ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Департамент архітектури та містобудування

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

26.06.2024

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4178-9-з
Про надання ФОП Сироватці А.В. земельної ділянки в оренду по вул. Благовісній, біля перехрестя з вул. Небесної Сотні (у зв’язку з переходом права власності на нерухоме майно)

Проєкт рішення
№ 4178-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ФОП Сироватці А.В. земельної ділянки в оренду по вул. Благовісній, біля перехрестя з вул. Небесної Сотні (у зв’язку з переходом права власності на нерухоме майно)
 Розглянувши технічну документацію щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) загальною площею 0,0140 га (код КВЦПЗ 03.07.) – землі для будівництва та обслуговування будівель торгівлі фізичній особі-підприємцю Сироватці Анастасії Володимирівні під магазин за адресою м. Черкаси, вул. Благовісна біля перехрестя з вул. Небесної Сотні, відповідно до статей 12, 19, 93, 123, 124, 125, 126, 134, 186 Земельного кодексу України, статей 13, 14, 15, 16, 17, 20, 21 Закону України «Про оренду землі», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, ст. 16 Закону України «Про Державний земельний кадастр», керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:

1. Зареєструвати право комунальної власності за територіальною громадою міста Черкаси на земельну ділянку площею 0,0075 га та площею 0,0065  в межах, визначених документацією із землеустрою.
2. Затвердити технічну документацію щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) загальною площею 0,0140 га (код КВЦПЗ 03.07.) – землі для будівництва та обслуговування будівель торгівлі фізичній особі-підприємцю Сироватці Анастасії Володимирівні під магазин за адресою м. Черкаси, вул. Благовісна біля перехрестя з вул. Небесної Сотні.
3. Надати фізичній особі-підприємцю Сироватці Анастасії Володимирівні  в оренду на 5 років земельні ділянки загальною площею 0,0140 га, з них: площею 0,0075 га  та площею 0,0065 по вул. Благовісній, біля перехрестя з вул. Небесної Сотні під магазин за рахунок земель гр. Олексенко Г.І.
На земельну ділянку площею 0,0075 га наявні містобудівні обмеження:
  • зона особливого режиму забудови: територія в лініях регулювання забудови (зона регулювання забудови) площею 0,0034 га;
  • зона особливого режиму забудови: територія в «червоних» лініях (реалізація містобудівної документації на частині земельної ділянки) площею 0,0041 га;
  • охоронна зона навколо інженерних комунікацій (зовнішні мережі теплопостачання, зовнішні мережі водопостачання і водовідведення) площею 0,0036 га;
  • право проїзду на транспортному засобі по наявному шляху площею 0,0041 га.
На земельну ділянку площею 0,0065 га наявні містобудівні обмеження пов’язані із зоною особливого режиму забудови (зона регулювання забудови) площею 0,0065 га.
Земельну ділянку віднести до земель житлової та громадської забудови.
Цільове призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (код КВЦПЗ – 03.07.).
4. Зобов’язати фізичну особу-підприємця Сироватку Анастасію Володимирівну:
4.1. Укласти договір оренди землі з Черкаською міською радою, здійснивши його державну реєстрацію та надати один примірник Черкаській міській раді протягом двох місяців з дати прийняття рішення.
4.2. Укласти з Черкаською міською радою договір про відшкодування збитків (неодержаного доходу) по вул. Благовісній, біля перехрестя з вул. Небесної Сотні, в порядку встановленому чинним законодавством.
5. Контроль за укладенням договору оренди землі з Черкаською міською радою та державною реєстрацією права оренди земельної ділянки покласти на управління земельних ресурсів, землеустрою та інспектування департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради.
6. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.
7. Припинити гр. Олексенко Г.І. право користування земельними ділянками площею 0,0075 га  та площею 0,0065.
8. Врахувати інтереси і права суміжних землекористувачів та дотримуватись правил добросусідства, згідно статей 96, 103 Земельного кодексу України.
9. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Артур Савін) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Роман Моторний).
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення
«Про надання ФОП Сироватці А.В. земельної ділянки в оренду по вул. Благовісній, біля перехрестя з вул. Небесної Сотні (у зв’язку з переходом права власності на нерухоме майно)»
 
           Підстава: заява від 30.04.2024 № 01-08/22663.
           Граничний термін прийняття рішення: 30.05.2024.
          Правовстановлюючі документи на нерухоме майно: інформація з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 08.05.2024, номер запису про право власності 19720827, реєстраційний номер об’єкту нерухомого майна 115075771101.
          Загальна площа: 0,0140 га за рахунок земель гр. Олексенко Г.І.
Під магазин.
Цільове призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (код КВЦПЗ – 03.07.).
 
 
Відповідно до статті 120 Земельного кодексу України встановлено, що у разі набуття права власності на об’єкт нерухомого майна (жилий будинок (крім багатоквартирного), іншу будівлю або споруду), об’єкт незавершеного будівництва, розміщений на земельній ділянці, що перебуває у користуванні на праві оренди, емфітевзису, суперфіцію у відчужувача (попереднього власника), до набувача одночасно переходить відповідно право оренди, емфітевзису, суперфіцію земельної ділянки, на якій розміщений такий об’єкт, в обсязі та на умовах, встановлених для відчужувача (попереднього власника) такого об’єкта, крім випадків, визначених частиною шостою цієї статті. Волевиявлення орендодавця (власника) земельної ділянки, відчужувача (попереднього власника), набувача такого об’єкта та внесення змін до договору оренди землі, емфітевзису, суперфіцію із зазначенням нового орендаря (користувача) земельної ділянки не вимагається.
 
 
Начальник управління земельних ресурсів, землеустрою та інспектування Руслан ДОНЕЦЬ

ДОДАТКИ

1 4178-9-з.pdf Переглянути