ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2591-9-рд

              Проект рішення
            № 2591-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про розгляд петиції щодо недопущення закриття державного  навчального закладу «Черкаський професійний ліцей»          
               
                 
Згідно зі ст. 19 Конституції України, ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до статті 8 Закону України «Про професійну (професійно-технічну) освіту» та враховуючи відсутність у Черкаської міської ради повноважень щодо створення, реорганізації, ліквідації закладів професійної (професійно-технічної) освіти, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:    
 
1. Не підтримати петицію щодо недопущення закриття державного навчального закладу «Черкаський професійний ліцей».
2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського  голови з питань діяльності виконавчих органів ради Чубіну А.С. та постійну комісію міської ради з питань гуманітарної та соціальної політики (Холупняк К.О.). 
                 
Міський голова             Анатолій БОНДАРЕНКО  
 
 
 
 
Пояснювальна записка
Про розгляд петиції щодо недопущення закриття державного навчального закладу «Черкаський професійний ліцей»      
 
Згідно зі статтею 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Відповідно до статті 8 Закону України «Про професійну (професійно-технічну) освіту» до повноважень міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, яким підпорядковані заклади професійної (професійно-технічної) освіти, належать: створення, реорганізація, ліквідація підпорядкованих закладів професійної (професійно-технічної) освіти у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. Державний навчальний заклад «Черкаський професійний ліцей» належить до державної форми власності і підпорядкований Міністерству освіти і науки України.
На даний час жодних рішень про реорганізацію чи ліквідацію зазначеного вище закладу освіти до департаменту освіти не надходило. У разі надходження відповідного рішення, департаментом освіти буде забезпечено право кожного учня на навчання за обраною професією в інших закладах професійної (професійно-технічної) освіти міста, а також забезпечено трудові гарантії педагогічних працівників в порядку, що передбачений чинним законодавством та в межах повноважень департаменту освіти.
        Оскільки, відповідно до статті 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міські ради правомочні розглядати і вирішувати питання, віднесені Конституцією України, цим та іншими законами до їх відання. Тому, зважаючи на зазначене, просимо погодити проєкт рішення «Про розгляд петиції щодо недопущення закриття державного  навчального закладу «Черкаський професійний ліцей».
 
 
Директор департаменту                                                      Богдан БЄЛОВ
 
 
 
 
Зубенко
37-22-82