ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2593-9-рд

              Проєкт рішення
            № 2593-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про запровадження «Єдиного вікна» для надання адміністративних послуг ветеранам, членам сімей ветеранів та внесення змін до рішень Черкаської міської ради          
               
                 
З метою підвищення якості надання адміністративних послуг ветеранам війни, членам сімей ветеранів через департамент «Центр надання адміністративних послуг» Черкаської міської ради, керуючись статтею 25 та  пунктом 5 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Запровадити «Єдине вікно» для надання адміністративних послуг ветеранам, членам сімей ветеранів у департаменті «Центр надання адміністративних послуг» Черкаської міської ради.
2. Департаменту «Центр надання адміністративних послуг» Черкаської міської ради:
2.1. виокремити в секторі обслуговування три робочих місця адміністраторів для обслуговування ветеранів війни, членів сімей ветеранів;
2.2. забезпечити матеріально-технічне оснащення виокремлених робочих місць адміністраторів;
2.3. забезпечити комплексний підхід та взаємодію із суб’єктами надання адміністративних послуг для належної організації надання адміністративних послуг ветеранам війни, членам сімей ветеранів;
2.4. здійснювати інформаційне супроводження надання адміністративних послуг для ветеранів війни, членів сімей ветеранів.
3. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 09.06.2022 № 25-9 «Про утворення департаменту «Центр надання адміністративних послуг» Черкаської міської ради, відділу з питань роботи виконкому Черкаської міської ради, припинення управління з питань державної реєстрації Черкаської міської ради та внесення змін до рішень Черкаської міської ради», а саме: в абзаці другому пункту 1 цифри «55» замінити на «58».
4. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 20.09.2016 № 2-929 «Про утворення виконавчих органів ради та внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 23.05.2013 № 3-1682», а саме: в пункті 3 цифри «26» замінити на «25».
5. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 23.05.2013 № 3-1682 «Про структуру, загальну чисельність апарату Черкаської міської ради та її виконавчих органів», виклавши пункт 6 цього рішення у новій редакції:
«6. Затвердити структуру виконавчих органів Черкаської міської ради, штат керівництва міської ради та її виконавчого комітету, загальну чисельність керівництва та виконавчих органів ради (додається)».
6. Міському голові:
6.1. Затвердити штатний розпис департаменту «Центр надання адміністративних послуг» Черкаської міської ради;
6.2. Затвердити штатний розпис управління інспектування Черкаської міської ради;
6.3. Здійснити інші заходи, пов’язані з прийняттям цього рішення, відповідно до чинного законодавства України.
7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія ТИЩЕНКА.
                 
                 
Міський голова   Анатолій БОНДАРЕНКО
 

 
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проєкту рішення Черкаської міської ради
«Про запровадження «Єдиного вікна» для надання адміністративних послуг ветеранам, членам сімей ветеранів та внесення змін до рішень Черкаської міської ради»
 
            Після повномасштабного вторгнення російської федерації стрімко збільшилася кількість ветеранів війни, членів їхніх сімей.
         Для запровадження єдиного підходу під час надання адміністративних послуг ветеранам війни та членам їх сімей за мінімальної кількості відвідувань, сприянню підвищення ефективності адміністрування прав та можливостей зазначеної категорії осіб, створенню сприятливого, доброзичливого мікроклімату для обслуговування, виникла потреба у запровадженні «Єдиного вікна» в департаменті «Центр надання адміністративних послуг» Черкаської міської ради.
            Після повернення українських Захисників і Захисниць з війни та набуття ними відповідних статусів зростають потреби у наданні цим особам широкого спектру належних послуг та соціальних гарантій, доступного роз’яснення умов та порядків їх отримання.
            Надання якісних послуг ветеранам війни та членам їх сімей через департамент «Центр надання адміністративних послуг» Черкаської міської ради буде ефективним інструментом повернення українських Захисників і Захисниць та їхніх родин до мирного життя, сприятиме їх гідній самореалізації у суспільстві.
        Разом із тим, робоча група, утворена розпорядженням міського голови від 24.06.2024 № 393-р, для визначення надавача адміністративних послуг ветеранам війни та членам їх родин, з метою підвищення ефективності надання адміністративних послуг ветеранам війни, членам їх сімей, рекомендувала збільшити чисельність департаменту «Центр надання адміністративних послуг» Черкаської міської ради на 3 штатні одиниці.
        Збільшення чисельності департаменту «Центр надання адміністративних послуг» Черкаської міської ради на 3 штатні одиниці пропонується провести шляхом зменшення чисельності департаменту соціальної політики Черкаської міської ради на 2 штатні одиниці та зменшення чисельності управління інспектування Черкаської міської ради на 1 штатну одиницю.
 
 
Зміст положення акта законодавства
 
Зміст відповідного положення проекту акта
 
Рішення Черкаської міської ради від 09.06.2022 № 25-9 «Про утворення департаменту «Центр надання адміністративних послуг» Черкаської міської ради, відділу з питань роботи виконкому Черкаської міської ради, припинення управління з питань державної реєстрації Черкаської міської ради та внесення змін до рішень Черкаської міської ради»
«Визначити чисельність департаменту «Центр надання адміністративних послуг» Черкаської міської ради 55 штатних одиниць та затвердити його структуру у складі:» «Визначити чисельність департаменту «Центр надання адміністративних послуг» Черкаської міської ради 58 штатних одиниць та затвердити його структуру у складі:»
Рішення Черкаської міської ради від 20.09.2016 № 2-929 «Про утворення виконавчих органів ради та внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 23.05.2013 № 3-1682»
«3. Утворити шляхом виділу зі складу департаменту архітектури, містобудування та інспектування Черкаської міської ради (код ЄДРПОУ: 38715770) юридичну особу – управління інспектування Черкаської міської ради чисельністю 26 штатних одиниць у складі:» «3. Утворити шляхом виділу зі складу департаменту архітектури, містобудування та інспектування Черкаської міської ради (код ЄДРПОУ: 38715770) юридичну особу – управління інспектування Черкаської міської ради чисельністю 25 штатних одиниць у складі:»
Структура виконавчих органів ради, штат керівництва міської ради та її виконавчого комітету, загальна чисельність керівництва та виконавчих органів ради, затверджена рішенням Черкаської міської ради від 23.05.2013 № 3-1682 «Про структуру, загальну чисельність апарату Черкаської міської ради та її виконавчих органів» (зі змінами)
Департамент «Центр надання адміністративних послуг» Черкаської міської ради – 55 Департамент «Центр надання адміністративних послуг» Черкаської міської ради – 58
Кількість штатних одиниць Управління інспектування Черкаської міської ради – 26 Кількість штатних одиниць Управління інспектування Черкаської міської ради – 25
 
            Отже, прийняття рішення не потребує збільшення затвердженої загальної штатної чисельності Черкаської міської ради та додаткових видатків з міського бюджету.
            Враховуючи вищезазначене, пропонуємо ухвалити відповідне рішення.
 
 
 
Директор                                                                                          Олег ТКАЧЕНКО