ОПИС ДОКУМЕНТУ

Підготував:

Департамент управління справами та юридичного забезпечення

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

24.10.2024

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2644-9-рд
Про офіційний веб-сайт «Цифровий портал міста Черкаси»

              Проєкт рішення
            № 2644-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про офіційний веб-сайт «Цифровий портал міста Черкаси»          
               
                 
Відповідно до пункту 1 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в України», законів України «Про інформацію», «Про доступ до публічної інформації», «Про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах», «Про державну таємницю», «Про авторське право і суміжні права», з метою вдосконалення функціонування офіційного веб-сайту Черкаської міської ради в інформаційній мережі Інтернет, з забезпеченням прозорості та відкритості в оприлюдненні інформації про роботу Черкаської міської ради та її виконавчих органів, враховуючи службову записку від 04.10.2024 за вхідним № 25439-01-32 директора комунального підприємства «Інститут розвитку та цифрової трансформації» Черкаської міської ради Надії Івашкової, Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
  1. Визначити веб-сайт «Цифровий портал міста Черкаси», розміщений   в глобальній інформаційній мережі Інтернет за адресою https://cherkasy- rada.gov.ua, офіційним веб-сайтом Черкаської міської ради, її виконавчих органів, підприємств, установ, організацій, засновником яких є Черкаська міська рада.
  2. Визнати таким, що втратило чинність рішення Черкаської міської ради від 13.05.2016 № 2-581 «Про офіційний веб-портал Черкаської міської ради».
  3. Делегувати виконавчому комітету Черкаської міської ради повноваження на затвердження Положення про організацію роботи веб-сайту «Цифровий портал міста Черкаси» Черкаської міської ради, її виконавчих органів, підприємств, установ, організацій, засновником яких є Черкаська міська рада.
  4. Виконавчому комітету Черкаської міської ради в двотижневий строк затвердити Положення про організацію роботи веб-сайту «Цифровий портал міста Черкаси» Черкаської міської ради, її виконавчих органів, підприємств, установ, організацій, засновником яких є Черкаська міська рада.
  5. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Анастасію Чубіну та на постійну комісію Черкаської міської ради з питань регламенту, охорони здоров’я та житлово-комунального господарства (Араік Мкртчян).
                 
   
 
             
Міський голова   Анатолій БОНДАРЕНКО
Пояснювальна записка до проєкту рішення
 
«Про офіційний веб-сайт
«Цифровий портал міста Черкаси»
 
 
         Проєкт рішення підготовлено на виконання Програми цифрового перетворення Черкаської міської територіальної громади «Цифрове місто Черкаси» на 2022 - 2025 роки з урахуванням законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про інформацію», «Про доступ до публічної інформації», «Про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах», «Про державну таємницю», «Про авторське право і суміжні права».
Метою ухвалення цього проєкту рішення є вдосконалення функціонування офіційного веб-сайту «Цифровий портал міста Черкаси» в інформаційній мережі Інтернет, своєчасне постійне оновлення та актуалізація інформаційних матеріалів про діяльність міської ради та її виконавчих органів, міського голови, підприємств, установ, організацій, засновником яких є Черкаська міська рада. Новий веб-сайт також сприятиме забезпеченню громадян необхідною інформацією, взаємний обмін інформацією з органами державної влади України та іншими органами місцевого самоврядування з питань, пов’язаних з діяльністю Черкаської міської ради, інформаційна взаємодія з організаціями світового товариства, громадськістю тощо.
         У зв’язку зі зазначеним вище виникла потреба в ухваленні цього рішення.
 
 
 
В.о. директора департаменту                                           
управління справами та юридичного
забезпечення Черкаської міської ради                                  Валентина ЯРМОЛИЧ