ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LX

Скликання:

IX

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    1
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    5
  • Відсутні
    8

               
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Шістдесята  сесія
 РІШЕННЯ
                 
Від 11.07.2024   №  60-19          
        м.Черкаси            
                 
Про внесення змін до  рішення Черкаської міської ради від 26.01.2021 №3-12 «Про затвердження Положення про постійні комісії Черкаської міської ради 9-го скликання»          
               
Відповідно до пункту 15 ст.47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», у зв’язку з внесенням змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 22 лютого 2024 року №3590-ІХ щодо забезпечення прозорості  місцевого самоврядування , Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 26.01.2021 № 3-12 «Про  затвердження Положення про постійні комісії Черкаської міської ради 9-го скликання», а саме, до розділу 4 «Організація роботи постійних комісій»:  
1.1. Частину 4.1. викласти у такій редакції:
«4.1. За результатами вивчення і розгляду питань постійні комісії готують висновки і рекомендації та можуть готувати проєкти рішень ради. Висновки і рекомендації постійної комісії приймаються відкритим поіменним голосуванням більшістю голосів від загального складу комісії і підписуються  головою комісії, а в разі його відсутності – заступником голови або секретарем комісії».
1.2. Розділ 4 після частини 4.1. доповнити новою частиною:
«4.2. Поіменне голосування з питань порядку денного на засіданні комісії проводить голова або секретар комісії шляхом опитування кожного члена комісії та  фіксації  голосу «за», «проти», «утримався» у бланку «Результати поіменного голосування з питання __________________».
Результати поіменного голосування з кожного питання підписуються головою,  а в разі його відсутності заступником голови або секретарем комісії.
Бланки для поіменного голосування на засідання комісії готує відділ з питань роботи ради.»
1.3. В частині 4.5. розділу 4 виключити абзац 5.
1.4. Розділ 4 після частини 4.5. доповнити новими частинами:
«4.6. Засідання постійної комісії транслюються в мережі Інтернет у режимі реального часу, крім випадків розгляду питань, що містять інформацію з обмеженим доступом відповідно  до Закону України «Про доступ до публічної інформації.
Ця норма набирає чинності через 30 днів з дня  припинення чи скасування воєнного стану в Україні, введеного Указом Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року №64/2022, затвердженим Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року №2102-ІХ».
«4.7. Засідання постійних комісій підлягають відеофіксації з подальшим зберіганням відеозапису засідання не менше п’яти років. Відеозапис засідань постійних комісій оприлюднюються в частині, що не містить інформацію з обмеженим доступом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», невідкладно після закінчення засідання, але не пізніше наступного дня після проведення засідання, на офіційному веб-сайті ради чи в інший спосіб із забезпеченням відкритого доступу до відеозапису.
Ця норма набирає чинності 14.08.2024.»
1.5. Частину 4.7. викласти у такій редакції:
«4.7. Засідання постійної комісії  скликається в міру необхідності і є  повноважним, якщо в ньому бере участь більше половини депутатів від загального складу комісії».
1.6. Виключити частину 4.18.
1.7. Змінити нумерацію частин розділу 4 відповідно до внесених змін.
 2.  Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради та голів постійних комісій.
                 
Секретар міської ради     Юрій ТРЕНКІН