ОПИС ДОКУМЕНТУ

Підготував:

Департамент дорожньо-транспортної інфраструктури та екології

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

28.05.2024

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2524-9-рд
Про найменування та перейменування зупинних пунктів Укрзалізниці

 
 
Проект рішення
 № 2524-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про найменування та
перейменування зупинних
пунктів Укрзалізниці

Відповідно до п. 41 ч. 1 ст. 26, ч. 1 ст. 59 Закону України «Про місцеве           самоврядування в Україні», Законів України «Про географічні назви», «Про      засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського)           тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки»,  враховуючи протокол засідання топонімічної комісії при виконавчому комітеті Черкаської міської ради від 30.04.2024, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:
 
  1. Найменувати зупинний пункт, що знаходиться на маршруті залізничного сполучення станція імені Тараса Шевченка – Гребінка: від станції імені Тараса Шевченка (код 420008) на відстані 32 км, від станції Гребінка (код 428300) – 90 км, між станцією Черкаси (код 424206) – 1 км та зупинним пунктом «Платформа 884 км» (код 424210) – 6 км, як «Зупинний пункт ЗТА».
  2. Перейменувати зупинний пункт «Платформа 884 км», що знаходиться на території м. Черкаси, на «Зупинний пункт Королевець», зі збереженням коду єдиної системи кодування роздільних та зупинних пунктів мережі залізниць України (код 424210), та комерційних операційних по знаку «О» ТК №4         «Посадка і висадка пасажирів на проїзди приміського і місцевого сполучення. Приймання і видача багажу не проводиться».
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту дорожньо-транспортної інфраструктури та екології Отрешка С.В. та постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Абрамова К.С.).
Міський голова                                                                  Анатолій БОНДАРЕНКО
 
 Пояснювальна записка
до проєкту рішення міської ради «Про найменування та перейменування          зупинних пунктів Укрзалізниці»
 
Проєкт рішення підготовлено відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про географічні назви», «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», враховуючи  протокол засідання топонімічної комісії при виконавчому комітеті Черкаської міської ради від 30.04.2024, лист голови топонімічної комісії при виконавчому комітеті Черкаської міської ради від 20.05.2024 № 2634-01-16/01-21.
  1. Найменування зупинного пункту, що знаходиться на маршруті залізничного сполучення станція імені Тараса Шевченка – Гребінка як «Зупинний пункт ЗТА». Розташований поблизу колишнього Заводу телеграфної апаратури (ЗТА), звідки і назва, у Соснівському районі Черкас. Зупинний пункт знаходиться навпроти заводу і відомий серед містян під цією назвою.
  2. Перейменування зупинного пункту «Платформа 884 км», що знаходиться на території м. Черкаси, на «Зупинний пункт Королевець»,
Використовується назва острову, який на топографічних і військових   картах значився як Королевець, нині затоплений водами Дніпра,. Цей острів, який починався від залізничного мосту, був доволі великим (тягнувся впродовж річки на 5-6 км, а в ширину сягав до 4 км). Після спорудження Кременчуцького водосховища над водою залишилися лише невеличкі ділянки колись гігантського острова.
Виконання рішення не потребує додаткового фінансування з бюджету  міста Черкаси.
Просимо підтримати проєкт рішення «Про найменування та перейменування зупинних пунктів Укрзалізниці».
 
 
Директор департаменту                                                      Сергій ОТРЕШКО