ОПИС ДОКУМЕНТУ

Підготував:

Департамент охорони здоров`я та медичних послуг

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

23.09.2024

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2613-9-рд
Про надання згоди на безоплатну передачу у власність територіальної громади міста Черкаси нежитлових приміщень по просп. Перемоги, 16/1

              Проєкт рішення
            № 2613-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про надання згоди на безоплатну передачу у власність територіальної громади міста Черкаси нежитлових приміщень по просп. Перемоги, 16/1          
               
                 
Відповідно до ст.49 Конституції України, п.30 ст.26 та п.5 ст.60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи важливе        значення об’єкту для забезпечення соціальних потреб громади міста Черкаси, з метою врегулювання відносин щодо права власності будівлі, її утримання, та забезпечення сталої роботи КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня»,     Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
  1. Надати згоду на безоплатну передачу з спільної власності територіальних громад області в особі Черкаської обласної ради у власність територіальної громади міста Черкаси нежитлових приміщень за адресою: м. Черкаси, проспект Перемоги, 16/1.
  2. Після передачі у власність територіальної громади міста Черкаси, нежитлові приміщення за адресою: м. Черкаси, проспект Перемоги, 16/1,       загальною площею 542,1 м2 передати безоплатно з балансу комунального некомерційного підприємства «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради» у господарське відання та на баланс комунальному некомерційному підприємству «Черкаська міська інфекційна лікарня».
  3. Доручити департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради забезпечити прийняття майна, зазначеного у пункті 1 цього рішення,   відповідно до вимог чинного законодавства.
  4. Рішення Черкаської міської ради від 20.06.2024 № 59-6 вважати      таким, що втратило чинність.
  5. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія ТИЩЕНКА та постійну комісію міської ради з питань регламенту, охорони здоров’я та житлово-комунального господарства (Араік Мкртчян).
                 
                 
Міський голова     Анатолій БОНДАРЕНКО
 
 
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення Черкаської міської ради
«Про надання згоди на безоплатну передачу у власність територіальної громади міста Черкаси нежитлових приміщень по просп. Перемоги, 16/1»
 
КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» — це заклад з особливим режимом роботи, що унеможливлює розташування в одній будівлі з нею інших лікувальних закладів, особливо пов’язаних з діяльністю Обласного                     перинатального центру.
Станом на поточний момент будівля за адресою: м. Черкаси, проспект Перемоги, 16/1, перебуває у спільній частковій власності двох закладів охорони здоров'я, а саме:
  • КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» (загальна площа приміщення 13 152,9 м2, що є 24/25 частки спільної власності);
  • КНП «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради» (загальна площа приміщення 542,1 м2, що є 1/25 частки спільної власності).
Щодо частини приміщення, яке перебуває на балансі КНП «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради»:
-         25 грудня 2002 року рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради від 25.12.2002 №918 «Про переоформлення права власності Черкаській обласній раді» було надано дозвіл оформити право власності Черкаській обласній раді на перинатальний центр, а саме: другий поверх пологового комплексу (літ. Б-4, В-4), площею 392,0 м2 та частину підвального приміщення, площею 150,1 м2, розміщені за адресою: вулиця 30 років Перемоги, 16/1;
-         27 вересня 2003 року відповідно до рішення Черкаської обласної ради від 27.09.2003 № 3-15 «Про прийняття спеціалізованих закладів охорони здоров'я у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст, що перебувають в управлінні обласної ради /обласну комунальну власність/», було прийнято з міської комунальної власності в обласну комунальну власність приміщення та майно Черкаського перинатального центру, що займає другий поверх та частину підвального приміщення пологового будинку за адресою: місто Черкаси, вулиця 30 років Перемоги, 16/1.
Частина приміщення, яке перебуває на балансі КНП «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради», фактично не використовується обласною лікарнею, що зокрема підтверджує і керівництво цього обласного закладу у своєму листі від 31.03.2023 №01-26/723.
КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» за рахунок власних коштів забезпечує утримання всього приміщення, зокрема відшкодовує комунальні платежі. Загалом, інженерні мережі усієї будівлі за адресою: проспект Перемоги, 16/1, потребують капітального ремонту. Здійснення ж капітального ремонту будівлі за наявності двох співвласників, підпорядкованих різним органам місцевого самоврядування, є проблематичним питанням.
Враховуючи важливе соціальне значення об’єкту, з метою врегулювання відносин щодо права власності будівлі, її утримання, та забезпечення сталої роботи КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня», існує необхідність прийняти рішення міської ради про надання згоди на безоплатну передачу у власність територіальної громади міста Черкаси приміщень комунального некомерційного підприємства «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради» за адресою: м. Черкаси, проспект Перемоги, 16/1.
Проєкт рішення підготовлений департаментом охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради. Реалізація рішення не потребує виділення додаткових коштів з міського бюджету.
 
 
В.о. директора департаменту     Лілія МАЛІЩУК