ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Департамент економіки та розвитку

Доповідач:

Департамент економіки та розвитку

Підготував:

Департамент економіки та розвитку

Статус:

Чинний

Дата:

08.08.2024

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2583-9-рд
Про передачу у власність Черкаської міської територіальної громади та у господарське відання, баланс  КП «Черкасиводоканал» каналізаційної мережі житлового будинку за адресою: м.Черкаси,  вул. Генерала Момота, 13

              Проєкт рішення
            № 2583-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про передачу у власність Черкаської міської територіальної громади та у господарське відання, баланс  КП «Черкасиводоканал» каналізаційної мережі житлового будинку за адресою: м.Черкаси,  вул. Генерала Момота, 13          
               
                 
Розглянувши лист департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради (вих. від 30.07.2024 № 4171-11-11/04.2-06), згоду КП «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради (вих. від 29.07.2024 № 3569/04)  щодо безоплатної передачі у  власність Черкаської міської територіальної громади та у господарське відання, баланс КП «Черкасиводоканал» каналізаційної мережі житлового будинку за адресою: м.Черкаси, вул. Генерала Момота, 13, керуючись частиною 3 ст. 78 Господарського кодексу України, ст. 319, 327 Цивільного кодексу України,  п. 2, 5 ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Надати згоду на безоплатну передачу у власність Черкаської міської територіальної громади каналізаційної мережі житлового будинку за адресою: м.Черкаси, вул. Генерала Момота, 13.
2. Передати безоплатно, з метою подальшої експлуатації, у господарське відання та на баланс комунальному підприємству «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради каналізаційну мережу житлового будинку за адресою: м.Черкаси, вул. Генерала Момота, 13, як внесок до статутного капіталу підприємства вартістю 101 160,00 (сто одна тисяча сто шістдесят) гривень 00 копійок без ПДВ.
 3. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія ТИЩЕНКА та постійну комісію міської ради з питань регламенту, охорони здоров’я та житлово-комунального господарства (Араік Мкртчян).
                 
                 
Міський голова       Анатолій  БОНДАРЕНКО
 
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення Черкаської міської ради
«Про передачу у власність Черкаської міської територіальної громади та у господарське відання, баланс КП «Черкасиводоканал» каналізаційної мережі житлового будинку за адресою: м.Черкаси, вул. Генерала Момота, 13»
          Нормою ст.2, ст.4 Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» встановлено, що підставою для набуття права комунальної власності є передача майна територіальним громадам безоплатно державою, іншими суб’єктами права власності, а також майнових прав, створення, придбання майна органами місцевого самоврядування в порядку, встановленому Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».
Передача об’єктів здійснюється за наявності згоди міських рад.
Передача у господарське відання та на баланс комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради каналізаційної мережі житлового будинку за адресою: м.Черкаси, вул. Генерала Момота, 13 забезпечить належне її утримання.
 
 
 
 
Заступник директора департаменту –
начальник управління економічного                                          
розвитку департаменту економіки
та розвитку Черкаської міської ради                               Леся КОРОТКОШЕЙ