ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

16.01.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 127-9-з
Про відмову у поновленні договору на право тимчасового користування землею (в тому числі на умовах оренди) ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕ-НОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «СЕРВІС» по  бул. Шев-ченка, 305

Проєкт рішення
№ 127-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про відмову у поновленні договору на право тимчасового користування землею (в тому числі                         на умовах оренди) ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕ-НОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «СЕРВІС» по  бул. Шев-ченка, 305
         Розглянувши заяву ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «СЕРВІС» від 04.11.2020 вх. № 01-11/66067-з про поновлення договору оренди землі, керуючись ст. 12, ст. 42 Земельного кодексу України, статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 ВИРІШИЛА:
 
          1..Відмовити у поновленні ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «СЕРВІС» договору на право тимчасового користування землею (в тому числі на умовах оренди)  на земельну ділянку площею 0,0045 га по бул. Шевченка, 305, що зареєстрований від 20.03.1998  за  № 1009.
          2..Зазначену земельну ділянку в п. 1 рішення віднести до міських земель, не наданих у власність чи користування.
3. Рекомендувати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬ-НІСТЮ «СЕРВІС» укласти угоду про справляння плати за користування частиною прибудинкової території за даною адресою.
4...Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та  постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
 
Міський голова
А.В. Бондаренко
 
 
 
 
 
 
   
Пояснювальна записка
 
до проєкту рішення: «Про відмову у поновленні договору на право тимчасового користування землею (в тому числі на умовах оренди) ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «СЕРВІС» по  бул. Шевченка, 305».
        Підстава: заява від 04.11.2020 вх. № 01-11/66067-з.
         Граничний термін прийняття рішення: 04.12.2020.
        Між виконавчим комітетом Черкаської міської ради та ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «СЕРВІС» укладено договір на право тимчасового користування землею (в тому числі на умовах оренди) від  20 березня 1998 року № 1009 строком до 20.03.2021 року. 
         Зазначена земельна ділянка розташована на території багатоквартирного житлового будинку по бул. Шевченка, 305.
         Відповідно до ст. 42 Земельного кодексу України, земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території державної або комунальної власності, надаються в постійне користування підприємствам, установам і організаціям, які здійснюють управління цими будинками.
        Зважаючи на вищезазначене, даним проєктом рішення передбачено відмовити ТОВ «СЕРВІС» у поновленні договору на право тимчасового користування землею (в тому числі на умовах оренди) та рекомендувати укласти угоду про справляння плати за користування частиною прибудинкової території за даною адресою.
 
Начальник управління
земельних ресурсів та землеустрою                                                     Р.Г. Донець