ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Департамент економіки та розвитку

Доповідач:

Департамент економіки та розвитку

Підготував:

Департамент економіки та розвитку

Галузь:

Галузева

Статус:

Чинний

Дата:

19.09.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 719-9-рд
Про розгляд електронної петиції про відшкодування матеріальної шкоди мешканцям міста

              Проект рішення
            №719-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про розгляд електронної петиції про відшкодування матеріальної шкоди мешканцям міста            
                 
                 
Керуючись статтями  25, 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 231 Закону України «Про звернення громадян» та розглянувши електронну петицію Че/1821-еп. щодо відшкодування матеріальної шкоди мешканцям міста та списання боргу, завданого незаконним рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради від 19.11.2019 №1356, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
  1. Електронну  петицію  Че/1821-еп.  щодо відшкодування матеріальної шкоди мешканцям міста та списання боргу, завданого незаконним рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради від 19.11.2019 №1356 «Про встановлення тарифів на обслуговування ІТП в житлових будинках, що перебувають на балансі КПТМ «Черкаситеплокомуненерго»   підтримати.
  2. Доручити департаменту житлово-комунального господарства Черкаської міської ради розробити механізм відшкодування матеріальної шкоди мешканцям міста, яка була спричинена рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради
  3. Результат розгляду електронної петиції оприлюднити на офіційному веб-сайті Черкаської міської ради.
      4. Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову А.В.Бондаренка.
 
 
 
Міський  голова                                                                                                   Анатолій БОНДАРЕНКО
 
 
 
 
 
 
Пояснювальна записка до проекту рішення
«Про розгляд електронної петиції про відшкодування матеріальної шкоди мешканцям міста»
          
            19.11.2022 року виконавчим комітетом Черкаської міської ради було прийнято рішення №1356 «Про встановлення тарифів на обслуговування ІТП в житлових будинках, що перебувають на балансі КПТМ «Черкаситеплокомуненерго».
           В процесі підготовки рішення департамент економіки та розвитку звертав увагу, що відсутня методика розрахунку зазначеного тарифу, а також, згідно з Порядком формування тарифів на теплову енергію, затвердженим постановою НКРЕКП від 25.06.2019 №1174, включення витрат на обслуговування ІТП при розрахунку тарифів на теплову енергію не передбачено.
           Відділом загально-правових питань юридичного управління департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради теж висловлені зауваження, що законодавством тариф на обслуговування ІТП в житлових будинках не передбачено.
           Автор петиції звернулась до суду з позовом про визнання рішення незаконним і відшкодування матеріальної шкоди, завданої рішенням №1356.
            02 лютого 2021 року рішенням апеляційного адміністративного суду рішення №1356 від 19.11.2019 було визнано протиправним і скасовано. Позов автора петиції суд задовольнив в частині повернення втрачених коштів.
             В електронній петиції  Че/1821-еп автор наголошує, що плату за обслуговування ІТП  здійснювали тисячі мешканців міста, але не всі мають можливість звернутись до суду, тому просить вирішити питання про відшкодування матеріальної шкоди, завданої прийняттям неправомірного рішення №1356 від 19.11.2019.
             Проект рішення надаємо.
 
 
 
 
 
Директор департаменту
економіки та розвитку
        Ірина УДОД
 

ДОДАТКИ

1 719-9-рд 19.09.22 додаток (петиція).pdf Переглянути