ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 50-9-рд

Проект рішення
50-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 17.03.2015 №2-1096 «Про міську Програму здійснення заходів, що не могли бути передбачені під час складання бюджету, та порядок надання матеріальної допомоги громадянам міста»
 
Відповідно до статті 143 Конституції України, статті 91 Бюджетного кодексу України, статті 25 та пункту 22 частини першої статті 26, підпункту  1 пункту а частини 1 статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 15 частини 1 статті 1 Закону України «Про соціальні послуги», рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради від 18.12.2007 № 1722 «Про затвердження Положення про порядок розроблення міських програм, моніторингу та звітності про їх виконання та правила складання паспортів місцевих програм», у зв’язку зі змінами у законодавстві України, що регулює надання соціальних послуг, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
 
1. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 17.03.2015
№ 2-1096 «Про міську Програму здійснення заходів, що не могли бути передбачені під час складання бюджету, та порядок надання матеріальної допомоги громадянам міста, а саме:
1.1. В тексті програми слова і цифри «Інші видатки на соціальний захист населення» (КПКВК 1513400) замінити на слова і цифри «Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення» (КПКВК 0813242).
1.2. Викласти пункт 5.2. розділу 5 додатку до рішення в такій редакції:
«5.2. По розділу «Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення» (КПКВК 0813242):
5.2.1. Матеріальна допомога з міського бюджету м. Черкаси може надаватися один раз на рік громадянам, місце проживання яких зареєстровано у м. Черкаси, з метою подолання або мінімізації негативних наслідків складних життєвих обставин, спричинених:
<>- 
Міський голова А. В. Бондаренко
 

Пояснювальна записка
до проекту рішення
 
Черкаської міської ради «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 17.03.2015 № 2-1096 «Про міську Програму здійснення заходів, що не могли бути передбачені під час складання бюджету, та порядок надання матеріальної допомоги громадянам міста»
 
Проект рішення вноситься на розгляд виконавчим комітетом Черкаської міської ради у зв’язку з необхідністю удосконалення порядку надання матеріальної допомоги громадянам міста Черкаси за рахунок фондів міського голови та депутатів Черкаської міської ради. Зокрема, відповідно до Закону України «Про соціальні послуги» пропонується визначити перелік складних життєвих обставин, на підставі яких громадянам міста Черкаси може надаватися матеріальна допомога. Одночасно пропонується визначити вичерпний перелік підстав для відмови у її виплаті.
 
 
Директор департаменту соціальної політики О. І. Гудзенко