ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Департамент соціальної політики

Доповідач:

Департамент соціальної політики

Підготував:

Департамент соціальної політики

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

06.06.2024

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2529-9-рд
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 09.12.2021 № 15-17 «Про затвердження Комплексної програми соціальної підтримки захисників державного суверенітету та незалежності України і членів їх сімей – жителів м. Черкаси на 2022-2024 роки»

              Проєкт рішення
            2529-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 09.12.2021 № 15-17 «Про затвердження Комплексної програми соціальної підтримки захисників державного суверенітету та незалежності України і членів їх сімей – жителів м. Черкаси на 2022-2024 роки»          
               
                 
Відповідно до пункту 22 частини першої статті 26, підпункту 1 пункту «а» частини 1 статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 91 Бюджетного кодексу України, рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради від 18.12.2007 № 1722 «Про затвердження Положення про порядок розроблення міських програм, моніторингу та звітності про їх виконання та правила складання паспортів місцевих бюджетних програм», з метою встановлення додаткових соціальних гарантій жителям м. Черкаси, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 09.12.2021
№ 15-17
«Про затвердження Комплексної програми соціальної підтримки захисників державного суверенітету та незалежності України і членів їх сімей – жителів м. Черкаси на 2022-2024 роки», а саме: внести зміни до розділу
VІІ. Перелік заходів Програми та викласти пункт 11 у такій редакції:
 
Зміст заходу Термін виконання Відповідальні за виконання Орган, який визначає порядок виконання
11 Надавати щомісячну стипендію членам сімей учасників оборони України у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України (також членам сімей осіб, які входили до складу добровольчого формування територіальної громади), Революції Гідності, які загинули або померли внаслідок отриманих поранень та (або) захворювань, пов'язаних із захистом Батьківщини та (або) одержаних під час безпосередньої участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, виконанням обов'язків військової служби (службових обов'язків), участю у Революції Гідності, або зникли безвісти під час здійснення заходів, необхідних для забезпечення оборони України, чи потрапили в полон 2022-2024 Департамент соціальної політики Черкаської міської ради Виконавчий комітет Черкаської міської ради
 
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника директора департаменту – начальника управління розвитку соціальної сфери департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Ніконенко Ю.В. та постійну комісію міської ради з питань гуманітарної та соціальної політики (Холупняк К.О.)
 
 
                 
                 
Міський голова   Анатолій БОНДАРЕНКО
 

 
 
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення Черкаської міської ради «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 09.12.2021 № 15-17 «Про затвердження Комплексної програми соціальної підтримки захисників державного суверенітету та незалежності України і членів їх сімей – жителів м. Черкаси на 2022-2024 роки»
 
Комплексною програмою соціальної підтримки захисників державного суверенітету та незалежності України і членів їх сімей – жителів м. Черкаси на 2022-2024 роки», затвердженої рішенням Черкаської міської ради від 09.12.2021 № 15-17 передбачено надавати щомісячну стипендію членам сімей учасників оборони України у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України (в т.ч. членам сімей осіб, які входили до складу добровольчого формування територіальної громади), Революції Гідності, які загинули або померли внаслідок отриманих поранень та (або) захворювань, пов'язаних із захистом Батьківщини та (або) одержаних під час безпосередньої участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, виконанням обов'язків військової служби (службових обов'язків), участю у Революції Гідності, або зникли безвісти під час здійснення заходів, необхідних для забезпечення оборони України.
У зв’язку з продовженням військової агресії Російської Федерації проти України, негативні наслідки соціального, психологічного та фінансового характеру настають для членів сімей учасників оборони України, які потрапили в полон. Для підтримки цієї категорії жителів Черкаської міської територіальної громади пропонуємо зазначену щомісячну стипендії надавати також і членам сімей учасників оборони України, які потрапили в полон.
За інформацією, наданою Черкаським об’єднаним міським центром комплектування та соціальної підтримки, наявні відомості про 15 таких військовослужбовців.
Прогнозована кількість осіб, які матимуть право на отримання щомісячної стипендії становить 38 осіб, до кінця року кількість збільшиться приблизно до 63 осіб. Орієнтовна потреба в коштах до кінця 2024 року становитиме 2460000,00 грн.
У зв’язку з наявною економією коштів щодо виплати щомісячної стипендії за три місяці 2024 року, збільшення фінансових показників Комплексної програми не потрібне.
Враховуючи зазначене вище, підготовлений цей проєкт рішення.
 
В.о. директора департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Юлія НІКОНЕНКО

ДОДАТКИ

1 2529-9-рд 06.06.24 порівняльна таблиця.pdf Переглянути
2 2529-9-рд 06.06.24 Експертний висновок.pdf Переглянути