ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Департамент архітектури та містобудування

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

17.06.2024

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4155-9-з
Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки, яка перебуває в постійному користуванні КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЧЕРКАСИВОДОКАНАЛ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ по вул. Петра Дорошенка, 51-а

Проєкт рішення
4155-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про затвердження технічної      документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки, яка перебуває в постійному користуванні КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЧЕРКАСИВОДОКАНАЛ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ по вул. Петра Дорошенка, 51-а
Розглянувши технічну документацію із землеустрою щодо поділу земельної ділянки площею 1,7779 га  (код КВЦПЗ 11.04) – землі для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд технічної інфраструктури (виробництва та розподілення газу, постачання пари та гарячої води, збирання, очищення та розподілення води) під існуючі промислові споруди служби експлуатації цеху каналізації за адресою м. Черкаси, вул. Петра Дорошенка, 51-а, відповідно до статей 12, 79-1, 123, 123, 186 Земельного кодексу України, статті 56 Закону України «Про землеустрій», ст. ст. 4-1, 16 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», ст. 16 Закону України «Про Державний земельний кадастр», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:

1. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо поділу земельної ділянки площею 1,7779 га  (код КВЦПЗ 11.04) – землі для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд технічної інфраструктури (виробництва та розподілення газу, постачання пари та гарячої води, збирання, очищення та розподілення води) під існуючі промислові споруди служби експлуатації цеху каналізації за адресою м. Черкаси, вул. Петра Дорошенка, 51-а.
2. Поділити земельну ділянку площею 1,7779 га  по вул. Петра Дорошенка, 51-а, яка перебуває в постійному користуванні КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЧЕРКАСИВОДОКАНАЛ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (код ЄДРПОУ – 03357168), на 2 (дві) окремі земельні ділянки, а саме:
- площею 0,7607 га ;
- площею 1,0172 га ,
які за цільовим призначенням віднесені до земель промисловості, транспорту, електронних комунікацій, енергетики, оборони та іншого призначення (для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд технічної інфраструктури (виробництва та розподілення газу, постачання пари та гарячої води, збирання, очищення та розподілення води (код КВЦПЗ – 11.04).
На земельну ділянку площею 0,7607 га наявні містобудівні обмеження пов’язані із:
- розташуванням частин земельних ділянок площами 0,1826 га, 0,0960 га в санітарно-захисній смузі  навколо інженерних комунікацій;
- розташуванням частини земельної ділянки площею 0,0488 га в межах червоних лініях;
- правом проїзду на транспортному засобі по наявному шляху площею 0,0167 га.
На земельну ділянку площею 1,0172 га наявні містобудівні обмеження пов’язані із:
- розташуванням частини земельної ділянки площею 0,2176 га в санітарно-захисній смузі  навколо інженерних комунікацій;
- розташуванням частини земельної ділянки площею 0,0999 га в межах червоних лініях.
3. Зареєструвати право комунальної власності за територіальною громадою міста Черкаси на земельні ділянки, а саме:
- площею 0,7607 га ;
- площею 1,0172 га , в межах, визначених технічною документацію щодо поділу земельної ділянки.
4. КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ЧЕРКАСИВОДОКАНАЛ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ здійснити дії направлені на державну реєстрацію права постійного користування земельними ділянками протягом двох місяців з дати прийняття рішення.
5. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Артур Савін) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Роман Моторний).
Міський голова Анатолій Бондаренко
 
 

 

Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
«Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки, яка перебуває в постійному користуванні КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА
«ЧЕРКАСИВОДОКАНАЛ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ по вул. Петра Дорошенка, 51-а»
 
           Підстава: заява від 31.05.2024 № 01-08/29843.
          Граничний термін прийняття рішення: 31.06.2024.
 
Земельна ділянка площею 1,7779 га  по вул. Петра Дорошенка, 51-а, перебуває в постійному користуванні КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЧЕРКАСИВОДОКАНАЛ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ, номер запису про інше речове право у ДРРП: 50678117, щодо нерухомого майна за № 2751667171101.
Відповідно до статті 79 1 Земельного кодексу України формування земельної ділянки полягає у визначенні земельної ділянки як об'єкта цивільних прав. Формування земельної ділянки передбачає визначення її площі, меж та внесення інформації про неї до Державного земельного кадастру.
 Формування земельних ділянок здійснюється:
у порядку відведення земельних ділянок із земель державної та комунальної власності;
шляхом поділу чи об'єднання раніше сформованих земельних ділянок;
шляхом визначення меж земельних ділянок державної чи комунальної власності за проєктами землеустрою щодо впорядкування територій населених пунктів.
Сформовані земельні ділянки підлягають державній реєстрації у Державному земельному кадастрі.
Земельна ділянка вважається сформованою з моменту присвоєння їй кадастрового номера.
Формування земельних ділянок шляхом поділу та об'єднання раніше сформованих земельних ділянок, які перебувають у власності або користуванні, без зміни їх цільового призначення здійснюються за технічною документацією із землеустрою щодо поділу та об'єднання земельних ділянок.
Даним рішенням передбачено поділити земельну ділянку площею 1,7779 га  на 2 (дві) окремі земельні ділянки.
 
Начальник  управління земельних ресурсів,
землеустрою
та інспектування
Руслан Донець

ДОДАТКИ

1 4155-9-з.pdf Переглянути