ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Департамент архітектури та містобудування

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

08.07.2024

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4219-9-з
Про надання КП «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» земельної ділянки в постійне користування на розі вул. Вікентія Хвойки та вул. Канівської (парк-пам’ятка садово паркового мистецтва «Сквер Пам’яті»)

Проєкт рішення
№ 4219-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання КП «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» земельної ділянки в постійне користування на розі вул. Вікентія Хвойки та вул. Канівської (парк-пам’ятка садово паркового мистецтва «Сквер Пам’яті»)
Розглянувши проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 1,4000 га, в постійне користування під парк-пам’ятку садово паркового мистецтва «Сквер Пам’яті», яка розташована на розі вул. Вікентія Хвойки та вул. Канівської м. Черкаси, Черкаської обл., цільове призначення 04.07 Для збереження та використання парків-пам’яток садово-паркового мистецтва, враховуючи рішення Черкаської міської ради від 24.12.2009 № 5-358 «Про організацію об’єкту природно-заповідного фонду місцевого значення «Сквер Пам’яті»)», рішення Черкаської міської рад від 17.01.2018 № 2-2867 «Про визначення балансоутримувача безгосподарських скверів у м. Черкаси», відповідно до якого майновий комплекс «Сквер Пам’яті» перебуває в господарському віданні комунального підприємства «Дирекція паків» Черкаської міської ради, рішення Черкаської обласної ради від 23.04.2021 № 6-35/VII «Про території та об’єкти природно-заповідного фонду області», відповідно до статей 12, 19, 92, 123, 124, 125, 126, 134, 186 Земельного кодексу України, ст. 4-1, 16 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:

1. Зареєструвати право комунальної власності за територіальною громадою міста Черкаси на земельну ділянку площею 1,4000 га, в межах, визначених документацією із землеустрою.
2. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 1,4000 га, в постійне користування під парк-пам’ятку садово паркового мистецтва «Сквер Пам’яті», яка розташована на розі вул. Вікентія Хвойки та вул. Канівської м. Черкаси, Черкаської обл., цільове призначення 04.07 Для збереження та використання парків-пам’яток садово-паркового мистецтва.
3. Надати КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» ЧЕРКАСЬ-КОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (код ЄДРПОУ – 21368856) земельну ділянку площею 1,4000 га у постійне користування під парк-пам’ятку садово паркового мистецтва «Сквер Пам’яті») за рахунок земель Черкаської міської ради.
На земельну ділянку наявні наступні містобудівні обмеження:
  • пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки площею 0,2776 га в охоронній зоні навколо (уздовж) об’єкта енергетичної системи (ЛЕП 10 кВт) ;
  • пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки площею 0,265 га в охоронній зоні навколо (уздовж) об’єкта енергетичної системи (ЛЕП 0,4 кВт);
  • право прокладання та експлуатації ліній електропередачі, зв’язку, трубопроводів, інших лінійних комунікацій (право обслуговування ЛАП для ПАТ «Черкасиобленерго» на земельній ділянці площею 0,0294 га;
  • парк-пам’ятка садово паркового мистецтва.
Земельну ділянку віднести до земель природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення.
Цільове призначення – для збереження та використання парків-пам’яток садово-паркового мистецтва (код КВЦПЗ – 04.07).
4. Зобов’язати КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ:
4.1. Здійснити дії направлені на державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою протягом двох місяців з дати прийняття рішення.
4.2. У зоні проходження інженерних мереж вести обмежене землекористування відповідно до діючих норм і правил, забезпечувати безперешкодний допуск власників і експлуатаційних технічних служб для ремонту і експлуатації інженерних мереж.
4.3. Вчинити дії задля встановлення меж об’єкту природно-заповідного фонду, відповідно до вимог законодавства, шляхом розроблення проєкту землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду.
4.4. Забезпечити режим охорони і збереження об’єкту природно-заповідного фонду – парку пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення парк «Сквер Пам’яті», відповідно до вимог Закону України «Про природно-заповідний фонд України».
5. Врахувати інтереси і права суміжних землекористувачів та дотримуватись правил добросусідства, згідно статей 96, 103 Земельного кодексу України.
6. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України, статей 37, 38 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.
7. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Артур Савін) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Роман Моторний).
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
«Про надання КП «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» земельної ділянки в постійне користування на розі вул. Вікентія Хвойки та вул. Канівської
(парк-пам’ятка садово паркового мистецтва «Сквер Пам’яті»)»
 
 
Підстава: заява від 15.05.2024 № 01-08/25570.
Граничний термін прийняття рішення: 15.06.2022.
Орієнтовна площа: 1,4000 га за рахунок земель Черкаської міської ради.
Під парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення «Сквер Пам’яті».
В постійне користування.
Цільове призначення – для збереження та використання парків-пам’яток садово-паркового мистецтва (код КВЦПЗ – 04.07).
 
 
Відповідно до рішення Черкаської міської ради від 24.12.2009 № 5-358 та рішення Черкаської обласної ради від 23.04.2021 № 6-35/VII «Про території та об’єкти природно-заповідного фонду області» організовано об’єкт природно-заповідного фонду місцевого значення «Сквер Пам’яті.
Рішення Черкаської міської рад від 17.01.2018 № 2-2867 «Про визначення балансоутримувача безгосподарських скверів у м. Черкаси», майновий комплекс «Сквер Пам’яті» перебуває в господарському віданні комунального підприємства «Дирекція паків» Черкаської міської ради.
Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.
Права постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності набувають підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності.
 
 
Начальник управління земельних ресурсів,
землеустрою та
інспектування
 
Руслан ДОНЕЦЬ

ДОДАТКИ

1 4219-9-з.pdf Переглянути