ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2513-9-рд

Проєкт рішення
 № 2513-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про згоду щодо безоплатної передачі у власність Черкаської міської територіальної громади квартири №68 в житловому будинку  за адресою: м.Черкаси,    вул. Сержанта Жужоми, 7
        Розглянувши лист квартирно-експлуатаційного відділу міста Черкаси від 02.05.2024 № 886 (вх. ДУС та ЮЗ від 03.05.2024                             № 10339-01-7) щодо надання згоди на безоплатну передачу квартири №68 в житловому будинку за адресою: м.Черкаси, вул. Сержанта Жужоми, 7 у власність Черкаської міської територіальної громади, відповідно до             ч. 3 ст.1, ч.1 ст. 4 Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», пунктів 3,4 порядку вилучення і передачі військового майна Збройних Сил, затвердженого постановою  Кабінету Міністрів України від 29 серпня 2002 року № 1282 (зі змінами), керуючись ч. 2 ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Надати згоду на безоплатну передачу у власність Черкаської міської територіальної громади (в особі Черкаської міської ради) квартири №68 в житловому будинку за адресою: м.Черкаси, вул. Сержанта Жужоми, 7, загальною площею 97,7 м2, житловою              площею 54,3 м2.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія ТИЩЕНКА та постійну комісію міської ради з питань житлово – комунального господарства, транспорту та екології (Абрамова К.С.).
Міський голова                                                              АнатолійБОНДАРЕНКО

 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення Черкаської міської ради
«Про згоду щодо безоплатної передачі у власність Черкаської міської територіальної громади квартири №68 в житловому будинку за адресою: м.Черкаси,  вул. Сержанта Жужоми, 7»
 
         Відповідно до ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» встановлено, що підставою для набуття права комунальної власності є передача майна територіальним громадам безоплатно державою, іншими суб'єктами права власності, а також майнових прав, створення, придбання майна органами місцевого самоврядування в порядку, встановленому Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».
Передача об’єктів здійснюється за наявності згоди міських рад.
Передача у власність Черкаської міської територіальної громади квартири №68 в житловому будинку за адресою: м.Черкаси, вул. Сержанта Жужоми, 7, яка належить Міністерству оборони України, дасть змогу завершити приватизацію мешканцям вище вказаного житла.
 
 
Заступник директора                                                                   Леся КОРОТКОШЕЙ