ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2619-9-рд

              Проєкт рішення
            2619-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про затвердження міської програми проведення культурно-просвітницьких та спортивно-оздоровчих заходів для осіб похилого віку, слухачів «Університету ІІІ віку» на 2025-2029
 
 
         
               
                 
Відповідно до статті 25, підпункту 22 частини 1 статті 26, підпункту 1 пункту «а» частини 1 статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», підпункту «б» пункту 3 частини 1 статті 91 Бюджетного Кодексу України, рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради від 18.12.2007 №1722 «Про затвердження Положення про порядок розроблення міських програм, моніторингу та звітності про їх виконання та правила складання паспортів місцевих програм», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Затвердити міську програму проведення культурно-просвітницьких та спортивно-оздоровчих заходів для осіб похилого віку, слухачів «Університету ІІІ віку» на 2025-2029» (додається).
2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника директора департаменту – начальника управління розвитку соціальної сфери департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Юлію Ніконенко та постійну комісію міської ради з питань гуманітарної та соціальної політики (Катерина Холупняк).
 
 
Міський голова                                                                      Анатолій БОНДАРЕНКО
                 
                 
           

 
Пояснювальна записка
до проекту рішення Черкаської міської ради
«Про затвердження міської програми проведення культурно-просвітницьких та спортивно-оздоровчих заходів для осіб похилого віку, слухачів «Університету ІІІ віку» на 2025-2029»
 
 
Проект рішення підготовлений з метою поліпшення умов для самореалізації громадян похилого віку та їх участі у процесах розвитку суспільства, створення середовища, сприятливого для активного життя таких громадян.
Доцільність прийняття програми зумовлена необхідністю адаптації покоління людей старшого віку до сучасного суспільного життя, підтримки їх інтелектуального та фізичного здоров’я, сприяння освіті і самоосвіті, розширення світогляду, підвищення якості життя, організації такої діяльності, що створює умови для спілкування, самореалізації та активної участі таких громадян в суспільному житті, а також необхідністю розбудови суспільства рівних можливостей для людей будь-якого віку.
 
 
В.о. директора департаменту
соціальної політики                                                                    Юлія НІКОНЕНКО