ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

21.07.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 311-9-рд
Про розгляд електронної петиції від 17.06.2021 № Че/1514-еп про відкриття в місті Черкаси комунального притулку для котів

 
 
 
 
Проект рішення
№ 311-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
 
 
Про розгляд електронної петиції від 17.06.2021 № Че/1514-еп про відкриття в місті Черкаси комунального притулку для котів
Відповідно до п. 44 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143, керуючись Законом України «Про звернення громадян», враховуючи пропозиції департаменту житлово-комунального комплексу, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
  1. Електронну петицію від 17.06.2021 № Че/1514-еп про відкриття в місті Черкаси комунального притулку для котів  підтримати.
  2. Доручити департаменту житлово-комунального комплексу створити робочу групу із залученням департаменту архітектури та містобудування та депутатів Черкаської міської ради з різних фракцій для визначення місця будівництва комунального притулку для котів за однією з адрес:
  • В кварталі, обмеженому вулицями Сагайдачного, Пацаєва та Зелінського;
  • За територією існуючого автовокзалу по вул. Смілянська, 166-а;
  • За територією існуючого підприємства по вул. Смілянська, 164/5.
  1. Департаменту житлово-комунального комплексу за результатом робочої групи з визначення місця розташування комунального притулку підготувати та подати пропозиції до міського бюджету на 2021 рік та Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2020-2022 роки щодо будівництва притулку.
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент житлово-   комунального комплексу (Яценко О.О.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 
 
 
 
 

УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ
вул. Байди Вишневецького, 36, м.Черкаси, 18000, тел.: (0472) 36-11-35, факс: (0472) 32-52-46

 
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту рішення міської ради від 17.06.2021 № Че/1514-еп про відкриття комунального притулку для котів в місті
Черкаси.
 
Розглянувши електронну петицію від 17.06.2021 № Че/1514-еп про відкриття комунального притулку для котів в місті Черкаси.), повідомляємо наступне.
Відповідно до численних звернень громадських організацій та волонтерів, неодноразово порушувалось питання опіки та утримання котів у місті Черкаси.
Наразі, проблемами безпритульних собак в місті Черкаси опікується КП «Черкаська служба чистоти». Однак, територія КП «Черкаська служба чистоти» в повній мірі не відповідає облаштуванню тимчасових конструкцій чи будівництва окремої споруди для котів, у зв’язку з її технічною обмеженістю.
Безперечно, будівництво комунального притулку безпритульних котів у м. Черкаси дасть можливість вирішити проблему розмноження безпритульних котів, та покращить санітарно-епідеміологічний стан міста.
А також наявність притулку призведе до певного соціального  і економічного ефекту, завдяки якому відбудеться:
- зменшення чисельності безпритульних котів;
- підвищення рівня безпеки і комфортності середовища існування людини;
- забезпечення суспільного спокою і підвищення моральності;
- поліпшення естетичного вигляду міста Черкаси;
- поліпшення епізоотичного стану і зниження витрат на епідеміологічні заходи і лікування населення;
- зменшення засмічення навколишнього природного середовища продуктами життєдіяльності тварин і зниження витрат на прибирання;
- зниження аварійності на дорогах;
- підвищення міжнародного іміджу України і міста Черкаси в результаті дотримання міжнародних стандартів поводження з безпритульними тваринами.
Після будівництва притулку при поводженні з безпритульними тваринами в місті Черкаси  з’явиться змога в повній мірі дотримуватися вимог та правил гуманного ставлення, передбаченими законодавством України та міжнародними нормами.
Для відкриття у місті Черкаси комунального притулку для котів в першу чергу необхідно виділити земельну ділянку для притулку (місце розташування території притулку має бути не ближче 300 метрів від житлових будівель та будівель іншого призначення).
Відповідно до пропозицій Департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради для будування комунального притулку для котів пропонуються такі території:
  1. В кварталі обмеженому вулицями Сагайдачного, Пацаєва, Зелінського та Проектною (додаток 1);
  2. За територією існуючого автовокзалу по вул. Смілянська, 166-а   (додаток 2);
  3. За територією існуючого підприємства по вул. Смілянська, 164/5 (додаток 3).
              Враховуючи вищевикладене, пропонуємо створити робочу групу із залученням департаменту архітектури та містобудування, та депутатів Черкаської міської ради з різних фракцій однією з адрес, запропонованих у проекті рішення, для будівництва комунального притулку для котів.
 
 
 
В.о. директора департаменту
житлово-комунального комплексу                                                      С.В. Отрешко
 
 
 
 
Чубенко А.С.
540346

 

ДОДАТКИ

1 311-9-рд 21.07.21 Петиція.pdf Переглянути