ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4423-9-з

Проєкт рішення
 № 4423-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про відмову в наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку по вул. Князя Ольгерда громадянину Котику Ю. М. (вільна земельна ділянка, учасник бойових дій)
 
 
Розглянувши заяву громадянина Котика Ю. М., учасника бойових дій, про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою, враховуючи витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 27.08.2024 № 01-04/47898, керуючись статтями 12, 118, 121, 122, 123 Земельного кодексу України та ст. 26 Закону України ”Про місцеве самоврядування в Україні”, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:

1. Відмовити в наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянину Котику Юрію Миколайовичу по вул. Князя Ольгерда (див. викопіювання з плану міста від 20.08.2024) орієнтовною площею 0,0900 га в оренду на 49 років для городництва, керуючись п. 3 ст. 123 Земельного кодексу України, враховуючи невідповідність місця розташування земельної ділянки вимогам генерального плану міста Черкаси.
Враховуючи витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 27.08.2024 № 01-04/47898 на земельну ділянку по вул. Князя Ольгерда (див. викопіювання з плану міста від 20.08.2024) наявні містобудівні обмеження пов’язані із реалізацією містобудівної документації (територія садибної забудови), зона городища «Замкова гора», зона заповідної території «Черкаські берегові схили», зона пам’ятки археології «Середньовічні Черкаси», зона регулювання забудови, зона рятівних археологічних досліджень, історико-археологічна зона «Стародавні Черкаси», об’єднана зона охорони пам’яток археології, охоронна зона навколо інженерних комунікацій. Зазначена земельна ділянка накладається на сформовану земельну ділянку .
Містобудівні потреби не відповідають діючій містобудівній документації міста Черкаси.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Артур Савін) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Роман Моторний).
 
Міський голова                                                                       Анатолій БОНДАРЕНКО
 
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про відмову в наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку по вул. Князя Ольгерда громадянину Котику Ю. М. (вільна земельна ділянка, учасник бойових дій)»
 
Даним проєктом рішення передбачено відмову в наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянину Котику Юрію Миколайовичу по вул. Князя Ольгерда (див. викопіювання з плану міста від 20.08.2024) орієнтовною площею 0,0900 га в оренду на 49 років для городництва, керуючись п. 3 ст. 123 Земельного кодексу України, враховуючи невідповідність місця розташування земельної ділянки вимогам генерального плану міста Черкаси.
Відповідно до пункту 3 статті 123 Земельного кодексу України підставою для відмови у наданні дозволу на розробку документації із землеустрою є невідповідність місця розташування земельної ділянки генеральним планам населених пунктів.
Враховуючи витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 27.08.2024 № 01-04/47898 на земельну ділянку по вул. Князя Ольгерда (див. викопіювання з плану міста від 20.08.2024) наявні містобудівні обмеження пов’язані із реалізацією містобудівної документації (територія садибної забудови), зона городища «Замкова гора», зона заповідної території «Черкаські берегові схили», зона пам’ятки археології «Середньовічні Черкаси», зона регулювання забудови, зона рятівних археологічних досліджень, історико-археологічна зона «Стародавні Черкаси», об’єднана зона охорони пам’яток археології, охоронна зона навколо інженерних комунікацій. Зазначена земельна ділянка накладається на сформовану земельну ділянку.
Містобудівні потреби не відповідають діючій містобудівній документації міста Черкаси.
Громадянин Котик Ю. М. пред’явив посвідчення серія УБД № 768010 від 20 квітня 2023 року відповідно до якого має право на пільги, встановлені законодавством України для ветеранів війни – учасників бойових дій.
 
Вільна земельна ділянка.
 
Дата надходження документації: 06.08.2024 (№ 01-04/47898)
Кінцевий термін прийняття рішення ЧМР: 06.09.2024
 
 
Начальник управління
земельних ресурсів, землеустрою
та інспектування                                                                                   Руслан ДОНЕЦЬ