ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

департамент архітектури та містобудування

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Чинний

Дата:

14.03.2023

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 3018-9-з
Про проведення інвентаризації земель в м. Черкаси

 
Проєкт рішення
         3018-9-з
       ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про проведення інвентаризації земель в м. Черкаси
Відповідно до Порядку проведення інвентаризації земель, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.06.2019 р. № 476, рішення Черкаської міської ради від 22.12.2022 № 34-32, ст. 12, 79-1, 186 та 209 Земельного кодексу України, статей 19, 22, 25, 26, 35 та 57 Закону України «Про землеустрій», 
керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
1. Надати дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель в м. Черкаси.
2. Надати дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації масиву земель сільськогосподарського призначення в м. Черкаси.
3. Департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради  виступити замовником на виконання робіт з розроблення  документацій, зазначених в пунктах 1 та 2 цього рішення.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Савін А.О.) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
 
 
Міський голова                                                                          Анатолій БОНДАРЕНКО
 
 
 
                                               Пояснювальна записка
      до проекту рішення
«Про проведення інвентаризації земель в м. Черкаси»
 

Інвентаризація земель проводиться з метою встановлення місця розташування об’єктів землеустрою, їх меж, розмірів, правового статусу, виявлення земель, що не використовуються, використовуються нераціонально або не за цільовим призначенням, виявлення і консервації деградованих сільськогосподарських угідь і забруднених земель, встановлення кількісних та якісних характеристик земель, необхідних для ведення Державного земельного кадастру, виявлення та виправлення помилок у відомостях Державного земельного кадастру, здійснення державного контролю за використанням та охороною земель і прийняття на їх основі відповідних рішень органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.
Підставою для проведення інвентаризації земель є рішення власників (розпорядників) земельних ділянок або рішення сільських, селищних, міських рад. Рішення про розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації масиву земель сільськогосподарського призначення приймається у порядку, визначеному статтею 35 Закону України “Про землеустрій”.
Підставою для проведення інвентаризації масиву земель сільськогосподарського призначення є:
для земель державної власності - рішення органу виконавчої влади, уповноваженого здійснювати розпорядження земельною ділянкою;
в інших випадках - рішення сільської, селищної, міської ради, яка представляє інтереси територіальної громади, на території якої розташований масив.
 
 
 
 
Начальник управління земельних
ресурсів, землеустрою та інспектування                                                       Руслан ДОНЕЦЬ