання робіт з ущільнення відходів на полігоні твердих побутових відходів, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Дозволити комунальному підприємству «Черкаська служба чистоти» Черкаської міської ради (код за ЄДРПОУ 03328652) (далі – Підприємство) проведення з дотриманням вимог Закону України «Про публічні закупівлі» процедури закупівлі послуг фінансового лізингу з метою  придбання одного Бульдозера Shantui SD16 з розпушувачем (далі – Майно) або його аналогу на таких умовах:
1.1. Розмір фінансування за операцією –  не більше 7 070 000,00  (сім мільйонів сімдесят тисяч) гривень 00 копійок.
1.2. Строк операції – не більше 60 місяців від дати отримання Майна згідно з актом приймання-передачі до договору фінансового лізингу.
1.3. Розмір авансового платежу – не більше 20% від вартості Майна.
1.4. Процентна ставка – 10%, змінювана, визначається, виходячи з розміру UIRD (на строк 12 місяців), збільшеного на розмір маржі (розмір маржі встановлюється у відсоткових пунктах, та визначається як різниця між ставкою та розміром UIRD (на строк 12 місяців), встановленим на день, що передує дню укладання договору фінансового лізингу),але не більше 25 % річних у гривні.
1.5. Комісійна винагорода за управління у розмірі не більше 0,5% та комісійна винагорода  за надання фінансування у розмірі не більше 0,5%
1.6. Погашення лізингових платежів, які складаються з суми відшкодування вартості Майна, нарахованих процентів і комісій, страхування Майна та його державної реєстрації, здійснюється щомісячно.
1.7 Розміри лізингових платежів визначаються згідно з умовами договору фінансового лізингу.
2. Підприємству:
2.1. Забезпечити укладення договору фінансового лізингу з учасником процедури закупівлі, який запропонував найкращі умови на основі критеріїв і методики оцінки, визначених Підприємством (надалі - Переможець), на умовах, зазначених згідно з пунктом 1 цього рішення.
2.2. Після закінчення строку дії договору фінансового лізингу вчинити усі необхідні дії щодо оформлення документів, які підтверджують право власності Підприємства на Майно.
3. Уповноважити директора Підприємства Слинька Ігоря Володимировича або особу, що тимчасово виконує його повноваження (у разі відсутності останнього з поважних причин):
3.1. Укласти:
3.1.1. договір фінансового лізингу з Переможцем на умовах, визначених з пунктами 1 і 2 цього рішення (з можливістю самостійного визначення інших умов цього договору), та
3.1.2. договір (-ори) страхування Майна (з можливістю самостійного визначення умов цього/цих договору/договорів).
3.2. Виконувати усі дії та вчиняти всі правочини, необхідні для реалізації цього рішення (у тому числі підписувати договори про внесення змін до договору фінансового лізингу щодо зміни специфікації предметів лізингу, графіка лізингових платежів, довідки, заяви тощо, необхідні для укладення вказаних договорів).
4. Дозволити Підприємству здійснювати витрати, пов’язані з належним утриманням та експлуатацією, ремонтом та технічним обслуговуванням Майна згідно з умовами договору фінансового лізингу.
5. Департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради забезпечити фінансування Підприємства на весь строк лізингу, у строки та у розмірах, достатніх для виконання ним всіх зобов’язань за договором фінансового лізингу, що буде укладений з Переможцем.
6. Цим Рішенням визначити, що, у випадку залучення державної субвенції для сплати авансового внеску за Майно, Черкаська міська рада бере на себе зобов‘язання, у разі розірвання уповноваженим банком договору фінансового лізингу, укладеного відповідно до пунктів 1-3 цього рішення Підприємством, відповідно до вимог пункту 14 Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток комунальної інфраструктури, у тому числі на придбання комунальної техніки, затвердженого постановою КМ України від 11 серпня 2021 року № 883, забезпечити повернення до державного бюджету виділеної субвенції з державного бюджету на розвиток комунальної інфраструктури у повному обсязі протягом трьох місяців з моменту розірвання договору фінансового лізингу.
7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тищенка С.О., постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Батир Р.А.).
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО
Пояснювальна записка
до проекту рішення:

 
«Про надання дозволу комунальному підприємству «Черкаська служба чистоти» Черкаської міської ради на укладання договору фінансового лізингу»
 
З метою виконання вимог Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток комунальної інфраструктури, у тому числі на придбання комунальної техніки, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11 серпня 2021 р. № 883, забезпечення комунальних підприємств міста Черкаси можливістю здійснити переоснащення основних засобів для виконання заходів з благоустрою міста прошу прийняти рішення «Про надання дозволу комунальному підприємству «Черкаська служба чистоти» Черкаської міської ради на укладання договору фінансового лізингу»
 
 
 
Заступник директора департаменту                                               Сергій Отрешко