ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 192-9-з

Проєкт рішення
№ 192-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку по вул. Набережній, 40, громадянці Шмиголь І.В. (існуюче домоволодіння на орендованій земельній ділянці)
Розглянувши заяву громадянки Шмиголь І.В. про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою, враховуючи пункти 3, 6, 7 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності», керуючись статтями 12, 118, 121, 122 Земельного кодексу України та ст. 26 Закону України ”Про місцеве самоврядування в Україні”, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Надати дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянці Шмиголь Ірині Василівні по вул. Набережній, 40, орієнтовною площею 0,1000 га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
2. Відмовити у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянці Шмиголь Ірині Василівні по вул. Набережній, 40, орієнтовною площею 0,0292 га в оренду на 49 років для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
3. Розробнику документації із землеустрою в процесі землевпорядного проектування врахувати дані Державного земельного кадастру та передбачити можливість проїзду та проходу до вищезазначеної земельної ділянки з урахуванням законних інтересів землекористувачів суміжних земельних ділянок.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О. М.).
 
Міський голова А. В. Бондаренко

 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
«Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку по вул. Набережній, 40, громадянці Шмиголь І.В.» (існуюче домоволодіння на орендованій земельній ділянці)
 
Даним проєктом рішення передбачено надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянці Шмиголь Ірині Василівні по вул. Набережній, 40, орієнтовною площею 0,1000 га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) та відмовлено в наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки по вул. Набережній, 40, орієнтовною площею 0,0292 га в оренду на 5 років для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), понад норму безкоштовної приватизації, згідно з ст. 134 ЗКУ якою передбачено надання земельних ділянок державної чи  комунальної власності або права на них (оренда, суперфіції, емфітевзис) на конкурентних засадах (земельних торгах).
Згідно з висновком управління планування та архітектури департаменту архітектури, містобудування та інспектування № 60309-з від 20.09.2017 на земельну ділянку по вул. Набережній, 40, містобудівні обмеження та обтяження землекористування відсутні (передбачене розміщення садибної забудови – належить до функціональної зони «Ж-1»).
Земельна ділянка по вул. Набережній, 40, площею 0,1000 га надається за рахунок землі наданої у користування громадянину Панченку В.І. відповідно до договору оренди землі від 16.11.2015 року, договір укладений на 49 років, а також враховуючи нотаріально посвідчену заяву № 310 від 17.03.2016 року.
Дозвіл на розробку проєкту відведення надається керуючись статтями 12, 93, 118, 123, 134 Земельного кодексу України.
Земельна ділянка надається в межах існуючого домоволодіння на орендованій земельній ділянці.
 
Дата надходження документації: 16.11.2017 (№ 76227-з)
Кінцевий термін прийняття рішення ЧМР: 16.12.2017
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Р. Г. Донець