ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Департамент освіти та гуманітарної політики

Доповідач:

Департамент освіти та гуманітарної політики

Підготував:

Департамент освіти та гуманітарної політики

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

21.06.2024

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2540-9-рд
Про присвоєння центральній міській бібліотеці для дітей Черкаської міської централізованої бібліотечної системи імені Михайла Слабошпицького

              Проєкт рішення
            2540-9 -рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про присвоєння центральній міській бібліотеці для дітей Черкаської міської централізованої бібліотечної системи імені Михайла Слабошпицького          
               
                 
З метою вшанування пам`яті Михайла Слабошпицького – українського прозаїка, критика, літературознавця, публіциста, громадського діяча, дитячого письменника, члена Національної спілки письменників України, згідно вимог Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», керуючись  ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Присвоїти центральній міській бібліотеці для дітей Черкаської міської централізованої бібліотечної системи ім`я Михайла Слабошпицького.
2. Черкаській міській централізованій бібліотечній системі (Олені Шор) упорядкувати написи в документації та вивісці центральної міської бібліотеки для дітей у відповідність до затвердженої назви.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Богдана Бєлова та та постійну комісію міської ради з питань гуманітарної та соціальної політики (Катерина Холупняк).
                 
                 
Міський голова     Анатолій БОНДАРЕНКО
           

 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
 
Про присвоєння центральній міській бібліотеці для дітей Черкаської  
     міської централізованої бібліотечної системи
 імені Михайла Слабошпицького
 
З метою вшанування пам`яті Михайла Слабошпицького – українського прозаїка, критика, літературознавця, публіциста, громадського діяча, дитячого письменника, члена Національної спілки письменників України, адміністрацією та колективом Черкаської міської централізованої бібліотечної системи ініційовано громадське обговорення на офіційному сайті закладу та соціальній мережі «Facebook» щодо присвоєння міській бібліотеці для дітей Черкаської міської централізованої системи імені Михайла Слабошпицького в порядку, визначеному Законом України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» та постанови КМУ від 24.10.2012 №989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій».
За результатами вказаних обговорень (на публічних заходах, в мережі Інтернет та на зборах трудового колективу) 100% опитаних підтримали         ініціативу бібліотечної системи.
На виконання вимог ч. 3 ст. 6 Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» бібліотечна система отримано від дружини Михайла Слабошпицького – Світлани Короненко – Слабошпицької згоду щодо присвоєння вказаній бібліотеці імені її чоловіка.
Враховуючи вищевикладене, відповідно до Закону України «Про           присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», керуючись ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», прошу прийняти рішення «Про присвоєння центральній міській бібліотеці для дітей Черкаської міської централізованої бібліотечної системи імені Михайла Слабошпицького».
 
Директор департаменту освіти та гуманітарної політики          
 
Богдан БЄЛОВ