ОПИС ДОКУМЕНТУ

Підготував:

Департамент освіти та гуманітарної політики

Галузь:

Галузева

Дата:

02.04.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1641-8-рд
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 12.06.2018 №2-3419

              Проект рішення
            № 1641-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 12.06.2018 №2-3419          
               
                 
Керуючись статтею 25, частиною 5 статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», відповідно до статті 145 Господарського кодексу України, з метою ефективного балансового обліку комунального майна м. Черкаси в галузі освіти  та необхідністю приведення юридичної адреси дошкільного навчального закладу (ясла-садку) комбінованого типу №77 «Берізка» Черкаської міської ради у відповідність до відомостей, що містяться в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно,Черкаська міська рада
        
ВИРІШИЛА:    
  1. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 12.06.2018      №2-3419 «Про визначення балансоутримувачів комунального майна м.Черкаси»:
    1. В додатку до рішення пункт 44 розділу «Заклади дошкільної освіти» викласти у наступній редакції:
 
44 Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) комбінованого типу №77 «Берізка» Черкаської міської ради м.Черкаси, вул.Гоголя, 504/ вул. Юрія Іллєнка, 39
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Воронова С.П. та постійну комісію міської ради з питань охорони здоров`я, материнства, дитинства, сім`ї, соціального захисту, освіти, науки, культури, фізкультури та спорту (Цегвінцева А.В.).
                 
                 
Міський голова         А.В. Бондаренко
           

 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
 
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради
від 12.06.2018 №2-3419
До департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради звернувся дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) комбінованого типу №77 «Берізка» Черкаської міської ради з проханням здійснення дій щодо приведення юридичної адреси закладу у відповідність до адреси, зазначеної в технічній документації та Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.
У зв’язку з чим виникла необхідність внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 12.06.2018 №2-3419 «Про визначення балансоутримувачів комунального майна м. Черкаси» щодо зміни юридичної адреси вказаного закладу дошкільної освіти з «м. Черкаси, вул. Гоголя,504» на «м. Черкаси, вул. Гоголя, 504/вул. Юрія Іллєнка, 39» ( п. 44 розділу «Заклади дошкільної освіти» додатку до вказаного рішення).
Відповідно до ч.5 ст. 60 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» органи місцевого самоврядування від імені та в інтересах територіальних громад відповідно до закону здійснюють правомочності щодо володіння, користування та розпорядження об'єктами права комунальної власності, в тому числі виконують усі майнові операції, можуть передавати об'єкти права комунальної власності у постійне або тимчасове користування юридичним та фізичним особам, … .
Згідно з ч. 1 ст. 145 Господарського кодексу України майновий стан суб'єкта господарювання визначається сукупністю належних йому майнових прав та майнових зобов'язань, що відображається у бухгалтерському обліку його господарської діяльності відповідно до вимог закону.
Враховуючи вищевикладене та з метою ефективного балансового обліку комунального майна м. Черкаси в галузі освіти, керуючись статтею 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», прошу прийняти рішення «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 12.06.2018         №2-3419».
 
Директор департаменту освіти та гуманітарної політики          
 
С.П. Воронов
           
вик. Родак І.В.
37-54-78