ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4586-9-з

Проект рішення
№ 4586-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання РЕЛІГІЙНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ «ЧЕРКАСЬКА ГРОМАДА ЩО СПОВІДУЄ ВЧЕННЯ БУДДИ» дозволу на розроблення документації із землеустрою по узв. Білоцерківському (вільна земельна ділянка)
Розглянувши клопотання РЕЛІГІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «ЧЕРКАСЬКА ГРОМАДА ЩО СПОВІДУЄ ВЧЕННЯ БУДДИ» від 09.10.2024 № 01-06/60127, щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 16.10.2024 № 01-06/60127, відповідно до статей 12, 92, 123, 124, 125, 134 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Надати РЕЛІГІЙНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ «ЧЕРКАСЬКА ГРОМАДА ЩО СПОВІДУЄ ВЧЕННЯ БУДДИ» (код ЄДРПОУ – 22791924) дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,2380 га по узв. Білоцерківському в постійне користування під розташування релігійної споруди, за виключенням земельної ділянки, на яку наявні обмеження щодо реалізації містобудівної діяльності.
На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження:
- реалізація містобудівної документації на частині земельної ділянки;
- охоронна зона навколо інженерних комунікацій;
- зона регулювання забудови;
- зона поселень зарубінецької культури;
- зона пам’ятки археології «Середньовічні Черкаси»;
- зона рятівних археологічних досліджень;
- об’єднана зона охорони пам’яток археології;
- зона заповідної території «Черкаські берегові схили».
2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Артур Савін) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Роман Моторний).
 
Міський голова                
                Анатолій БОНДАРЕНКО

 
 

 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про надання РЕЛІГІЙНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ «ЧЕРКАСЬКА ГРОМАДА ЩО СПОВІДУЄ ВЧЕННЯ БУДДИ» дозволу на розроблення документації із землеустрою
по узв. Білоцерківському (вільна земельна ділянка)»
 
Підстава: клопотання від 09.10.2024 № 01-06/60127.
Граничний термін прийняття рішення: 09.11.2024.
Орієнтовна площа земельної ділянки: 0,2380 га за рахунок земель Черкаської міської ради.
В постійне користування.
Під розташування релігійної споруди.
 
Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.
Права постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності набувають релігійні організації України, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, виключно для будівництва і обслуговування культових та інших будівель, необхідних для забезпечення їх діяльності.
Відповідно до статті 134 Земельного кодексу України земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них (оренда, суперфіцій, емфітевзис), у тому числі з розташованими на них об'єктами нерухомого майна державної або комунальної власності, підлягають продажу окремими лотами на конкурентних засадах (земельних торгах), крім випадків, встановлених частиною другою цієї статті.
Відповідно до частини другої статті 134 не підлягають продажу на конкурентних засадах (земельних торгах) земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них у разі використання релігійними організаціями, які легалізовані в Україні, земельних ділянок під культовими будівлями.
 
Начальник управління
земельних ресурсів,
землеустрою
та інспектування
 
       

         Руслан ДОНЕЦЬ